HSL Helsingin seudun liikenne

Liityntäpysäköintiin pian myös mobiililipulla - QR-lukijat asennetaan loppuvuoden aikana

Jaa

Mobiililipun QR-lukijoita testaan Leppävaaran liityntäpysäköintihallissa. Loppuvuoden aikana QR-lukijat asennetaan kaikille liityntäpysäköintialueille, joissa jo on HSL-kortin lukijalaite.

Myös mobiililippua käyttävät pääsevät jatkossa HSL-alueen liityntäpysäköintiin. Nykyisin niitä liityntäpysäköintialueita, joihin vaaditaan voimassa oleva joukkoliikennelippu, on voinut käyttää vain HSL-kortilla.

HSL-alueella on tällä hetkellä 11 liityntäpysäköintialuetta (Matinkylä, Niittykumpu, Urheilupuisto, Tapiola, Ruoholahti, Kalasatama, Myllypuro, Leppävaara, Martinlaakso, Malmi ja Laajasalo), joiden käyttö edellyttää voimassa olevaa lippua HSL-kortilla.

”HSL tulee loppuvuoden 2019 aikana asentamaan kortinlukijoiden rinnalle QR-lukijat, jotka lukevat HSL:n mobiililipun tarkastajanäkymässä olevan QR-koodin. Tämä mahdollistaa sen, että liityntäpysäköintipaikat ovat paitsi sekä HSL:n kortti- että mobiililippuasiakkaiden myös niiden käytössä, jotka ovat hankkineet HSL:n matkalipun jonkin liikkumis- tai yhdistämispalvelun kautta. Tällä toimenpiteellä parannamme liityntäpysäköinnin käytettävyyttä sekä vastaamme samalla liikennepalvelulain 3. vaiheen vaatimuksiin”, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo.

HSL on tämän vuoden aikana valmistellut QR-lukijoiden toteutusta ja ensimmäiset laitteet on asennettu Leppävaaran liityntäpysäköintihalliin. QR-lukijat eivät ole vielä ulkoasultaan lopulliset, vaan niihin tulee kortinlukijan kanssa samantyyliset kotelot. Lokakuusta alkaen QR-lukijoita ryhdytään asentamaan kaikille niille liityntäpysäköintialueille, joissa jo on HSL-kortinlukijat. Lukijat asennetaan ensin metroradan varrelle lännestä itään, sitten muihin kohteisiin.

QR-lukijat tulisi olla asennettuna kortinlukijoiden rinnalle vuoden loppuun mennessä. Tämän jälkeen asennukset siirtyvät Kehäradan varren asemille, jonne tuodaan sekä kortinlukijoita että QR-lukijoita Vantaan kaupungin osoittamiin uusiin kohteisiin.  ”Tunnistautumista on tarkoituksenmukaista lisätä yhä useammalle liityntäpysäköintialueelle, jotta niiden käyttö rajoittuisi ensijaisesti joukkoliikenteen asiakkaille”, Jääskeläinen sanoo.

HSL on kehittämässä mobiililipun konelukua yhdessä valtakunnallisen TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n ja useiden suomalaiskaupunkien kanssa. Koska valtakunnallisen ratkaisun toteuttaminen vie aikaa, HSL päätti hankkia liityntäpysäköintialueille erilliset QR-lukijat, joilla mobiililipun lukeminen onnistuu.

HSL:n tavoitteena on parantaa liityntäpysäköinnin asiakaskokemusta myös selkeyttämällä informaatiota ja opastusta yhdessä HSL-alueen kuntien kanssa. Helsingissä HKL on jo lähtenyt toteuttamaan HSL:n laatiman seudullisen liityntäpysäköintikonseptin mukaista opasteuudistusta. Ensimmäinen kohde on Kulosaaren metroaseman liityntäpysäköinti.

Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pyörä- tai autopysäköintialue lähellä asemaa tai pysäkkiä. Liityntäpysäköinnillä parannetaan joukkoliikenteen saavutettavuutta ja edistetään kestävää liikkumista.

Yhteyshenkilöt

Tarja Jääskeläinen
erityisasiantuntija, HSL
p. 050 385 5043
tarja.jaaskelainen@hsl.fi
Twitter: @tarjanne

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 8.10.20198.10.2019 12:17:30 EESTTiedote

Osavuosikatsaus 2/2019 Lipputulot ja matkustajamäärät ovat kehittyneet HSL-alueella odotuksia paremmin. Hallitus päätti merkitä osavuosikatsauksen 2/2019 tiedoksi. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN: http://hsl01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2019596-2 Jäsenkuntien lausunnot HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotukseen vuosille 2020–2022 Hallitus päätti merkitä tiedoksi kuntien lausunnot HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotukseen vuosille 2020–2022. LINKKI PÖYTÄKIRJAAN: http://hsl01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2019596-3 Hsl.fi-verkkopalvelun kehityksen hankinta Hallitus päätti valita hsl.fi-verkkopalveluiden kehityksen toimittajaksi Solita Oy:n toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Solitan tarjous oli vertailussa kokonaistaloudellisesti edullisin. Hankinnan tarjouspyynnössä arvioidut kokonaiskustannukset ovat enintään 3 000 000 euroa (+alv. 24 prosenttia). LINKKI PÖYTÄKIRJAAN: http://hsl01.oncloud

Kaupunkipyörillä tyytyväisiä käyttäjiä2.10.2019 09:32:10 EESTTiedote

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörien käyttäjät ovat entistä tyytyväisempiä. Asiakaskyselyyn vastasi 9 185 ihmistä, jotka antoivat kaupunkipyörille yleisarvosanaksi 3,84. Arvostelu tehtiin asteikolla 1–5, jossa 1 on huonoin ja 5 paras arvosana. Kaupunkipyörien NPS-luku eli palvelun suositteluarvo on 59, mikä on erinomainen tulos. Molemmat lukemat nousivat edellisvuodesta, jolloin yleisarvosana oli 3,81 ja NPS 56.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme