Vaasan kaupunki - Vasa stad

Liikuntahalleissa ja -saleissa voi olla enintään 10 henkilöä yhdessä tilassa

Jaa

Vaasan kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa saa 9.12. alkaen oleskella yhtä aikaa enintään 10 henkilöä yhdessä tilassa. Määräys perustuu Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän 8.12. julkaisemaan vahvaan suositukseen.

Liikuntatiloissa tapahtuvat seurojen liikunta- ja urheiluharjoitukset luetaan yksityistilaisuuksiksi, koska niihin ei ole vapaata pääsyä eikä niissä ole yleisöä. Yksityistilaisuuksiin suositellaan nyt enintään 10 hengen osallistumista.

Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimia liikuntatiloja ovat urheilukeskus, urheiluhalli, Silverian liikuntatilat, Teeriniemen väestönsuoja sekä koulujen liikuntasalit iltakäytön osalta.

Jos esimerkiksi liikuntasali jaetaan väliseinällä kahteen osaan, voi kummassakin osassa harjoitella enintään 10 henkilöä. Ryhmät eivät saa kuitenkaan kohdata missään vaiheessa, esimerkiksi saapuessa ja lähtiessä salista tai oleskella yhtä aikaa pukutiloissa.

- Näillä toimenpiteillä pyrimme pitämään sisäliikuntatilat auki mahdollisimman pitkään. Toivon todella, että rajoitukset ja ohjeet otetaan vakavasti ja niitä noudatetaan tunnollisesti, sanoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Maskia käytettävä tilaan saavuttaessa sekä pukutiloissa

Vaasan kaupungin liikuntatiloissa on myös vahva suositus käyttää kasvomaskia tiloihin tullessa ja sieltä poistuttaessa sekä pukutiloissa. Urheilusuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän antama kymmenen hengen kokoontumisrajoitus yksityistilaisuuksissa on voimassa 31.12.2020 saakka.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 1.12.2020 tekemällään päätöksellä kieltänyt Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

- Aluehallintovirastojen määräykset kokoontumisrajoituksista eivät koske yksityistilaisuuksia, ja Vaasan kaupungin liikuntapalvelut noudattaa aina Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän vahvoja suosituksia. Täten kaupungin liikuntatiloissa on vuoden loppuun saakka voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus, Lehtonen selventää.

Lue Vaasan sairaanhoitopiirin tiedote aiheesta

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Vuoden nuori taiteilija 2021 on Joel Slotte – Näyttely syksyllä Vaasassa15.1.2021 11:01:02 EETTiedote

Vuoden 2021 nuoreksi taiteilijaksi valitun Joel Slotten yksityisnäyttely nähdään syksyllä Vaasassa. Kokkolasta lähtöisin olevan kuvataiteilijan teoksia on esillä Tikanojan taidekodissa 1.10.2021-23.1.2022 osana juhlavuoden ohjelmistoa. Näyttely aloittaa yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden välillä valtakunnallisesti merkittävällä Vuoden Nuori Taiteilija -traditiolla, joka vuosittain nostaa esiin lupaavan alle 35-vuotiaan taiteilijan. Yhteistyö nostaa esiin yhtäältä alueellisen nuoren taiteilijan, ja toisaalta näyttely Tikanojan taidekodissa perustuu myös taidekodin lasten ja nuorten taidekasvatukselliseen painotukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme