Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Linnanmäen kausityörekrytointi alkaa pian!

Jaa

Linnanmäen Huvipuisto on merkittävä kausityönantaja. Vuosittain huvipuistossa työskentelee yli 700 työntekijää. Great Place to Work -sertifioidun Linnanmäen kausi kestää huhtikuusta lokakuun loppuun ja hupimestareita palkataan 2-6 kuukaudeksi. Tämän vuoden kausityönhaku on avoinna 11.-27.1.2019.

Linnanmäen kaikkia työntekijöitä kutsutaan hupimestareiksi.
Linnanmäen kaikkia työntekijöitä kutsutaan hupimestareiksi.

Linnanmäki on vuodesta toiseen erittäin suosittu työpaikka. Kesä huvipuistossa pitää sisällään asiakaspalvelua, satoja uusia ystäviä sekä hupimestarikonseptin mukaista työskentelyä - kaikkia Linnanmäen työntekijöitä kutsutaankin hupimestareiksi.

Linnanmäelle aukeaa monia erilaisia työtehtäviä. Hupimestareita etsitään nimikkeillä laitetyöntekijä, siistijä, järjestyksenvalvoja, pelimyyjä, puutarhatyöntekijä, lipunmyyjä, kioski-, kahvila-, ravintola- ja myymäläntyöntekijä sekä uutuutena ohjelmatyöntekijä.

Lähes kaikissa työtehtävissä edellytetään 18 vuoden ikää, mutta kahvila- ja kioskiosasto palkkaa tarpeisiinsa myös muutamia 16- ja 17-vuotiaita. Kaikissa tehtävissä edellytetään suomen kielen taitoa.

Great Place to Work

Linnanmäki on toteuttanut Great Place to Work -työtyytyväisyyskyselyn työntekijöilleen jo usean vuoden ajan. Tulosten perusteella Linnanmäellä on toistamiseen myönnetty GPTW-sertifikaatti, joka on osoitus siitä, että Linnanmäki on erityisen hyvä työnantaja ja että työntekijät viihtyvät töissään. Tämä huomataan huvipuistossa myös käytännössä, sillä noin puolet Linnanmäen työntekijöistä päättävät hakea seuraavana vuonna uudestaan kesätöihin Linnanmäelle.

- Tavoitteemme on, että Linnanmäki on Suomen paras työpaikka hupimestareittemme mielestä. Työskentelemme tätä kohden herkeämättä ja kuuntelemme kehitysideoita aina herkällä korvalla, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

Hyvää henkeä ja avointa asennetta

Vuosittain työntekijät kertovat, että Linnanmäellä vallitsee ainutlaatuinen Lintsi-henki, joka kumpuaa mukavista työkavereista ja ainutlaatuisesta työympäristöstä.

- Linnanmäelle on tärkeää, että hupimestariksi hakevalla on halu luoda asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä ja kykyä tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa. Kaiken kruunaa avoin asennoituminen oppimiseen, sillä sen avulla on mahdollista kehittyä hupimestarina, kertoo Linnanmäen henkilöstöjohtaja Elina Örthén.

Linnanmäen kausityönhaku kaudelle 2019 on avoinna 11.-27.1.2019. Lisätietoa ja hakemukset osoitteessa: rekrytointi.linnanmaki.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linnanmäen kaikkia työntekijöitä kutsutaan hupimestareiksi.
Linnanmäen kaikkia työntekijöitä kutsutaan hupimestareiksi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Lasten Päivän Säätiön ovat perustaneet kuusi lastensuojelujärjestöä: Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Barnavårdsföreningen i Finland, Ensi- ja turvakotien liitto, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset. Lasten Päivän Säätiö on jo vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle. Vuoden 2018 lahjoitustavoite oli 4,5 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaamme tukevat lastensuojelutyötä. Linnanmäen pääyhteistyökumppanit vuonna 2018 ovat SOK/HOK Elanto, Unilever Finland Oy, Oy Hartwall Ab, MTV Oy sekä Bauer Media Oy. Linnanmäen yhteistyökumppaneina nämä yritykset tukevat omalla panoksellaan arvokasta lastensuojelutyötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme