Jyväskylän yliopisto

Liikuntatieteellisen tiedekunnan kansainvälinen talvikoulu 2020 yhteistyössä Jypin kanssa

Jaa

Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä yhdeksäs kansainvälinen talvikoulu, International Winter School in Sport Sciences, tuo Jyväskylään kansainvälisiä Sport Management -alan opiskelijoita 14 eri maasta 7.–17. tammikuuta. Luentojen lisäksi opiskelijat pääsevät mm. kokeilemaan talvisia urheilulajeja ja katsomaan Jypin otteluita.

Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä yhdeksäs kansainvälinen talvikoulu tuo Jyväskylään opiskelijoita 14 eri maasta.
Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä yhdeksäs kansainvälinen talvikoulu tuo Jyväskylään opiskelijoita 14 eri maasta.

Jyväskylään tulee opiskelijoita mm. Japanista, Etelä-Koreasta, Yhdysvalloista ja Zimbabwesta. Jokaista talvikoulua järjestämässä ollut ja niillä luennoinut yliopistonopettaja Hanna Vehmaksen mukaan opiskelijat ovat aina hyvin innoissaan jääkiekkopeleistä ja lajikokeiluista.

- Osalle opiskelijoista tämä on ensimmäinen kerta, kun he näkevät lunta ja pääsevät itse kokeilemaan hiihtoa. Luentojen lisäksi opiskelijat arvostavat oheisohjelmaa, jota järjestämme useana iltana, Vehmas kertoo.

- Talvinen liikkuminen luonnossa muun muassa hiihtäen ja patikoiden lisää ainutlaatuisella tavalla tietoa ja ymmärrystä sekä Suomesta että pohjoisista olosuhteista ylipäätään.

Talvikoulun ensimmäisellä viikolla perehdytään talviurheilutapahtumien järjestämiseen. Kiinnostuksen kohteina ovat tapahtumien järjestämiseen vaikuttavat sidosryhmät ja niiden välinen yhteistyö. Lisäksi tarkastellaan Jyväskylän kaupunkia talviurheilutapahtumien järjestäjänä. Viikon aikana opiskelijat laativat kehittämissuunnitelman, joka auttaa talviurheilutapahtuman järjestäjiä toteuttamaan entistä parempia tapahtumia yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Talvikoulun toisen viikon teemana on jääkiekko kansainvälisenä ja pohjoismaisena talviurheilualajina. Viikon aikana tutustutaan jääkiekon historiaan ja kehittymiseen yhdeksi maailman suosituimmaksi joukkuepeliksi.

- Pohdimme yhteistyössä Liigaseura Jypin kanssa sitä, miten jääkiekkotapahtumia voitaisiin markkinoida erityisesti nuorille urheilun seuraajille. Yhteistyö Jypin kanssa tarjoaa mielenkiintoisen keissin liikuntahallinnon kansainväliseen koulutukseen osallistuville, Vehmas sanoo.

Kansainvälinen jääkiekkobisnes ilmentää monin tavoin ammattilaisurheilun ja fanikäyttäytymisen nykytilaa sekä tulevaisuuden haasteita.

Talvikoulun opettajina toimivat liikunnan yhteiskuntatieteiden kansainväliset tutkijat ja opettajat sekä ja sport management -alan käytännön asiantuntijat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yliopistotutkija Anna-Katriina Salmikangas, anna-katriina.salmikangas@jyu.fi, 040 805 3970 (ensimmäinen viikko)
Yliopistonlehtori Hanna Vehmas, hanna.m.vehmas@jyu.fi, 040 805 3977 (toinen viikko)
Projektitutkija Anna Lee, anna.f.lee@jyu.fi, 040 805 3213

Kuvat

Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä yhdeksäs kansainvälinen talvikoulu tuo Jyväskylään opiskelijoita 14 eri maasta.
Liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämä yhdeksäs kansainvälinen talvikoulu tuo Jyväskylään opiskelijoita 14 eri maasta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme