Like Kustannus

Likainen työ on reportaasi ihmisistä, joita nykyinen ilmastopolitiikka ajaa ahdinkoon

Jaa
Kuka maksaa hinnan vihreästä siirtymästä? Minea Koskisen, Karoliina Paanasen ja Miikka Pirisen uutuuskirja Likainen työ on päivänpolttava, ruohonjuuritasolla liikkuva teos heistä, joita vihreä siirtymä kurittaa.

Mitä tapahtuu, kun vegaanisesta ja pyöräilevästä Suomesta haaveileva milleniaali kohtaa traktorin kopissa pitkää päivää tekevän duunarin? 

Kun Suomi yrittää painaa päästöjä alas, kahtiajako maaseudun ja kaupungin välillä syvenee. 

Minea Koskisen, Karoliina Paanasen ja Miikka Pirisen uutuuskirja Likainen työ. Ilmastopolitiikan voittajat ja häviäjät vie lukijan kurjistuviin syrjäkyliin ja näyttää, etteivät ilmastotalkoot kohtele ihmisiä tasapuolisesti. 

Vihreä siirtymä tekee elämästä kaupunkien ulkopuolella hankalaa, kun elinkeinoja ajetaan alas ja vaihtoehdot ovat vähissä. Samalla maaseudun asuvia syyllistetään. He vastustavat ilmastotoimia äänestämällä populistipuolueita ja järjestävät rekkamielenosoituksia Eduskuntatalolle. 

Maalaisille on helppo virnuilla, mutta Likainen työ kysyy, kannattaisiko heitä sen sijaan kuunnella. Kun me kaikki hyödymme fossiilisista polttoaineista, kenen pitäisi vähentää päästöjä? Kirja antaa puheenvuoron maaseudun yrittäjille ja duunareille. Samalla se on painava kannanotto julkiseen keskusteluun: jos jatkamme ohi puhumista, ilmastopolitiikka on tuomittu epäonnistumaan. 

Vapaa toimittaja Minea Koskinen, Long Playn toimittaja Karoliina Paananen ja valokuvaaja Miikka Pirinen dokumentoivat työssään ilmastokriisin vaikutuksista yhteiskuntaan ja ihmisyhteisöihin. Miikka Pirisen kirjaan kytkeytyvä Likainen työ -valokuvanäyttely on avoinna Tampereen Työväenmuseo Werstaalla 6.8.2023 asti.

Likainen työ on arvostelu- ja käsittelyvapaa 27.4. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Anna Saksmanin lukemana äänikirjana.  

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja pdf-vedokset: adele.couavoux@like.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Maailman legendaarisin räppäri murhattiin vuonna 1996, mutta hänen muistonsa ei himmene – Like julkaisee Tupac Shakurin elämäkerran lokakuussa16.5.2023 15:50:54 EEST | Tiedote

Tupac Shakur eli 2Pac (1971–1996) oli yksi maailman tunnetuimmista räppäreistä, ja hänen elämänsä myötäili laulujen sanoja. Eriarvoisuutta ja poliisiväkivaltaa vastaan hyökännyt räppäri ehti olla osallisena ampumavälikohtauksissa ja istua vankilassa mutta myös näytellä hittielokuvissa ja myydä kymmeniä miljoonia albumeja. Shakur ammuttiin vuonna 1996, vain 25-vuotiaana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme