Pirkanmaan ELY-keskus

Liikenteenharjoittaja vaihtuu bussilinjalla Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere, lisää tarjontaa Huittinen-Eura-Rauma-välille

Jaa

Bussilinjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere liikenteenharjoittaja vaihtuu vuoden 2022 alussa. Satakunnan Liikenne Oy voitti liikennettä koskevan ELY-keskusten kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 1.1.2022. Samassa kilpailutuksessa hankittiin vuoroja välille Huittinen-Eura-Rauma. Liikennettä ajetaan jatkossa Onnibus Flex -ilmeen autoilla ja tunnuksella F22. Molempien yhteysvälien lipputuotteisiin tulee myös muutoksia. Kummankin yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella taataan matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta sekä sujuvat matkaketjut.

Linjan Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere vuoromäärä ja aikataulut palautetaan samantyyppiseksi kuin ennen korona-aikaa. Uusina vuoroina ajetaan työmatkayhteydet Tampere-Nokia-Sastamala 7:00 ja Sastamala-Nokia-Tampere 16:05. Huittisista liikennöidään Tampereen suuntaan aamuviidestä lähtien ja viimeinen vuoro Tampereelta lähtee puoli yhdeksältä illalla. Tarjontaan palautettiin asiakkaiden toiveesta iltavuoro. Linjan reittiin on tullut muutoksia Nokialla. Jatkossa ajetaan Pirkkalaistentien sijaan rautatieaseman kautta. Kokonaisuuteen sisältyy lisäksi Sastamalan alueella Stormin koulun oppilaille suunnattuja vuoroja. Nämä vuorot ajavat koulun kautta.

Linjan Huittinen-Eura-Rauma vuorotarjonta on aiemmin ollut yrittäjävetoista, mutta koronatilanteen takia liikennöinti on muodostunut kannattamattomaksi ja vuoroja on asteittain lakkautettu. Hankinnalla taataan asiakkaille vakaat yhteydet, joilla mahdollistetaan työssäkäyntiä, toisen asteen opiskelua ja asiointia. Rauman suunnasta muodostuu nyt myös suorat yhteydet Tampereelle ja vaihtoyhteys Helsingin suuntaan. Linjan reitti on vastaava kuin ennenkin. Huittisissa ajoreitti muuttuu siten, että linja-autoasemalle ajetaan valtatieltä Rauman suunnasta Huittistenkatua ja Hannulanpuistokatua pitkin. Aiemmin Huittisiin ajettiin Turuntien eritasoliittymän kautta.

Kummankin yhteysvälin lipputuotteisiin tulee muutoksia. Autosta ostettujen kertalippujen hinnat alenevat kymmenen prosenttia. Matkustajien tulee huomioida, että Huittinen-Sastamala-Nokia-Tampere yhteysvälin säännölliseen matkustukseen tarkoitetut kausituotteet vaihtuvat. Nykyiseltä liikenteenharjoittajalta hankitun kausituotteen matkustusaika päättyy 31.12.2021, eikä kausituote käy enää maksuvälineenä 1.1.2022 alkaen. Muutos ei koske koululaisten tai toisen asteen opiskelijoiden kausituotteita.

Yhteysvälien aikataulut 1.1.2022 alkaen löytyvät Onnibus.com Oy:n www-sivuilta sekä Oy Matkahuolto Ab:n aikataulupalvelusta. Lipputuotteista saa lisätietoa liikenteenharjoittajalta.

Molempien yhteysvälin yhtäaikaisella hankkimisella haluttiin taata matkustajille koronatilanteesta riippumaton ja vakaa joukkoliikennetarjonta. Samoin tarjotaan sujuva matkaketju niille matkustajille, joiden matka ulottuu Huittisten yli jompaankumpaan suuntaan. Huittisista muodostuu hyvät yhteydet Tampereen ja Helsingin suuntiin. Bussilinjojen kilpailutuksesta vastasivat Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset. Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat ELY-keskusten lisäksi Rauman, Huittisten ja Sastamalan kaupungit sekä Euran kunta.


Lisätietoja liikennöinnistä:

Satakunnan Liikenne Oy, liikennepäällikkö Petteri Hurskainen, p. 050 3879251, etunimi.sukunimi@kabus.fi

Lisätietoja liikenteen hankinnasta:

Pirkanmaan ELY-keskus, joukkoliikenneasiantuntija Jukka-Pekka Vallius, p. 0295 021 324, info.liikenne.pirkanmaa@ely-keskus.fi

Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä, p. 0295 022 007, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme