Pirkanmaan ELY-keskus

Linja-autopysäkin parantaminen käyntiin Ylöjärven Soppeenmäessä

Jaa

Kuruntien ja kantatie 65:n välisen rampin parantaminen alkaa Ylöjärvellä linja-autopysäkin laajennustöillä. Matkatien kolmen pysäkin kokonaisuus toimii Ylöjärven kaupungin keskuspysäkkinä.

Pirkanmaan ELY-keskus laajentaa yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa Matkatien, eli Kuruntien ja kantatie 65:n välisellä rampilla (maantie 23528) olevaa linja-autopysäkkiä. Pysäkin läheisyyteen rakennetaan katettu polkupyöräkatos. Nykyinen matkustajien pysäkkikatos säilyy entisellä paikallaan. Kun rakennustyöt syksyllä ovat valmistuneet, laajennettua linja-autopysäkkiä voi käyttää samanaikaisesti kolme linja-autoa nykyisen yhden sijaan.

Matkatien kolmen pysäkin kokonaisuus on Ylöjärven kaupungin tärkein keskuspysäkki, eli solmupysäkki, jossa on vaihtoja linja-autosta toiseen, ja lisäksi pysäkkien lähietäisyydellä Matkatien liityntäpysäköintialue. Rampilla olevan pysäkin laajentaminen tehostaa pysäkin toimintaa solmupysäkkinä.

Rakennustyöt valmiiksi lokakuussa

Parantamistöiden yhteydessä kevyen liikenteen väylän linjausta muutetaan kulkemaan pysäkin kautta. Tievalaistus ja ajoradan nykyinen, pahoin urautunut päällyste uusitaan ilta- ja yötyönä.

Rakennustyöt käynnistyvät heinäkuussa viikolla 29. Työt valmistuvat tämän vuoden lokakuussa. Parantamisen jälkeen tien hoito- ja ylläpitovastuu siirtyy Ylöjärven kaupungille.

Töiden kustannusarvio on noin 230 000 euroa, joista vastaavat Pirkanmaan ELY-keskus ja Ylöjärven kaupunki. Urakoitsijana toimii Destia Oy.

Liite: Suunnitelmakartta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

• Työmaapäällikkö Ville Köppä, Destia Oy, p. 040 7244 906
• Projektipäällikkö Heikki Koski, Elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus (lomalla 19.7.–15.8.)
p. 0295 03 6251
• Rakennuspäällikkö Ari Jokihaara, Ylöjärven kaupunki, p.050 3848 383

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylän liikennettä ohjataan työnaikaisille kiertoreiteille12.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Teiskontien polkupyöräliikennettä ohjataan vaiheittain kiertotielle Pirkanmaan ELY-keskuksen, Tampereen kaupungin ja Fintraffic Tie Oy:n yhteistyössä parannettavalla Tampereen Teiskontien jalankulku- ja pyöräilyväylällä. Teiskontien työmaatauluihin ensi viikolla ilmestyvät QR-koodit tarjoavat pyöräilijöille lisätietoja vaihtoehtoisista kulkureiteistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme