Lindström Oy

Lindström laajentaa koulukiusaamista vastustavan Välitä! -kampanjan valtakunnalliseksi – mukana muun muassa Duudsonit ja FightBackin Pekka Hyysalo

Jaa

Suomalainen tekstiilipalvelualan perheyritys Lindström laajentaa koulukiusaamista ehkäisevää työtään valtakunnalliseksi. Välitä! -kampanja käynnistyy kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä 20.11., ja mukana on 15 koulua eri puolilta Suomea. Lindströmin tueksi kampanjaan ovat lähteneet mukaan myös muun muassa Pekka Hyysalo, Duudsonit, Arttu Lindeman ja Mikko Töyssy. Kampanjan tavoitteena on ottaa kantaa turvallisen koulun puolesta, kiusaamista vastaan.

Kampanjassa hyödynnetään mediatilana Lindströmin käsipyyheannostelijoita, jotka löytyvät useista Suomen kouluista. Kansissa näkyvin visuaalisin viestein oppilaita kannustetaan välittämään toisista ja varmistamaan omalla toiminnallaan sen, ettei ketään kiusata. Kampanjan kuvat ja tekstit suunnitellaan yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa.

Kampanjan idea lähti Lindströmin Pohjois-Suomen työntekijöiltä Sami Toljamolta ja Katariina Isolalta, jotka halusivat tarttua tärkeään aiheeseen omakohtaisenkin kokemuksen kautta.

Toljamon mukaan kiusaamista ehkäisevässä projektissa on kyse arvopohjaisesta toiminnasta sekä henkilökohtaisen että yrityksen merkityksen kirkastamisesta.

”Suoraa liiketoiminnallista hyötyä meille ei tässä ole, mutta yrityksemme merkityksessäkin sanotaan, että välitämme sekä ihmisistä että maapallosta. Autamme lapsia tuntemaan olonsa onnelliseksi, turvalliseksi ja varmaksi, jotta he voivat ylittää itsensä päivittäisten haasteiden edessä”, Toljamo lisää.

Kiusaamisen ehkäisyssä mukana myös muun muassa FightBackin Pekka Hyysalo ja Duudsonit

Lindströmin kampanjaan on lähtenyt mukaan myös valtakunnallisia vaikuttajia, kuten Pekka Hyysalo, Duudsonit, tubettaja ja räppäri Arttu Lindeman ja näyttelijä Mikko Töyssy. He ovat mukana keskustelemassa lasten ja opettajien kanssa siitä, miksi aihe on niin tärkeä ja miksi kiusaamista ei saa sallia missään muodossa.

”Kiusaaminen tuhoaa unelmia. Me ollaan omassa elämässä nähty mitä kaikkea hienoa voi saavuttaa kun asioita tehdään yhdessä, ystävinä”, toteavat Duudsoneista Jarppi ja HP.

"Kaikkien tulee puhaltaa yhteen hiileen, jotta joukkue toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Kiusaaminen tuhoaa joukkuehengen, eikä kukaan hyödy. Suomi on yhteinen joukkueemme", kertoo Pekka Hyysalo.

"Jopa yksi kymmenestä lapsesta joutuu koulukiusaamisen uhriksi, mä olin yksi näistä. Jos nyt 24-vuotiaana artistina pystyn johonkin mun näkyvyyttä ja julkisuutta käyttämään - se on tämä. Mä oon aina altavastaajan puolella”, toteaa Arttu Lindeman.

Kiusaamisen ehkäisy on osa vastuullisuutta

Positiivista yrityskulttuuria ja arvopohjaista keskustelua ylläpitänyt Lindströmin Suomen maajohtaja Pasi Saarinen on ylpeä sekä kampanjasta että sen sanomasta. Kampanja on yksi esimerkki siitä, miten vastuullisissa yrityksissä otetaan kantaa yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin.

”Haluamme Lindströmillä vaalia innovatiivista kulttuuria, jossa jokaisen työntekijän yksittäiset arvot ja ideat voivat synnyttää jotain suurempaa. Meille tässä on kyse vastuullisuustyöstä, joka on määritelty osaksi Lindströmin merkitystä (purpose)", Saarinen suitsuttaa.

”Haluaisin samalla haastaa suomalaiset yritykset mukaan merkitys-ajatteluun. Yrityksillä, kuten jokaisella yksilölläkin, on oma merkitys. Merkitys syntyy siitä, miksi on olemassa ja mitä haluaa tehdä muiden tai maapallon hyväksi”, jatkaa Saarinen.

Välitä! – kampanjassa mukana olevat koulut:

Kokkola, Hollihaan koulu
Espoo, Kirstin koulu
Masku, Kurittulan koulu
Turku, Yli-Maarian koulu
Oulu, Metsokankaan koulu
Vantaa, Kaivokselan koulu
Harjavalta, Keskustan alakoulu
Lahti, Tiirismaan koulu
Nastola, Erstan koulu
Pirkkala, Naistenmatkan koulu
Nokia, Kankaantaan koulu
Muurame, Mäkelänmäen koulu
Hämeenlinna, Seminaarin koulu
Iittalan yhtenäiskoulu
Helsinki, Kankarepuiston peruskoulu

Välitä! -kampanjan tiedote 3/2020:
https://lindstromgroup.com/fi/tiedotteet/valita-projekti-koulukiusaamista-vastaan/

Näin kampanja otettiin Oulussa vastaan maaliskuussa 2020:
https://lindstromgroup.com/fi/artikkeli/valita-kampanja-kaynnistyi-oulussa/

https://youtu.be/36zFE3akMSo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Toljamo
Business Unit Director
sami.toljamo@lindstromgroup.com
puh. 040 5964 049

Pasi Saarinen
Vice President, Finland
pasi.saarinen@lindstromgroup.com
puh. 040 8366 172

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lindström Oy
Lindström Oy
Hermannin rantatie 8
00581 Helsinki

https://lindstromgroup.com/fi/

Lindström on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä. Meillä on yli 170 vuoden kokemus alalta. Tarjoamme kattavat tekstiilialan palvelut työvaate-, matto-, hotelli- ja ravintolatekstiilipalveluista teollisuuspyyhepalveluihin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lindström Oy

Lindström palkitsee bonuksella työntekijöitä, joilla ei ole ollut mahdollisuutta etätöihin korona-aikana25.1.2021 10:30:00 EET | Tiedote

Suomen johtava tekstiilipalvelujen tuottaja Lindström palkitsee bonuksella tuotantotyöntekijöitään, joilla ei ole ollut mahdollisuutta etätyöhön koronapandemian aikana. Bonuksella Lindström haluaa osoittaa kiitoksensa työntekijöiden arvokkaasta työstä. Bonukset jaetaan kaikissa niissä maissa, joissa Lindströmillä on toimintaa, ja globaalisti kokonaispalkitsemisen arvo on noin miljoona euroa.

Lindström ja Rester käynnistävät yhteistyön Pohjoismaiden ensimmäisen teollisen mittakaavan poistotekstiilien jalostustoiminnassa18.1.2021 08:30:00 EET | Tiedote

Tekstiilipalvelukonserni Lindström ja kiertotalousyritys Rester Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaisesti Rester alkaa alkuvuonna 2021 jalostaa Lindströmin työvaatteiden, ravintolatekstiilien ja mahdollisesti myös puuvillapyyherullien poistotekstiilejä teollisuuden uusiokäyttöön Paimion jalostuslaitoksessa. Yhteistyö tulee kattamaan Lindströmin kaikki Suomen tulosyksiköt. Sen kautta jalostettavan poistotekstiilin vuotuinen määrä on noin 500 tonnia vuodessa, mistä 4/5 muodostuu työvaatteista. Lindström-konsernin tavoitteena on kierrättää globaalisti poistotekstiileistään 100 % vuoteen 2025 mennessä.

Lindström investoi palvelujensa digitalisointiin ja kirittää kansainvälistä kasvua6.4.2018 08:57:52 EEST | Tiedote

Tekstiilipalveluyritys Lindström investoi vuonna 2017 ennätyssumman uusien digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen ja toimintansa laajentamiseen Euroopassa ja Aasiassa. Vuoden 2017 aikana Lindström-konsernin liikevaihto kasvoi noin 11 prosenttia edellisvuodesta ja oli 358,3 miljoonaa euroa (323,2 miljoonaa euroa vuonna 2016). Yhtiö investoi 35,7 miljoonaa euroa kasvuun (34 miljoonaa vuonna 2016). Merkittävimmät investoinnit kohdistuivat IT- ja digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen sekä toimintojen laajentamiseen Suomessa, Intiassa, Venäjällä, Turkissa, Kiinassa, Isossa-Britanniassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Latviassa. ”Vuosi 2017 oli meille kasvun kannalta jälleen erinomainen vuosi. Sen lisäksi, että asiakasmäärämme kasvoivat eri puolilla konsernia, teimme uusia palveluavauksia useissa toimintamaissamme. Tšekissä ja Slovakiassa käynnistimme teollisuuspyyhepalvelumme ja Kiinassa ja Venäjällä käynnistimme työvaatteiden puhdastilapalvelun asiakkaille, jotka vaativat erityistä hygieenisy

Lindström panostaa lääketeollisuudelle tarjottaviin palveluihin – ostaa Kiinassa CWS-bocon puhdastilapalvelut10.7.2017 13:52:33 EEST | Tiedote

Tekstiilipalveluyritys Lindström on ostanut CWS-bocon puhdastilapalveluiden liiketoiminnan Kiinassa. Kaupan myötä yhtiö pystyy paremmin vastaamaan etenkin lääketeollisuuden asiakastarpeisiin. Puhdastilapalvelu on tekstiilihuoltopalvelu työvaateasiakkaille, joiden lopputuotteet ovat erityisen herkkiä erilaisille epäpuhtauksille, esimerkiksi lääke-, bio- ja elektroniikkateollisuus.

Comforta fortsätter investera i Jakobstad2.5.2017 09:00:00 EEST | Tiedote

Comforta Oy som hyr ut textilier för hotellbranschen och hälso- och sjukvården har köpt Eco Wash Ab:s affärsverksamhet inom hotell- och sjukhustextilier i Jakobstad. Affären är en fortsättning på höstens investeringar då Comforta öppnade ett nytt servicecenter i Jakobstad. Affären genomfördes i slutet av april. I och med affären övergår åtta anställda och cirka 20 kunder till Comforta. Comforta har funnits i Jakobstad sedan september 2016 när bolaget investerade i ett nytt servicecenter på orten. Bolaget sysselsätter för tillfället åtta personer i Jakobstad och har cirka 30 kunder i området. “Det är fint att kunna konstatera att vi fortsätter investera i Jakobstad. Affären är ett led i vår nya 2020-strategi som innebär att vi eftersträvar en betydande ställning på utvalda marknader, varav Finland är en. Affären är betydande för oss. Den fördubblar vår personal och närapå fördubblar antalet kunder i Jakobstadsområdet. I och med affären kan vi utveckla vår lokala service så att den ännu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme