Espoon kaupunki - Esbo stad

Liikunta- ja nuorisolautakunta myönsi perusavustukset 2021

Jaa

Liikuntatoiminta-avustusta myönnettiin yhteensä 1 259 900 euroa ja erityisryhmien liikuntatoiminta-avustusta yhteensä 117 565 euroa.

Liikuntatoiminta-avustuksen valmistelussa on ensisijaisesti painotettu nuorten alle 20-vuotiaiden säännöllisessä harrastustoiminnassa olevien määrää, tämän lisäksi on huomioitu liikuntatoiminnan harjoituksista aiheutuneet kulut. Avustus voi olla enintään 1/3 seuran liikuntatoimintaan käyttämistä menoista. Lisäksi valmistelussa on arvioitu valmentajien ja ohjaajien määrää. Avustuksen myöntäminen edellyttää, että seurassa/yhdistyksessä on vähintään 20 alle 20-vuotiasta säännöllisessä harjoitustoiminnassa olevaa. Erityisryhmien liikuntatoiminta-avustuksen valmistelussa on otettu huomioon säännöllisessä harrastustoiminnassa olevien määrä sekä liikunnallisen harrastustoiminnan laajuus.

Lisää nuorisotiloja vuokrattavaksi

Kirkkojärven ja Suvelan nuorisotiloja voi 1.9.2021 alkaen varata ja vuokrata omaan käyttöön. Myös muita nuorisotiloja on mahdollista vuokrata. Tilat on tarkoitettu ensisijaisesti nuorten omaehtoisille ryhmille sekä nuorille toimintaa järjestäville tahoille.

-        Nuorisotiloissa on erilaisia harrastustiloja, keittiötiloja, pelihuoneita, kädentaitotiloja ja vaikka mitä mahdollisuuksia. Vuokrattavat tilat ovat erilaisia ja luovat mahdollisuuksia monenlaiselle kivalle toiminnalle, kertoo nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling

Uusi digitaalinen nuorisotila

Nuorisotyö on muuttanut muotoaan koronavuoden aikana merkittävästi. Nuorisotyötä on tehty jalkautuen nuorten pariin kaduille ja nuorten suosimiin paikkoihin, sekä tuottamalla nuorille kivaa tekemistä digitaalisia välineitä hyödyntäen. Uusi digitaalinen nuorisotila on käynnistetty Discordissa ja erilaisia kerhoja sekä tapahtumia on toteutettu mm. nuorisotilojen Instagram-tilien kautta. Nuorilla on ollut mahdollisuus varata nuorisonohjaaja kävely- tai fillarikaveriksi noin tunnin ajaksi kerrallaan. Nuorisonohjaajat ovat osoittaneet muuntautumiskykynsä ja halunsa tarjota nuorille palveluja myös poikkeuksellisena aikana.

-        Haluan kiittää liikunnan- ja nuorisonohjaajia joustavuudesta, muuntautumiskyvystä ja uusien palveluiden luomisesta tämän pandemian aikana. Sydämellinen kiitos teille, teette tärkeää työtä, sanoo liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Heidi Luukkanen.

Liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsenet: http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Lautakunnat_ja_johtokunnat/Liikunta_ja_nuorisolautakunta/Jasenet

Liikunta- ja nuorisolautakunnan esityslista:
http://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko

 

Lisätietoja:

Liikunta- ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja Heidi Luukkanen, luukkanenh@gmail.com
Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, puh 043 824 9586, martti.merra@espoo.fi

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme