Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Lippulaivan kirjasto avautuu Espoonlahdessa 31.3.2022

Jaa

Lippulaivan kirjasto, Espoon viides aluekirjasto, aukeaa 31.3. klo 10. Kauppakeskus Lippulaivassa toimiva kirjasto tuo espoonlahtelaisille monipuolisten palveluiden kirjaston, jolla on laajat aukioloajat. Kirjastosta on työstetty yhdessä asukkaiden kanssa poikkeuksellisen omaleimaista kirjastokokemusta, joka toteuttaa kestävää kehitystä uudella tavalla julkisissa tiloissa.

Lastenosasto. Kuva: Topias Salonen
Lastenosasto. Kuva: Topias Salonen

Kierrätetyillä huonekaluilla, luonnonläheisillä materiaaleilla ja väreillä kirjastosta luodaan oma kauppakeskuksesta erottuva maailmansa, joka heijastaa paikallisidentiteettiä. Espoonlahden luonto ja saaristo ovat innoittaneet sisustusta, ja kirjastosta voi löytää huonekaluja esimerkiksi Soukan kirjastosta ja espoonlahtelaisesta yökerhosta. Kirjaston aulaa koristaa soukkalaisen kirjailija Ilkka Auerin ja Meritorin alakoululaisten yhtenen fantasiakartta Espoonlahdesta.

- Haluamme tarjota vaihtoehtoja perinteiselle julkisten tilojen skandinaaviselle tyylille. Uudet julkiset hankkeet voivat asukkaiden kanssa toteuttaa kestävää kehitystä persoonallisella tavalla, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Juha Kortesluoma.

Kirjaston sisätilat on suunnitellut KVA Arkkitehdit, ja kierrätyskalustusta on toteutettu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa. Mittatilauksena tehdyt kirjastokalusteet on toteuttanut F-inno Oy.

Kunnianhimoisen vision varmistamiseksi kirjastotila rakentuu vielä avajaisten jälkeen, ja kirjaston kokoelmat ja palvelut täydentyvät kevään aikana. Lähes 3000 neliömetrin kokoiseen kirjastoon tulee yli 75 000 lainattavaa nidettä ja asukkaiden toiveiden mukaan koostettu lehtivalikoima.

Kirjastossa on tarjolla myös erilaisia asukkaiden nimeämiä tiloja harrastamiseen ja työskentelyyn kuten kokoustilat Kajuutta ja Hytti, tapahtumille ja näyttelyille monitoimitila Salonki sekä kerhoille pajatila ja erillinen ompeluhuone Solmu. Uutuutena koko Espoon kaupunginkirjastossa tulee asukkaiden käyttöön yhteisökeittiö Kapyysi, joka mahdollistaa ruokakerhot ja kokkausta. Kapyysissa on otettu huomioon myös saavutettavuus.

Lapsiperheiden toiveiden perusteella suunniteltu suuri perhealue sisältää satuhuone Satulaivan ja minikeittiön lasten eväshetkille sekä vaunuparkin omalla sisäänkäynnillä. Kirjastosta voi lainata tarvikkeita lastenkutsujen järjestämiseen. Kirjastossa on myös oma erillinen pelialue Messi, jota on ideoitu erityisesti nuorten kanssa.

- Yhdessä tekeminen on osa kirjastoamme, ja kutsumme kaikki mukaan ideoimaan ja toteuttamaan kirjastoon toimintaa ja yhteisöllisyyttä vaikkapa lukupiirien, ruoanlaiton tai käsitöiden parissa, sanoo Juha Kortesluoma

Iloinen sattuma on, että samana vuonna 2022 kuin kirjasto aukeaa, täyttää Espoon kaupunginkirjasto kunnallisena palveluna 100 vuotta ja koko Espoo kaupunkina 50 vuotta.

Lippulaivan kirjasto palvelee Espoonlahden kaupunkikeskuksessa kauppakeskus Lippulaivassa arkisin klo 8 - 20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10 - 18. Osoite on Espoonlahdenkatu 8. 

Avajaisohjelma 31.3.-3.4.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Jaana Tyrni
Espoon kaupunginkirjasto
Puh. 050 330 1762
jaana.tyrni@espoo.fi

Kuvat

Lastenosasto. Kuva: Topias Salonen
Lastenosasto. Kuva: Topias Salonen
Lataa
Yhteisökeittiö Kapyysi. Kuva: Topias Salonen
Yhteisökeittiö Kapyysi. Kuva: Topias Salonen
Lataa
Olohuone. Kuva: Topias Salonen
Olohuone. Kuva: Topias Salonen
Lataa
Auto sisustuselementtinä ja leikkipaikkana. Kuva: Topias Salonen
Auto sisustuselementtinä ja leikkipaikkana. Kuva: Topias Salonen
Lataa
Espoon kaupunginkirjasto 100 vuotta
Espoon kaupunginkirjasto 100 vuotta
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme