Vaasan Sähkö Oy

Liikevaihto ja energiankulutus nousuun vuoden ensimmäisellä puoliskolla

Jaa

Tammi–kesäkuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 83,3 miljoonaa euroa (55,9 M€) liikevoiton ollessa 7,9 miljoonaa euroa (10,3 M€). Omavaraisuusaste säilyi hyvällä tasolla (53,2 %).

Kuva: Vaasan Sähkö
Kuva: Vaasan Sähkö

Vuoden 2021 ensimmäinen puolisko sujui energiayhtiön näkökulmasta paremmissa merkeissä kuin edellisvuonna. Energianmyynti lähti kylmän talven siivittämänä nousuun suhteessa vuoden 2020 kahteen ensimmäiseen kvartaaliin, jolloin leuto sää sekä teollisuuden lakon ja koronapandemian vaikutukset näkyivät kulutuksen määrässä. Vaasan Sähkö myi tammi–kesäkuussa noin 6 prosenttia enemmän sähköä ja noin 14 prosenttia enemmän kaukolämpöä kuin vastaavaan aikaan edellisvuonna. Sähkönsiirron määrä verkkoalueella kasvoi yli 6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Vaikka liikevaihto nousi selkeästi, ei se heijastunut Vaasan Sähkön liikevoittoon konsernitasolla. Syynä oli selkeä nousu sähkön hankintakustannuksissa ja päästöoikeuksien hinnassa.

Ilmastonmuutokseen on vastattava

Energiayhtiössä näkyy alan murros, se on läsnä jokapäiväisessä työssä.

- Tämä ala puskee tällä hetkellä määrätietoisesti kohti puhtaampaa tulevaisuutta, toteaa toimitusjohtaja Stefan Damlin.

Yhtiö työstää tuotantopalettiaan tavoitteena päästä mahdollisimman lähelle nollapäästöjä.

- Pyrimme hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2030 mennessä. Muutos vaatii merkittäviä investointeja, vaikka me jo nyt olemme siinä pitkällä, Damlin jatkaa.

- Vaikka ilmastotyö merkitsee tuotannon näkökulmasta suuria päätöksiä, haluamme tehdä hiilijalanjäljen pienentämisestä asiakkaillemme mahdollisimman helppoa. Tuote- ja palveluvalikoimaa kehitetään jouduttamaan tätä siirtymää.

Puhtaan energian päätöksiä

- On erityisen tärkeää, että päästöttömiä energiaratkaisuja tuetaan sekä julkisin panostuksin että poliittisin päätöksin. Se vie alaa ja yhteiskuntaa harppauksen eteenpäin ilmastotyössä.

Vaasan Sähkö on saanut myönteisiä tukipäätöksiä muun muassa hukkalämmön hyödyntämiseen.

- Puhtaan energian ratkaisuista on tehtävä paitsi houkuttelevia, myös taloudellisesti kannattavia. Tukien lisäksi verotuksen tulee olla mahdollistava tekijä, ei estävä, Damlin muotoilee.

Vaasan Sähkö -konserni

1–6/2021

1–6/2020

Liikevaihto M€

83,3

55,9

Liikevaihdon muutos %

49,1

- 29,0

Liikevoitto M€

7,9

10,3

Liikevoitto %

9,5

18,4

Investoinnit M€

10,0

8,9

Omavaraisuusaste %

53,2

55,2

 

   

Sähkön myynti GWh

947

893

Kaukolämmön myynti GWh

413

362

Sähkönsiirto GWh

528

496

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Vaasan Sähkö
Kuva: Vaasan Sähkö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Vaasan Sähköverkko Oy. Konsernissa työskentelee noin 135 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2021 oli noin 209 milj. euroa. Vuonna 2022 Vaasan Sähkö täyttää 130 vuotta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Sähkön markkinatilanne vaatii uudenlaisia sopimuksia10.5.2022 07:10:00 EEST | Tiedote

Tammi–maaliskuussa Vaasan Sähkö -konsernin liikevaihto oli 62,3 miljoonaa euroa (51,0 M€). Korkea liikevaihto ei kuitenkaan tuottanut liikevoittoa. Liikevoitto jäi tappiolliseksi laskien - 3,3 miljoonaan euroon (6,5 M€). Omavaraisuusaste laski 45,3 prosenttiin (53,0 %). Tuloksen taustalla oli ennen kaikkea sähkön korkeat hankintakustannukset, jotka jouduttavat uusien toimintatapojen käyttöönottoa energia-alalla.

Yli 600 heijastinlippua muuttolintujen turvaksi11.3.2022 07:45:00 EET | Tiedote

Vaasan Sähköverkko ripustaa jo seitsemättä vuotta ilmajohtoihin heijastinlippuja. Yhteensä niitä on asennettu tänä vuonna yli 600 kappaletta valikoituihin linjoihin etenkin vesistöjen läheisyydessä ja peltoalueilla Mustasaaressa, Maalahdessa, Närpiössä ja Korsnäsissa. Lippujen avulla pyritään estämään lintujen törmäyksiä linjoihin. Samalla myös törmäyksistä aiheutuvat sähkökatkot vähenevät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme