Hyvinkään kaupunki

Lisää liikkumisen mahdollisuuksia maanantaista lähtien

Jaa

Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten purku jatkuu Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelujen puolella kesäkuun alusta alkaen. Sisäharjoitustilat aukeavat seuratoiminnalle maanantaista 1.6.2020 lähtien. Urheiluseurojen odottama kauden avaaminen on vihdoin käsillä, mutta nyt tarvitaan myös malttia ja huolellista tapahtumasuunnittelua. Ulkoliikuntapaikat ovat jo olleet auki muutaman viikon ja kenttien käyttö on sujunut suunnitellusti. Liikkujat ovat noudattaneet ohjeita hyvin ja samaa vastuullista liikkumista tarvitaan myös nyt sisätilojen auetessa, muistuttaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 29.5.2020
Julkaistavissa heti

Lisää liikkumisen mahdollisuuksia maanantaista lähtien

Koronavirustilanteen aiheuttamien rajoitusten purku jatkuu Hyvinkään kaupungin liikuntapalvelujen puolella kesäkuun alusta alkaen. Sisäharjoitustilat aukeavat seuratoiminnalle maanantaista 1.6.2020 lähtien. Sisäharjoitustiloissa ja ulkokentillä saa maan hallituksen ohjeiden mukaan olla maksimissaan 50 henkilöä kerrallaan.

- Urheiluseurojen odottama kauden avaaminen on vihdoin käsillä, mutta nyt tarvitaan myös malttia ja huolellista tapahtumasuunnittelua. Ulkoliikuntapaikat ovat jo olleet auki muutaman viikon ja kenttien käyttö on sujunut suunnitellusti. Liikkujat ovat noudattaneet ohjeita hyvin ja samaa vastuullista liikkumista tarvitaan myös nyt sisätilojen auetessa, muistuttaa liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

- Olemme pitäneet koronapandemian aikana tiiviisti yhteyttä Keusote-kuntien liikuntapalveluiden kesken ja käsitelleet valtion ohjeisiin perustuvia yhtenäisiä toimintatapoja liikuntapaikkojen käytöstä. Myös Hyvinkäällä sovelletaan yhdessä mietittyjä toimintamalleja korona-turvallisen liikkumisen edistämiseksi, taustoittaa Vakkila.

Auringon lämmittäessä ja kesän tullessa uimarannat alkavat täyttyä. Varsinaista säädöstä uimarantojen käytöstä ei ole, mutta kuten muuallakin myös rannoilla suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygienia ja turvallisuussuosituksia sekä ohjeita tartuntatautien ehkäisyyn.

- Toivomme jokaisen huolehtivan itsestään sekä läheisistään ja noudattavan yleisiä hygieniasta ja turvallisuudesta annettuja suosituksia ja ohjeita tartuntariskin ehkäisemiseksi, sanoo Jarmo Vakkila.

Tämänhetkisen tiedon mukaan riski saada koronavirus luonnonvesissä uimisen välityksellä arvioidaan olevan alhainen.

Kaupunki toteuttaa seniori-ikäisten liikunta- ja hyvinvointikyselyn kesäkuussa

Kaupunki toteuttaa kesäkuussa seniori-ikäisten liikuntakyselyn yhdessä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Kysely tehdään satunnaisotannalla yli 65-vuotiaille hyvinkääläisille.

- Kyselyn tarkoituksena on selvittää seniorien liikuntatottumuksia, liikuntaan liittyvää sosiaalisuutta, hyvinvointia sekä turvallisuuden tunnetta. Tutkimus on osa laajempaa Hyvinkään liikuntasuunnitelman päivittämistä, jonka on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä, kertoo Jarmo Vakkila.

Lisätietoja
Liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila p. 040 809 4386

Tiloihin ja kentille saa tulla vain vuorovarauksella. Vapaita vuoroja pääsee tarkastelemaan www.hyvinkaa.fi/web-timmi -sivun kautta. Vuorovarauksen voi tehdä lähettämällä viestin osoitteeseen tilavaraamo@hyvinkaa.fi.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelma on hyväksytty: Lähes kaikki kaupunginhallituksen esittämät tasapainottamiskohteet hyväksyttiin valtuustossa18.6.2020 12:05:53 EESTTiedote

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman kokouksessaan 15. ja 17.6.2020. Kaupungin eri toimialat lähtevät toteuttamaan säästötoimenpiteitä ohjelman määrittämien aikataulujen mukaisesti. Kestävän talouden ohjausryhmä seuraa toimenpiteiden toteutumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme