Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Limingantielle (mt 847) suunnitellaan jalankulku- ja pyöräilyväylää välille Rantavainio - Äimärautio

Jaa

Suunnitelmaluonnoksia esitellään verkkotilaisuudessa 8.12.2021.

Pohjois- Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa laatii tiesuunnitelmaa maantielle 847 Äimäraution ja Rantavainion välillä Oulun kaupungin alueella.

Suunnitelmaan sisältyy nykyisen jalankulku- ja pyöräilyväylän parantaminen pyöräilyn pääreitiksi (baana-väylä) maantien 847 länsipuolella välillä Rantavainio (Lentokentäntien liittymä) - maantie 8155 (Poikkimaantie). Suunnittelualueeseen kuuluu myös suojatieylityksen parantaminen maantiellä 847 Joulumerkinpolun kohdalla sekä maantien 847/Rantalantien/Karhunkedontien risteyksen parantamistoimet. Vesalantien osuus suunnitellaan parannettavaksi pyöräkaduksi. Suunnittelun tavoitteena on jalankulun ja pyöräilyn turvallisuuden ja liikkumisympäristön parantaminen.

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 3.12.-17.12.2021 hankkeen verkkosivulla osoitteessa https://vayla.fi/mt-847-limingantie. Sivulla on myös linkki karttapalautejärjestelmään. Suunnitelmaluonnoksista voi antaa myös palautetta sähköpostilla, puhelimella tai kirjeellä.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään verkkotilaisuudessa keskiviikkona 8.12.2021 klo 17.00 - 18.30. Tilaisuus järjestetään Microsoft Teams -tapahtumana, joka tallennetaan. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille, muille tien käyttäjille ja hankkeesta kiinnostuneille. Osallistuminen tilaisuuteen tapahtuu em. hankesivuille tallennetun linkin välityksellä. Osallistuminen ei vaadi Teams-sovellusta eikä tapahtumaan tarvitse kirjautua.

Suunnittelutyö on aloitettu maastotöillä kesällä 2021 ja tiesuunnitelma valmistuu helmikuussa 2022. Tiesuunnitelman valmistuttua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa tiesuunnitelman nähtäville tietoverkossaan vähintään 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia. ELY-keskus hankkii tiesuunnitelmasta tarvittavat lausunnot ja suunnitelma toimitetaan lausuntoineen ja mahdollisine muistutuksineen Väylävirastolle ja edelleen liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin hyväksymistä varten.

Hankkeen rakennussuunnitelma valmistuu toukokuussa 2022.  Hanke pyritään toteuttamaan lähivuosien aikana ns. MAL-hankkeena yhteistyössä ELY-keskuksen ja Oulun kaupungin kanssa. Tämän hetken tiedon perusteella rakentamisvuosi olisi 2023. Hanke voidaan toteuttaa myös vaiheittain. Hankkeen kustannusarvio on 2,7 M€ (alv 0%).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tie- ja rakennussuunnitelmavastaava Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Liikenneinsinööri Harri Vaarala, Oulun kaupunki, p. 044 703 2108, etunimi.sukunimi@ouka.fi
Projektipäällikkö Marko Peltomaa, Ramboll Finland Oy, p. 040 359 3604, etunimi.sukunimi@ramboll.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa Raahen seudulla sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen9.8.2022 12:37:09 EEST | Tiedote

Talven 2022–23 aikataulut astuvat voimaan 10.8.2022 Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen. Kaikki kesäaikataulukauden vuorot ajetaan myös talviaikataulukaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäaikataulukauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 4.6.2023 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme