SDP EDUSKUNTA

Liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-jäsenet: Uusi postilaki turvaa postipalvelujen saatavuutta ja sanomalehtien jakelua koko maassa

Jaa

Suna Kymäläinen, Seppo Eskelinen, Johan Kvarnström ja Paula Werning ovat tyytyväisiä siihen, että pitkään valmistelu lakimuutos postilaista saatiin valmiiksi hallitusohjelmakirjausten mukaisesti. Uusi postilaki turvaa postipalvelujen saatavuuden koko maassa.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan sd-jäsenet ovat tyytyväisiä eilen hyväksyttyyn postilain muutokseen. Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintö postilain muuttamisesta hyväksyttiin eilen eduskunnan täysistunnossa.

- Postilain uudistaminen ja yleispalveluvelvoitteen keventäminen on välttämätöntä, sillä kirjemäärät Suomessa kuten muissakin Pohjoismaissa ovat viime vuosina romahtaneet. On kuitenkin tärkeää, että nyt päätetty laki muutos on toteutettu niin, että postipalvelujen oikeudenmukainen saatavuus ja edellytykset viisipäiväisen sanomalehtijakelun toteuttamiselle koko maassa turvataan, Postin hallintoneuvoston jäsen, kansanedustaja Paula Werning (sd.) kertoo.

- On hienoa, että tämä kauan valmisteltu lakimuutos saatiin maaliin hallitusohjelmakirjausten mukaisesti. Esityshän annettiin meille eduskuntaan jo viime keväänä, ja nyt huolellisen käsittelyn jälkeen saimme sen valmiiksi, toteaa kansanedustaja Johan Kvarnström (sd.).

- Erityisen tärkeää on, että esitykseen sisältyy sanomalehtijakelua koskeva valtionavustus, jolla tuetaan sanomalehtijakelua niillä alueilla, joilla ei ole kaupallisin ehdoin toteutettua sanomalehtien varhaisjakelua eikä saatavilla täysin kattavaa viisipäiväistä varhaisjakelua. Näin turvataan sanomalehtien viisipäiväistä jakelua koko maassa valtiosihteerityöryhmän esityksen mukaisesti, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd.) huomauttaa.

- Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietinnössä kiinnitimme huomiota erityisesti kansalaisten oikeusturvan toteutumisen tärkeyteen sekä myös pienten paikallislehtien toimintaedellytysten turvaamiseen. Alueilla paikallislehdillä on tärkeä rooli oman paikkakunnan uutisten välittämisessä. Vaikka postilain muutos ei suoraan vaikuta harvemmin kuin kolme kertaa viikossa ilmestyviin lehtiin, ovat paikallislehdet vaikeassa tilanteessa kustannusten noustessa. Pidänkin keskeisenä, että lausumassa eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto valmistelee lain mediatuesta, jolla pyritään turvaamaan paikallislehtien asema merkittävinä tiedonvälittäjinä, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) päättää.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta vierailee Pöytyän kunnassa tiistaina 31.1.202330.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

OHJELMA Tiistai 31.1.2023 Klo 9.00 Yläneen varhaiskasvatusyksikkö (Nissiläntie 3, Yläne), tutustuminen tiloihin ja toimintaan Ma. varhaiskasvatusyksikön johtaja Miia Lehtonen esittelee tiloja ja yksikön toimintaa. Klo 10.15 Siirtyminen Yläneeltä Kyröön Klo 11.00 Lounas, Elisenvaaran oppimiskeskus, ruokala (Kyröntie 16, Kyrö) Klo 11.30 Tutustuminen Elisenvaaran yhtenäiskoulun ja Elisenvaaran lukion tiloihin ja toimintaan sekä keskustelu / Kirjaston lukusali Elisenvaaran yhtenäiskoulun vs. rehtori Terhi Westerlund ja Elisenvaaran lukion rehtori Ari Höyssä esittelevät Elisenvaaran oppimiskeskukseen sijoittuvien oppilaitosten tiloja ja toimintaa. Klo 13.00 Harrastamisen Suomen mallin mukaista harrastustoimintaa kunnassa koordinoiva liikunnanohjaaja Markus Salo esittelee hankkeen puitteissa järjestettyä, koulupäivien yhteyteen sijoittuvaa harrastustoimintaa. Osallistumisesta lounaalle sekä mahdollisista erityisruokavalioista pyydetään ilmoittamaan toimistosihteeri Riitta Lehtopohjalle perja

SDP:n Paula Werning: Uusia toimia kotitalouksien velkaantumisen torjumiseksi27.1.2023 14:13:15 EET | Tiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) pitää merkittävänä parannuksena taloyhtiölainojen takaisinmaksuajan lyhentämistä 30 vuoteen samoin kuten asuntoluottojen enimmäismaksuaikaakin. Eduskunta päätti tänään täysistunnossa asiasta. Laki astuu voimaan 1.7.2023. Kotitalouksien velkaantuneisuus on viime vuosien aikana noussut ennen näkemättömän korkeaksi. Uudet säännökset ehkäisevät jatkossa kotitalouksien asuntoluottojen maksuaikojen pidentymistä ja kotitalouksien ylivelkaantumista. Sääntely tulee myös kattamaan muiden luotonantajien kuin luottolaitosten myöntämät asuntoluotot. - Tämä Marinin hallitusohjelman mukainen kirjaus tulee hillitsemään liiallista luotonantoa erityisesti taloyhtiöille. Lisäksi ne tulevat edistämään asiakassuojaa sekä parantamaan muun kuluttajaluotonannon myöntämiskäytäntöjä, Werning linjaa. Uudiskohteen ostajalle on jatkossa turvattava selkeä tiedonsaanti asuntoyhteisölainasta eli taloyhtiölainasta. - Asunnon kokonaishinta on aina ilmoitettava ymmärrettävästi ja verta

Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Mäkisalo-Ropponen: Yhdenvertaisuus kuuluu myös koeaikaan26.1.2023 15:43:33 EET | Tiedote

Marraskuussa hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että työnantajalla ei ollut koeaikana velvollisuutta toteuttaa kuulovammaiselle työntekijälle yhdenvertaisuuslain mukaisia kohtuullisia mukautuksia. Päätös ei ole vielä lainvoimainen ja siihen ollaan hakemassa valituslupaa. Yhdenvertaisuuslaissa määriteltyjen kohtuullisten mukautusten tarkoituksena on mahdollistaa vammaisten työntekijöiden yhdenvertaisuus työpaikalla. SDP:n kansanedustaja ja eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuuden kannalta välttämättömänä, että kohtuulliset mukautukset tehdään jo koeaikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme