Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Linnanmäen Vuoristoradan vauhti on vienyt kesämuistoihin jo 69 vuoden ajan

Jaa

Nostalginen Vuoristorata avasi tervantuoksuiset vauhtilaskunsa vuonna 1951 ja klassikkolaite on tuonut kyytiläisilleen rakkaita huvipuistomuistoja pian jo seitsemän vuosikymmenen ajan. Legendaarinen Vuoristorata täyttää maanantaina 13.7.2020 ikimuistoiset 69 vuotta.

Syksyllä 1950 Linnanmäellä vieraili tanskalainen tivolilaitteisiin erikoistunut rakennusmestari Valdemar Lebeck Kööpenhaminan Tivolista, joka ehdotti ratalaitteen rakentamista Helsinkiin. Laitteen esikuvana käytettiin Kööpenhaminassa sijaitsevaa Dyrehavsbakkenin vuoristorataa. Rakennustöitä tehtiin talven ajan ja Linnanmäen Vuoristoradan avajaisia juhlittiin heinäkuussa 1951. Lebeckin nimi ikuistettiin vauhdikkaan radan suunnittelijaksi. Kun klassikkolaite valmistui, se oli noin 950 metrin pituisella radallaan Pohjoismaiden suurin vuoristorata.

Vuoristoradasta on tullut Linnanmäen kaikkien aikojen suosituin laite, jossa sukupolvi toisensa jälkeen on nauttinut jarrumiesten isännöimien tunnelmallisten kyytien vauhdin hurmasta.

Vuoristoradan syntymäpäiviä on aina vietetty Linnanmäellä juhlatunnelmissa.

– Tänä vuonna haluamme juhlistaa Helsingin ikonisimman laitteen syntymäpäivää jakamalla Vuoristoradan tervanmakuisia nimikkomakeisia Vuoristoradan vinhasta vauhdista nauttiville huvittelijoille. Mikäli legendaarisen ratalaitteen ystävä juhlistaa Vuoristoradan juhlapäivää kotioloissa, vinkkaamme nauttimaan synttärikahvit tämän kauden uutuudesta, upeasta Vuoristorata-emalimukista, toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo iloissaan.

Linnanmäki on koonnut rakastetun huvipuiston 70-vuotissyntymäpäivien kunniaksi nostalgisen kuvagallerian, joka löytyy osoitteesta www.linnanmaki.fi/linnanmaki-70v. Kaikki huvipuistofanit voivat sukeltaa Linnanmäen arkistojen uumenin ja tunnelmoida huvittelun historiaa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Lasten Päivän Säätiön ovat perustaneet kuusi lastensuojelujärjestöä: Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Barnavårdsföreningen i Finland, Ensi- ja turvakotien liitto, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset. Lasten Päivän Säätiö on jo vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaamme tukevat lastensuojelutyötä. Linnanmäen pääyhteistyökumppanit vuonna 2020 ovat SOK / HOK-Elanto, Unilever Finland Oy ja Oy Hartwall Ab. Linnanmäen yhteistyökumppaneina nämä yritykset tukevat omalla panoksellaan arvokasta lastensuojelutyötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Linnanmäellä ei ole havaittu koronatartuntoja6.8.2020 09:08:23 EESTTiedote

Linnanmäen Huvipuistossa vieraili sunnuntaina 26.7. noin kello 15-18 seurue, jolla todettiin koronatartunta päiviä vierailun jälkeen. Helsingin epidemiologisen toiminnan mukaan seurue on saattanut altistaa huvipuiston muita asiakkaita, mutta Linnanmäen työntekijät eivät ole altistuneet, sillä kohtaamiset ovat olleet lyhytaikaisia ja ulkotiloissa. Altistuminen tartunnalle voi tapahtua missä vain tilanteessa, jossa on paljon ihmisiä ilman turvavälejä yli viidentoista minuutin ajan. Siksi Linnanmäki haluaa muistuttaa kävijöitään, että turvavälien pitäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Poikkeusaika tuo aukioloaikamuutoksia Linnanmäen säkenöivään syksyyn24.7.2020 12:38:14 EESTTiedote

Linnanmäen syksyssä päästään myös tänä poikkeusvuonna nauttimaan iki-ihanan Valokarnevaalin upeasta valomerestä, kun teematapahtumaa vietetään huvipuistossa 9.-18.10. Poikkeusajan vuoksi Linnanmäki jatkaa kiitosta saaneen ennakkovarausjärjestelmän käyttöä syksylle, kun Valokarnevaalin vierailijat saapuvat säkenöivään puistoon ennakkoon ostetulla rannekkeella tai sisäänpääsylipulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme