Raide-Jokeri

Liikennejärjestelymuutoksia Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä alkuvuonna 2021

Jaa

Raide-Jokerin rakennustöiden edetessä tehdään jälleen muutamia isompia liikennejärjestelymuutoksia alkuvuoden 2021 aikana. Yksi merkittävimmistä muutoksista on runkobussilinjan 550 siirtyminen kiertoreitille pois Maaherrantieltä. Haagan kiertoliittymässä tulee liikenteen pysäytyksiä louhintojen aikana.

Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla ja joukkoliikenteen poikkeusreiteistä HSL:n sivuilla. Kuva: Sami Perttilä.
Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla ja joukkoliikenteen poikkeusreiteistä HSL:n sivuilla. Kuva: Sami Perttilä.

Raide-Jokerin rakennustöistä on tehty jo noin 44 prosenttia ja raitiotietä on valmiina 9140 metriä. Ensimmäiset kadut – Leppävaarankatu, Maarintie ja Maarinrannantie – ovat jo valmistuneet ja ne on luovutettu Espoon kaupungille. Valtaosalla Raide-Jokerin 42 kadusta työt kuitenkin jatkuvat, ja alkuvuoden 2021 aikana on odotettavissa seuraavia liikennejärjestelymuutoksia.

Keilaniemi–Otaniemi

 • Miestentie aukeaa moottoriajoneuvoliikenteelle 1.3.2021. Samaan aikaan aloitetaan rakennustyöt Otaniementien ja Vuorimiehen kiertoliittymässä, mikä vaikuttaa runkobussilinjan 550 reittiin Otaniemessä.

Laajalahti–Leppävaara

 • Alikulku Alberganpromenadilta juna-aseman ja kauppakeskus Sellon suuntaan avattiin tammikuun alussa. Leppävaaranaukion puoleinen yhteys Alberganpromenadilta kauppakeskuksen oville suljetaan helmikuun alussa noin viideksi viikoksi vesieristystyön vuoksi. Tuona aikana Alberganpromenadin suunnasta Selloon kuljetaan alikulun kautta.
 • Turuntiellä Leppävaaran aseman kohdalla on käytössä yksi kaista suuntaansa. Erikoiskuljetusten reitti on pois käytöstä helmikuun puoliväliin asti.
 • Leppävaaran aseman taksitolppa on pois käytöstä 1.1.2021 alkaen vuoden loppuun asti. Korvaavat taksitolpat ovat Leppävaarankadulla, Ratsukujalla ja Läkkisepänkujalla.
 • Perkkaantiellä Majurinkadun kohdalla liikennevalot poistuvat käytöstä ja kaistajärjestelyt muuttuvat tammikuun puolivälissä. Yli 8 metriä pitkien ajoneuvojen kääntyminen Majurinkadulta Perkkaantielle idän suuntaan on kielletty helmikuun alkuun asti.

Pitäjänmäki–Maunula

 • Haagan kiertoliittymässä louhitaan kalliota viikosta 3 alkaen noin kolmen viikon ajan. Räjäytysten aikana kiertoliittymässä tulee liikenteen pysäytyksiä.
 • Pakilantiellä kaistojen määrä vähenee tammikuun puolivälissä. Raide-Jokerin valmistuttua Pakilantiellä on käytössä yksi kaista suuntaansa.

Oulunkylä–Viikinmäki

 • Bussilinjan 69 reitti muuttui Patolassa 1.1.2021 alkaen kulkemaan Mäkitorpantien ja Siltavoudintien kautta Kivalterintien ja Mestarintien sijaan. Myöhemmin keväällä kääntyminen vasemmalle Mestarintieltä Käskynhaltijantielle ja idästä tultaessa Käskynhaltijantieltä Mestarintielle poistuu lopullisesti katusuunnitelmien mukaisesti.
 • Norrtäljentie on avattu bussien läpiajoliikenteelle ja Siltavoudintien kautta kulkenut kiertoreitti poistunut käytöstä. Muulle ajoneuvoliikenteelle Norrtäljentie avataan myöhemmin keväällä 2021.
 • Maaherrantien vanhaa rautatiesiltaa aletaan purkaa maaliskuussa 2021, jolloin Maaherrantien bussiliikenne siirtyy kiertoreitille Koskelan kautta. Oulunkylän aseman, Veräjämäen ja Viikinmäen pysäkit Maaherrantiellä poistuvat käytöstä. Poikkeusreitillä on käytössä Taivaskallion ja Viikinrannan pysäkit sekä ja Viikintien pysäkit Maaherrantie. Poikkeusreitti on käytössä Raide-Jokerin valmistumiseen saakka.

Viikki–Itäkeskus

 • Myllärintien ja Viilarintien risteys avataan tammi–helmikuun vaihteessa.

Tarkempaa tietoa liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla osoitteessa www.raidejokeri.info ja bussireittien osalta HSL:n sivuilla www.hsl.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla ja joukkoliikenteen poikkeusreiteistä HSL:n sivuilla. Kuva: Sami Perttilä.
Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla ja joukkoliikenteen poikkeusreiteistä HSL:n sivuilla. Kuva: Sami Perttilä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Raide-Jokeri
Raide-Jokeri
Valimotie 1
00380 Helsinki

https://raidejokeri.info/

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinjan 550. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raide-Jokeri

Vuoden GeoTeko-palkinto Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle5.11.2021 07:25:00 EET | Tiedote

Vuoden 2021 GeoTeko-palkinto myönnettiin Raide-Jokerin Viikinkaaren tehopaalutukselle. Valinnan perusteina mainittiin tehopaalutuksen suunnittelun edustavan yhteistoiminnallisuutta parhaimmillaan. Tehopaalutuksen työmenetelmä suunniteltiin Viikin kampusalueen toimijoiden ehdoilla herkkien tutkimuslaitteiden toiminta huomioiden. Kuuden työvuoron aikana paalutettiin yhtäjaksoisesti 12–22 tuntia kerrallaan.

Espoossa pikaraitiotien raiteet valmiina Keilaniemestä Vermoon1.10.2021 09:29:12 EEST | Tiedote

Raide-Jokeri-projektin Espoon osuuden raiteet ovat valmiina päätepysäkkiä lukuun ottamatta. Yhtenäistä kaksoisraidetta on nyt Keilaniemestä Leppävaaran kautta Helsingin rajalle saakka. Valtaosa Raide-Jokerin Espoon osuuden töistä valmistuu vuoden 2021 aikana. Kaikista Raide-Jokerin rakennustöistä on syyskuun 2021 lopussa valmiina 71,5 prosenttia, ja kaksoisraidetta on asennettu 19,7 kilometriä.

Raide-Jokerin työmaiden ympäristössä liikennejärjestelymuutoksia touko–kesäkuussa 202129.4.2021 13:40:55 EEST | Tiedote

Raide-Jokerin rakennustöiden edetessä tehdään liikennejärjestelymuutoksia touko–kesäkuun 2021 aikana. Merkittävimpiä muutoksia ovat Keilarannan ja Kuusisaarentien risteyksen sulku Keilaniemessä ja Viilarintien sulku Tulppatien ja Kauppamyllyntien välillä Roihupellossa. Otarannan, Valimotien ja Myllärintien risteykset sekä Norrtäljentie avataan liikenteelle. Tarkemmin liikennejärjestelyistä kerrotaan Raide-Jokerin verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme