Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Liikunnallisen elämäntavan hankkeisiin kolme miljoonaa euroa

Jaa
Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset liikunnallisen elämäntavan valtionavustuksen saajista. Avustuksella tuetaan kaikenikäisten suomalaisten liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden lisäämistä.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 3 054 000 euroa liikunnallisen elämäntavan paikallisille kehittämishankkeille. Avustusta sai yhteensä 150 hanketta ympäri Suomen. Toiminnan tavoitteena on lisätä liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta kaikenikäisille sekä erityisesti niille, jotka liikkuvat suositeltua vähemmän.

Liikunnallisen elämäntavan paikallisissa kehittämisavustuksissa on kolme pääpainopistealuetta: Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva aikuinen ja Ikiliikkuja. Avustusta voidaan myöntää myös muihin painopisteisiin, joita ovat esimerkiksi lapset ja nuoret, perheliikunta, luontoliikunta, soveltava liikunta sekä useiden ikäryhmien yhteiset hankkeet. Pääpainopistealueet ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Liikkuvat-ohjelmakokonaisuutta, jolla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takaa näet aluehallintovirastojen myöntämät avustukset alueittain.

Tutustu myös avustustarinoihin, joissa avustusta saaneet hankkeet esittelevät toimintaansa tarkemmin:

Liikkuvat-ohjelmien mukaiset painopisteet

  • Liikkuva varhaiskasvatus -hankkeissa tavoitteena on tukea liikunnallista toimintakulttuuria varhaiskasvatuksessa. Pyrkimyksenä on, että varhaiskasvatus mahdollistaa lapsen liikkumisen vähintään kaksi tuntia päivässä.
  • Liikkuva aikuinen -hankkeissa tuetaan liikunnallisen toimintakulttuuria työelämässä, liikuntaneuvonnan käynnistämistä ja liikuntaneuvonnan palveluketjun kehittämistä sekä työelämän ulkopuolella ja varusmiespalvelukseen siirtymässä olevien henkilöiden liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden lisäämistä.
  • Ikiliikkuja-hankkeissa puolestaan lisätään ilman säännöllisiä palveluja kotona asuvien ja toimintakyvyn heikentymisvaarassa olevien ikäihmisten liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta. Pyrkimyksenä on ikäihmisten toiminta- ja liikuntakyvyn säilyminen ja paraneminen.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Etelä-Suomi:
ylitarkastaja Ilpo Piri, p. 0295 016 559
ylitarkastaja Jukka Moilanen, p. 0295 016 686

Itä-Suomi:
liikuntatoimen ylitarkastaja Tapio Niskanen, p. 0295 016 336

Lappi:
liikuntatoimen ylitarkastaja Kai-Matti Joona, p. 0295 017 396

Lounais-Suomi:
liikuntatoimen tarkastaja Tiina Kaijanen, p. 0295 018 303

Länsi- ja Sisä-Suomi:
liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, p. 0295 018 822

Pohjois-Suomi:
liikuntatoimen ylitarkastaja Ulla Silventoinen, p. 0295 017 663

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Työpaikan kameravalvonta kohdistui työpisteisiin ilman perustetta, toimitusjohtaja jätettiin kuitenkin tuomitsematta rangaistukseen5.6.2023 13:00:56 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on 2.6.2023 antamassaan tuomiossa katsonut varsinaissuomalaisen metallialan yrityksen toimitusjohtajan syyllistyneen yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain rikkomiseen. Toimitusjohtaja jätettiin kuitenkin tuomitsematta rangaistukseen, koska käräjäoikeus piti rikosta kokonaisuutena arvostellen vähäisenä. Käsiteltävänä oli yhtiön kameravalvonta, jonka työsuojeluviranomainen katsoi kohdistuvan yksittäisiin työpisteisiin ilman perustetta.

Överdirektör Merja Ekqvist överräcker livräddningsmedaljer i Helsingfors 7.6.2025.6.2023 11:02:13 EEST | Kutsu

Onsdagen den 7 juni 2023 kl.13 överräcker överdirektör Merja Ekqvist vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland livräddningsmedaljer, som republikens president beviljat, till tre personer i Södra Finland som har räddat en person i livsfara genom att visa särskilt mod och rådighet med äventyrande av sin egen säkerhet. Tillställningen ordnas på Regionförvaltningsverket i Södra Finlands verksamhetsställe i Helsingfors, Bangårdsvägen 9 (1:a vån).

Ylijohtaja Merja Ekqvist luovuttaa hengenpelastusmitalit Helsingissä 7.6.20235.6.2023 10:53:34 EEST | Kutsu

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist luovuttaa tasavallan presidentin myöntämät hengenpelastusmitalit keskiviikkona 7.6.2023 klo 13 kolmelle Etelä-Suomen alueella asuvalle henkilölle, jotka ovat pelastaneet hengenvaarassa olleen ihmisen osoittaen erityistä rohkeutta ja neuvokkuutta oman turvallisuutensa vaarantaen. Tilaisuus järjestetään Etelä-Suomen aluehallintoviraston Helsingin toimipaikassa, os. Ratapihantie 9 (1. krs).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme