Espoon kaupunki - Esbo stad

Liikenneonnettomuuksien määrä Espoossa väheni jälleen vuonna 2017

Jaa

Liikenneonnettomuuksien määrä Espoossa laski seitsemättä vuotta peräkkäin. Asukaslukuun suhteutettuna Espoossa tapahtuu noin 60 % vähemmän onnettomuuksia kuin koko maassa keskimäärin. Myös henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia tapahtuu Espoossa vähemmän kuin Suomessa keskimäärin.

Kuva: Heidi-Hanna Karhu
Kuva: Heidi-Hanna Karhu

Vuonna 2017 Espoossa tapahtui kaikkiaan 353 poliisin ilmoittamaa liikenneonnettomuutta. Onnettomuuksien kokonaismäärä on pienentynyt vuodesta 2016, jolloin tapahtui 372 onnettomuutta. Onnettomuuksista noin 25 % johti henkilövahinkoihin (89 kpl), viisi johti kuolemaan ja 88 johti loukkaantumiseen. Henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa kuoli kuusi ja loukkaantui 112 henkilöä.

Vuonna 2017 tapahtuneista onnettomuuksista noin 50 % tapahtui maanteillä ja 38 % katuverkolla. Yksityisteillä ja muilla liikennealueilla tapahtui noin 12 % kaikista onnettomuuksista.

Jalankulkija-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia oli 17 % (31 kpl) kaikista onnettomuuksista. Niiden määrä on laskenut edellisvuodesta, jolloin niitä oli 45 kpl (24 %).

Liikenneonnettomuuksia eniten Leppävaarassa

Yksittäisistä onnettomuuspaikoista eniten liikenneonnettomuuksia tapahtui Leppävaarankadulla (24 kpl), Markkinakadulla Matinkylässä (18 kpl) sekä Lintuvaarantien ja Läkkisepänkujan liittymässä (9 kpl).

Espoon kaupallisten keskusten viereinen katuverkko on muita alueita herkempi liikenneonnettomuuksille. Ihmiset kulkevat samassa tasossa jalan, polkupyörin, mopoin, joukkoliikenteellä ja autoilla, mikä lisää liikenneonnettomuuksien määriä kaupunkikeskustoissa.

Espoon kaupunki on suunnitellut ja tehnyt parannustoimenpiteitä pahimpiin onnettomuuspaikkoihin. Esimerkiksi Matinkylän keskustan katuja ja liikennejärjestelyjä on parannettu metrokeskuksen rakentamisen yhteydessä. Parhaillaan on käynnissä projekti kouluteiden turvallisuuden parantamiseksi.

Kehä I:llä Turunväylän ja Helsingin välillä liikenneonnettomuuksien määrä on laskenut Espoossa toteutettujen parannustoimenpiteiden jälkeen ja etenkin, kun toimenpiteet Helsingissä välillä Espoon raja – Vihdintie valmistuivat keväällä 2017. Vuonna 2008 välillä Turunväylä – Helsingin raja liikenneonnettomuuksia tapahtui 24 ja vuonna 2017 viisi.

Yhteyshenkilöt

Tuomo Saarinen, liikenneturvallisuuden asiantuntija, puh. 041 517 1948, tuomo.saarinen@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Heidi-Hanna Karhu
Kuva: Heidi-Hanna Karhu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme