Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Liljevalchsin taidehalli järjestää näyttelyn Suomessa

Jaa

Liljevalchsin taidehalli tuo marraskuussa Hanasaareen teoksia legendaarisesta Kevätsalongistaan. Kyseessä on Liljevalchsin historian ensimmäinen näyttelyvierailu ulkomaille.

- Tästä tulee jännittävää. Vuoden 2019 Kevätsalongin taiteilijoista kahdeksan pääsee esille Hanasaaren galleriaan. Kaikilla on eri tyyli ja tekniikka, joten kokonaisuudesta tulee dynaaminen, Liljevalchsin johtaja Mårten Castenfors luonnehtii.

Liljevalchsin Kevätsalongilla on Ruotsissa pitkä historia. Ensimmäinen salonki järjestettiin jo vuonna 1921, ja sen jälkeen kevätsalonkeja on järjestetty vuosittain muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

- Kevätsalongista on tullut eräänlainen kansanjuhla, johon saapuu noin 100 000 kävijää vuosittain. Näyttelyyn voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, ja esille pantavista teoksista päättää tuomaristo. Kaikki teokset ovat myynnissä taiteilijoiden määrittelemään hintaan, Castenfors kertoo.

Vuoden 2019 Kevätsalongin huomiota herättävimpiä teoksia oli Anna-Malin Anderssonin huivikauluspusero. Veistos symboloi Ruotsin akatemiaa vuonna 2018 järisyttänyttä metoo-kriisiä, sillä Ruotsin Akatemian silloisella vakituisella sihteerillä Sara Daniuksella oli tapana käyttää huivikauluspuseroa.

- Veistos myytiin heti Kevätsalongin jälkeen, mutta uusi omistaja on luvannut lainata sitä Hanasaaren-näyttelyymme, Castenfors kertoo.

Anna-Malin Anderssonin lisäksi Mårten Castenfors on valinnut näyttelyyn teoksia seuraavilta ruotsalaistaiteilijoilta: Angelica Kristenson Aurelius, Lisa Landberg, Stella Palm, Morgan Stenman, Stefan Thunström, Mikael Wahrby sekä salanimi Bullevuttan.

Bullevuttan tuo näyttelyyn teoksen Röd sand, jolla oli vuoden 2019 Kevätsalongin korkein hinta, hämmästyttävät miljoona Ruotsin kruunua eli noin 93 000 euroa. Maalaus imitoi kuuluisan ruotsalaisen maalarin Anders Zornin samannimistä teosta, mutta punaisesta hiekasta nousevan neidon paikalle on maalattu Zorn itse.

- Toivotamme Liljevalchsin taidehallin lämpimästi tervetulleeksi Hanasaareen. On äärimmäisen hienoa saada niin arvostettu ruotsalainen instituutio vierailulle galleriaamme. Hanasaaren tehtävä on edistää Suomen ja Ruotsin yhteistyötä yhteiskunnan kaikilla aloilla, ja juuri tällaiset näyttelyt ovat tärkeä osa toimintaamme, toteaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.   

Näyttely on esillä 10.11.2019-26.1.2020. Galleria on avoinna päivittäin klo 10-20, vapaa pääsy.

Lehdistö on tervetullut avajaisiin, jotka järjestetään 9.11. klo 15 Hanasaaren toisen kerroksen galleriassa (Hanasaarenranta 5, Espoo) 

Lisätietoa:

Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel. +358 40 767 7373   

Liljevalchsin johtaja Mårten Castenfors, marten.castenfors(at)stockholm.se Tel. +46 761 231 33

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Mårten Castenfors
Mårten Castenfors
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme