Aluehallintovirasto

Liikkuva opiskelu -hankkeille lähes miljoona euroa

Jaa

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtakunnallisesti valtionavustusta toisen asteen liikunnan tukemiseen 997 700 euroa. Avustusta myönnettiin 59 oppilaitokselle, jotka tarjoavat lukio ja ammatillista opetusta.

Kehittämisavustuksilla tuetaan kuntia ja koulutuksen järjestäjiä Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteiden ja toimenpiteiden toteuttamisessa. Keskeisintä toiminnassa on jokaisen oppilaitoksen mahdollisuus toteuttaa liikkuvampia opiskelupäiviä omalla tavallaan. Pyrkimyksenä on, että jokainen opiskelija liikkuu vähintään tunnin päivässä. Liikkuva opiskelu -hanke laajentaa peruskoulujen Liikkuva koulu -toiminnan ideaa toiselle asteelle.

 Myönnetyt avustukset

Alue  avustus
Etelä-Suomi 517 500 €
Itä-Suomi 57 100 €
Lappi 23 400 €
Lounais-Suomi 64 500 €
Länsi- ja Sisä-Suomi 192 200 €
Pohjois-Suomi 143 000 €
Yhteensä 997 700 €

Lisää tietoa Liikkuva opetus -hankkeesta löytyy sivulta www.liikkuvaopiskelu.fi.


Aluehallintovirasto myöntää erilaisia valtionavustuksia

Aluehallintovirasto myöntää vuosittain yli 50 miljoonaa euroa valtionavustuksina erilaisiin nuorten harras-tamiseen ja hyvinvointiin, kirjastojen kehittämiseen sekä liikunnan edistämiseen liittyviin hankkeisiin ja toimintaan. Avustuksia myönnetään muun muassa kunnille ja kuntayhtymille, yhdistyksille, säätiöille, osakeyhtiöille ja muille rekisteröityneille yhteisöille. Avustuksia ei myönnetä yksityishenkilöille.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia. Valtion talousarviossa päätetään siitä, mihin käyttötarkoituksiin valti-onavustuksia voidaan myöntää.

Lisätietoa
Etelä-Suomi: suunnittelija Jukka Moilanen, puh. 029 501 6686
Itä-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Pirjo Rimpiläinen, puh. 029 501 6515
Lappi: liikuntatoimen ylitarkastaja Kai-Matti Joona, puh. 029 501 7396
Lounais-Suomi: liikuntatoimentarkastaja Tiina Kaijanen, puh. 029 501 8303
Länsi- ja Sisä-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, puh. 029 501 8822
Pohjois-Suomi: liikuntatoimen ylitarkastaja Ulla Silventoinen, puh. 029 501 7663

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sommarens badsäsong börjar - kommunala webbplatser ska ha uppdaterad information om de allmänna badstränderna11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt lagstiftningen ska badstrandens ägare eller innehavare - vanligen kommunen - upprätthålla väsentlig information på sin webbplats om de allmänna badstränderna. Regionförvaltningsverket samlar inom sitt område in förteckningar som kommunerna har lämnat över de allmänna badstränderna samt deras webbplatser. Den riksomfattande förteckningen publiceras på Valviras webbplats och levereras även till Europeiska kommissionen så att t.ex. resenärer kan få nytta av den.

Kesän uimakausi alkaa – kuntien sivuilla oltava ajantasainen tieto yleisistä uimarannoista11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lainsäädännön mukaan uimarannan omistajan tai haltijan – tyypillisesti kunnan – täytyy ylläpitää verkkosivuillaan keskeisiä tietoja yleisistä uimarannoista. Aluehallintovirasto kokoaa alueeltaan kuntien toimittaman yleisten uimarantojen luettelon ja näiden verkkosivuosoitteet. Valtakunnallinen luettelo julkaistaan Valviran verkkosivuilla ja toimitetaan myös Euroopan komissiolle mm. matkailijoiden hyödynnettäväksi.

Muun muassa pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia ollaan lieventämässä ensi viikon alussa epidemiatilanteen parantumisen vuoksi - osassa Uuttamaata rajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan10.6.2021 16:56:07 EEST | Tiedote

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on linjannut leviämisvaiheessa olleen osan alueesta palanneen kiihtymisvaiheeseen. Tämän johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä. Lisäksi Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa lukuun ottamatta Espoota ja Kauniaisia palaavat perustasolle, ja siellä kokoontumisrajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme