Linnanmäellä juhlitaan tiistaina 70-vuotista Vuoristorataa – alan järjestö on nimennyt laitteen harvinaiseksi klassikoksi

Jaa

Linnanmäen Huvipuiston suosituin laite Vuoristorata täyttää 70 vuotta tiistaina 13. heinäkuuta. Juhlapäivää vietetään 1950-luvun tyyliin.

Linnanmäen tunnetuimpiin laitteisiin kuuluva puinen Vuoristorata avattiin 13. heinäkuuta 1951. Se rakennettiin Kööpenhaminan Tivolin vuoristoradan mallin mukaan. Rakentaminen maksoi 48 000 000 markkaa, mikä on nykyrahassa noin 1 500 000 euroa. Laitetta pidettiin niin hurjana, että ensi alkuun jarrumestareilla tuli olla hävittäjälentäjän koulutus.

Vuoristoradan avajaisissa esiintyi maailmankuulu yhtye The Delta Rhythm Boys. Vuoristoradasta tuli välittömästi helsinkiläisten ja kauempaakin tulleiden suursuosikki, jonka suosio on kestänyt tähän päivään asti.

Yhdysvaltalainen vuoristoratajärjestö ACE (American Coaster Enthusiasts) on julistanut Vuoristoradan klassikkoradaksi. Vain muutama kymmenen laitetta maailmassa täyttää arvonimen tiukat kriteerit.

Vuoristorataa ohjaavat jarrumestarit, joita maailmalla tavataan nykyään vain harvoin, sillä monilla vanhoilla radoilla on siirrytty käyttämään automaattisia jarruja, mukaan lukien esikuvana toimineessa Kööpenhaminan laitteessa. Linnanmäen Vuoristoradalla on toiminut naisia jarrumestareina vuodesta 1999 alkaen, ja tänäkin juhlavuonna yksi jarrumestareista on nainen.

Vuoristoradan rakentamisvaiheessa laitteen elinkaareksi arvioitiin 15 vuotta. Hyvän huolenpidon ja osien säännöllisen uusimisen ansiosta ikisuosittu klassikko tarjoaa huvittelijoille yhtä hyvät kyydit vielä tänäkin päivänä, 70 vuoden jälkeen.

Vuoristoradan vuosipäivää juhlitaan tiistaina 13. heinäkuuta 1950-luvun hengessä. Huvittelijat saavat juhlapäivän kunniaksi Vuoristorata-ajelunsa päätteeksi tervanmakuisen makeisen. Lisäksi päivän aikana on monenlaista teemaan sopivaa ohjelmaa:

  • Kello 11 lähtien voi tutustua vanhoihin kääpiöautoihin
  • Kello 13, 14 ja 15: Taikuri Aatu Itkonen hauskuuttaa
  • Kello 16: Iskevä duo ilahduttaa
  • Kello 16: Roller Coaster Rock -tanssikilpailu osallistaa
  • Kello 17 ja 18.30: Sherwood Tigers viihdyttää
  • Kello 20: Johnny & the Dodgers riemastuttaa

Huvipuistoon tulevia asiakkaita kannustetaan pukeutumaan fiftarityyliin. Jakamalla kuvan sosiaalisessa mediassa itsestään 1950-luvun asussa #linnanmäki-tunnisteella voi voittaa rannekelahjakortin.

Lisää tietoa juhlapäivän ohjelmasta löytyy Linnanmäen verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Hupimestari Kiti Friman ryhtyy luotsaamaan Linnanmäen markkinointiviestintää ja tapahtumia6.10.2021 03:58:00 EEST | Tiedote

Linnanmäellä työskentelee noin 700 hupimestaria, joista kuutisenkymmentä työskentelee huvipuistossa ympärivuotisesti. Huvikauden päätyttyä Linnanmäellä valmistellaan jo seuraavaa kautta kaikilla osastoilla. Yksi näistä on markkinointiviestintäpalvelujen osasto, joka vastaa markkinoinnista, viestinnästä, myynnistä ja tapahtumista. Osastolla syksy alkoi uusissa merkeissä, kun KTM Kiti Friman aloitti Linnanmäen Huvipuiston ja Lasten Päivän Säätiön uutena markkinointiviestintä- ja tapahtumajohtajana 4. lokakuuta 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme