Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Liikuntaseurojen korona-ajan tueksi avataan kaksi avustusmuotoa

Jaa

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto on tänään 1.10.2020 päättänyt avata helsinkiläisille liikuntaseuroille suunnatun korona-avustuksen uudelleen haettavaksi. Lisäksi liikuntajaosto päätti avata kohdennetun toiminta-avustuksen liikuntaseuroille koulujen liikuntasalien sulkemisesta aiheutuneisiin taloudellisiin ja toiminnallisiin haasteisiin vuonna 2020. Avustushaut avautuvat 5.10.2020.

Kuva: Mari Hohtari
Kuva: Mari Hohtari

Helsinkiläisten liikuntaseurojen korona-avustuksella on tarkoitus lievittää koronaviruspandemian seurauksena liikuntaseuroille aiheutuneita taloudellisia menetyksiä, turvata liikuntaseurojen toimintakykyä poikkeustilanteessa ja toteuttaa Helsingin kaupungin strategian tavoitteita lasten, nuorten tai perheiden harrastustoiminnan edistämiseksi.

Korona-avustusta voivat hakea helsinkiläiset vuonna 2020 liikunnan toiminta-avustusten, tilankäyttöavustusten tai muiden liikuntaa edistävien yhdistysten avustusten piirissä olevat seurat.

Harkinnanvarainen avustus kohdistetaan niille seuroille

  • joille koronasta aiheutunut toimintasulku 1.3.–31.5.2020 tai sen jälkeen viranomaisten asettamat koronarajoitukset ovat aiheuttaneet haasteellisimman toiminnallisen tai taloudellisen tilanteen ja
  • jotka järjestävät maksutonta toimintaa perheille tai 8–18-vuotiaille lapsille ja nuorille perinteisin toiminnan tavoin tai uusin keinoin tavoittaen erityisesti ne perheet, lapset ja nuoret, joiden mahdollisuus harrastaa on vaikeutunut pandemian aiheuttaman taloustilanteen vuoksi tai muusta taloudellisesta syystä.

Avustus kohdennetaan seurojen 8–18-vuotiaille lapsille, nuorille ja perheille suunnatun maksuttoman toiminnan kulujen kattamiseen.

Avustusta ei myönnetä niille seuroille, joille opetus- ja kulttuuriministeriö tai jokin muu taho on jo myöntänyt korona-avustusta. Avustusta haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Avustushaku alkaa 5.10.2020 ja päättyy 1.11.2020.

Liikuntaseurojen kohdennetulla toiminta-avustuksella on tarkoitus lievittää Helsingin koulujen liikuntasalien sulkeutumisesta syyskaudella 2020 aiheutuneita taloudellisia ja toiminnallisia menetyksiä ja turvata liikuntaseurojen toimintakykyä poikkeustilanteessa.

Avustusta voivat hakea helsinkiläiset vuonna 2020 toiminta-avustuksen, tilankäyttöavustuksen tai muiden liikuntaa edistävien yhdistysten avustuksen piirissä olevat liikuntaseurat. Avustusta voidaan hakea yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutuu koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäytön sulkeutumisesta 1.8.–31.12.2020 välisenä aikana. Avustuskäsittelyssä huomioidaan seuralle koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäytön sulkeutumisesta aiheutuvat toiminnalliset ja taloudelliset haasteet ajalla 1.8.– 31.12.2020. Tällaisia haasteita ovat

  • menetetyt koulujen liikuntasalien tilavuorot syyskaudella 2020 sekä mahdollisten korvaavien vuorojen määrä
  • menetetyt tulot
  • aiheutuneet lisäkustannukset seuralle, esim. tilalle saatujen korvaavien vuorojen korkeammat kustannukset
  • aiheutuneet haasteet seuran toiminnalle

Avustuksen saamiseksi hakijalta ei edellytetä omavastuuta. Avustushaku alkaa 5.10.2020 ja päättyy 1.11.2020.

Molempiin avustuksiin käytetään vuoden 2020 liikunnan avustusmäärärahaa. Harkinnanvaraiset avustukset myönnetään määrärahan puitteissa. Liikuntajaosto tekee päätöksen avustusten jakamisesta joulukuussa.

Molempia avustuksia haetaan Helsingin kaupungin sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa asiointi.hel.fi

Lisätietoa avustuksista (hakuohjeet, avustuskriteerit jne): hel.fi/liikunnanavustukset

HUOM! Liikunnan kumppanuusyksikkö järjestää liikuntaseuroille infotilaisuuden loppuvuoden korona-avustuksista ma 5.10. klo 17–18 Teams-alustalla. Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse Teams-kokouskutsun tilaisuuteen. Ilmoittautumiset tilaisuuteen tällä linkillä: https://response.questback.com/helsinginkaupunki/mkqcpzwugr.

Liikuntajaoston 1.10. kokouksen päätöstiedote kokonaisuudessaan: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kulttuuri-_ja_vapaa-aikalautakunnan_liikuntajaosto/Suomi/Paatostiedote/2020/KUVA_2020-10-01_Lija_5_Pt/index.html

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taina Korell
Liikuntapalveluiden kumppanuuspäällikkö
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
040 3501898
taina.korell@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mari Hohtari
Kuva: Mari Hohtari
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu neljään palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, kirjasto, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KUTSU aamiaisinfoon Savoy-teatteriin keskiviikkona 28.10. klo 9.3027.10.2020 10:18:48 EETKutsu

Tervetuloa lehdistöaamiaiselle huomenna keskiviikkona 28.10. klo 9.30 Savoy-teatteriin Julkistamme syyskuussa 2021 ensi-iltansa saavan musikaalin, joka on Savoy-teatterin ja Sublime Music Agencyn kaikkien aikojen suurin tuotanto. Savoy-teatterissa tuotettavan musikaalin ensi-ilta on 1.9.2021. Päärooleihin on kiinnitetty kansainvälisiä ja kotimaisia musiikkiteatterin huippusolisteja. Lehdistöaamiaisella esitetään tanssi- ja laulukohtaus teoksesta, ja pääsette tapaamaan produktion kotimaisia esiintyjiä. Paikalla ovat myös ohjaaja, kapellimestari ja koreografi. Tilaisuus kestää noin 40 minuuttia. Tanssiesitys alkaa 9.35, joten saavuthan ajoissa paikalle! Ilmoittautumiset 27.10. klo 18 mennessä: sirpa.hynninen@hel.fi Turvallisuus: Kutsumme Savoyn aamiaisinfoon vain rajallisen määrän kutsuvieraita. Tulethan paikalle maski päällä. Tullessasi saat aulassa aamiaisen mukaasi saliin, jossa istutaan turvavälein tilavassa katsomossa. Kuvaaminen on sallittua koko ajan, ja yksittäisiä haastatteluja

Rhizome Project by Other Spaces introduces schoolchildren to bodily learning at Tehtaankatu Comprehensive School26.10.2020 13:26:32 EETPress release

A new work of art to be implemented with the Percent for Art principle has been started in Helsinki involving the pupils and staff of Tehtaankatu Comprehensive School for the next two school years. Rhizome Project by the Other Spaces collective is a series of experiential and bodily workshops at the school. The workshops look at the idea of the rhizome through various rhizomatic structures and phenomena occurring in the environment, such as mycelium, the internet, vaporisation or even the formation of language. Through these concrete rhizomatic phenomena, the series of workshops familiarises the pupils with non-hierarchical models of thinking, learning and organisation, where diversity, movement and free association are emphasised.

Projektet Rhizom, som leds av kollektivet Toisissa tiloissa, introducerar eleverna i lågstadieskolan Tehtaankadun ala-asteen koulu till kroppsligt lärande26.10.2020 13:23:34 EETTiedote

I Helsingfors har ett nytt verk som genomförs enligt procentprincipen påbörjats och i vilket eleverna och personalen på lågstadieskolan Tehtaankadun ala-asteen koulu deltar under de två följande läsåren. Toisissa tiloissa-kollektivets projekt Rhizom är en serie experimentella och kroppsliga verkstäder i skolan. I verkstäderna undersöker man rhizomens, det vill säga mycelens, idé genom olika strukturer och fenomen i omgivningen med mycelstruktur, till exempel svampmycel, internet, förångning eller uppkomsten av språk. Med hjälp av olika konkreta fenomen med mycelstruktur introducerar verkstäderna eleverna till icke-hierarkiskt tänkande, lärande och inordnande i modeller med fokus på mångfald, rörelse och fri association.

Toisissa tiloissa -kollektiivin Rihmasto-hanke tutustuttaa koululaiset ruumiilliseen oppimiseen Tehtaankadun peruskoulussa26.10.2020 13:20:14 EETTiedote

Helsingissä on aloitettu uusi prosenttiperiaatteella toteutettava teos, johon osallistuvat Tehtaankadun peruskoulun oppilaat ja henkilökunta seuraavan kahden lukuvuoden ajan. Toisissa tiloissa -kollektiivin Rihmasto-hanke on kokemuksellisten ja kehollisten työpajojen sarja koulussa. Työpajoissa tarkastellaan rihmaston ideaa erilaisten ympäristössä esiintyvien rihmastollisten rakenteiden ja ilmiöiden, kuten sienirihmaston, internetin, kaasuuntumisen tai vaikkapa kielen muodostumisen kautta. Konkreettisten rihmastollisten ilmiöiden avulla työpajasarja tutustuttaa koululaisia epähierarkkisiin ajattelun, oppimisen ja järjestäytymisen malleihin, joissa korostuvat moninaisuus, liike ja vapaa yhdistely.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme