Espoon kaupunki - Esbo stad

Liikkuva sairaala LiiSalle kunniamaininta Laatukeskukselta

Jaa

Päivystyspalveluja espoolaisille pitkäaikaishoidon asukkaille, vammaisten asumisyksiköihin ja kotihoidon asiakkaille vievä Liikkuva sairaala LiiSa on saanut terveysalan innovaatiot sarjan kunniamaininnan Laatukeskuksen kansallisessa Quality Innovation Award -kilpailussa.

Liikkuva sairaala LiiSan erikoiskoulutetun sairaanhoitajan matkassa kulkee monipuolisesti hoitotarvikkeita- ja laitteita. Kuva: Matti Snellman.
Liikkuva sairaala LiiSan erikoiskoulutetun sairaanhoitajan matkassa kulkee monipuolisesti hoitotarvikkeita- ja laitteita. Kuva: Matti Snellman.

LiiSa on Espoon ja HUSin yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on lisätä potilaan hyvinvointia ja varmistaa paras mahdollinen hoito oikeassa paikassa.  LiiSa on Espoon sairaalan kotisairaalan yksikkö, joka palvelee espoolaisia pitkäaikaishoidon asukkaita, kehitysvammaisten asumisyksiköissä asuvia ja sekä kotihoidon asiakkaita viemällä päivystyksellisiä palveluja asiakkaan luokse Jorvin sairaalan päivystyspoliklinikan tuella.

”LiiSassa erikoiskoulutetut sairaanhoitajat vievät hoidon nopeasti asiakkaiden luokse”, Espoon sairaalan tuotantoyksikön päällikkö Hanna Heiskanen sanoo.

LiiSa hoitaa esimerkiksi haavoja, virtsatieoireita, ihottumia sekä suonensisäistä nesteytystä. Pikadiagnostiikkavälineiden avulla sairaanhoitaja voi mitata muun muassa tulehdusarvon ja verensokerin asukkaan luona. Sairaanhoitaja konsultoi tarvittaessa etäyhteyden kautta lääkäriä. Lääkäri varmistaa diagnoosin ja sopii sairaanhoitajan kanssa jatkotoimet, esimerkiksi antibioottikuurin aloittamisen, jonka hoitaja voi aloittaa heti, sillä hänellä on kaikki tarvittavat lääkkeet ja välineet mukanaan.  LiiSa toimii ympäri vuorokauden. LiiSassa työskentelee kuusi sairaanhoitajaa, joista aina yksi on vuorossa.

”LiiSassa työskentely on antoisaa, vastuullista ja itsenäistä. Yhteistyö lääkäreiden kanssa on sujuvaa, mikä mahdollistaa avun antamisen ja nopean hoidon aloittamisen potilaille turvallisesti ja laadukkaasti kotona”, sairaanhoitaja Piia Vesterinen kuvailee.

LiiSan toiminta käynnistyi maaliskuussa 2019, jolloin LiiSa palveli espoolaisia ikäihmisten hoivakoteja. LiiSan toiminta on laajentunut myös vammaisten asumisyksiköihin sekä kotihoidon asiakkaille.  Reilussa puolessa vuodessa LiiSa on auttanut lähes kahtatuhatta asiakasta, joista osaa on hoidettu puhelinkonsultaatiolla. Liisan hoitamista potilaista noin 90 prosenttia on saanut hoidon asuinpaikassaan eikä päivystyskäynnille sairaalaan ole ollut tarvetta. Pitkäaikaishoidon asiakkaiden päivystyskäyntejä LiiSa on vähentänyt viidenneksellä. LiiSa ei korvaa 112-palvelua.

Quality Innovation Award -kilpailun raati toteaa arviossaan, että LiiSa tehostaa palvelujärjestelmän toimintaa sekä vahvistaa henkilöstön osaamista asiakkaiden auttamisessa. Laatukeskuksen Quality Innovation Award -kilpailun palkinnot jaettiin Helsingissä 4.12.2019. 

Liikkuva sairaala LiiSa voitti Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun elokuussa 2019.

Lisätietoja Liikkuva sairaala LiiSasta:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Heiskanen, Espoon sairaalan päällikkö, p. 043 8250 350, etunimi.sukunimi@espoo.fi

Kuvat

Liikkuva sairaala LiiSan erikoiskoulutetun sairaanhoitajan matkassa kulkee monipuolisesti hoitotarvikkeita- ja laitteita. Kuva: Matti Snellman.
Liikkuva sairaala LiiSan erikoiskoulutetun sairaanhoitajan matkassa kulkee monipuolisesti hoitotarvikkeita- ja laitteita. Kuva: Matti Snellman.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä 
@HyvinvointaEspoossa Facebookissa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä24.9.2020 16:53:16 EESTTiedote

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina afterwork-hengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme