HSL Helsingin seudun liikenne

Linja-autoalan työtaistelu vaikuttaa laajasti Helsingin seudun bussiliikenteeseen 1.3. alkaen

Jaa
Linja-autoalan työtaistelu alkaa aamulla 1.3. ja vaikuttaa Helsingin seudun bussien kulkuun. Paljon bussivuoroja ja -linjoja saattaa jäädä ajamatta.

Linja-autoalan työtaistelu alkaa keskiviikkoaamuna 1.3. klo 3.00 ja sillä on mittavia vaikutuksia Helsingin seudun bussiliikenteeseen. Työtaistelun piirissä olevat bussiyhtiöt ajavat yli 90 prosenttia Helsingin seudun linja-autoliikenteestä. Tämänhetkisen tiedon mukaan työtaistelu jatkuu perjantaihin 10.3. asti.

Ajettavien linjojen ja vuorojen määrää on vaikea sanoa ennakkoon. Tilanne riippuu muun muassa siitä, kuinka paljon kuljettajia tulee työtaistelun aikana töihin ja miten paljon linjoja saadaan ajetuksi esimiesvoimin.

HSL päivittää työtaistelun aikana tilannetietoa liikenteestä verkkosivuilleen.  

HSL:n Reittiopas on myös työtaistelun aikana avuksi matkojen suunnittelussa. Reittioppaan Lähipysäkit-näkymästä voi tarkistaa, onko bussi tulossa. Yksittäisellä reitillä kulkevat bussit löytyvät Reittioppaan linjasivulta. Oppaaseen myös pyritään lisäämään ajantasaista tietoa vuorojen peruutuksista.

Bussiliikenteen käyttäjien kannattaa mahdollisuuksien mukaan jäädä etätöihin. Metro, ratikat ja lähijunat kulkevat bussiliikenteen ensimmäisen työtaisteluviikon aikana pääpiirteissään normaalisti. Junaliikenteessä on kuitenkin 1.3. alkaen voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka voi aiheuttaa yksittäisten lähtöjen perumisia.

Myös raideliikenteessä on työnseisauksen uhka päällä. Jos neuvotteluissa ei päästä lopputulokseen, kaikki juna-, metro ja raitiovaunuliikenne jää ajamatta 6.–10.3. ja 13.–17.3. Tämän työtaistelun vaikutuksista HSL kertoo tarvittaessa myöhemmin lisää.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n selvitykset osoittavat: tasahinnoittelu lisäisi eniten joukkoliikenteen käyttöä16.3.2023 09:12:00 EET | Tiedote

HSL on selvittänyt vaihtoehtoja nykyiselle vyöhykemallille vertaamalla erilaisia lippujen hinnoittelumalleja. Tulosten perusteella parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui tasahinnoittelu. Se on pidetyin asiakkaiden mielestä, tuottaa suurimman joukkoliikenteen käyttöasteen ja vähentää eniten liikenteen CO2-päästöjä, koska se vähentää eniten autokilometrejä. Malli tukee parhaiten siirtymistä kestäviin kulkumuotoihin ja siten myös Helsingin seudun kuntien päästövähennystavoitteiden saavuttamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme