Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lisää roskiksia suosituimpiin piknik-puistoihin

Jaa

Kevään ja kauniiden ulkoilusäiden koittaessa roskien määrä kasvaa puistoissa. Helsinki vastaa haasteeseen tuomalla suosituimpiin piknik-puistoihin suuria, kolmen kuutiometrin vetoisia lisäroska-astioita kevään ja kesän ajaksi.

Lisäroskiksia tulee muun muassa Sinebrychoffin puistoon, Tokoinrantaan, Mustikkamaalle, Dallapénpuistoon ja Kaivopuiston Merisatamanrantaan. Osa roskiksista on jo paikoillaan ja loputkin pyritään saamaan puistoihin muutaman päivän kuluessa.

Roskiksien tyhjennysten määrää ja puistojen siivouksia lisätään loppukevään ja kesän ajaksi.

Myös kaupunkilaiset voivat vaikuttaa puistojen siisteyteen ja viihtyisyyteen.

”Suurikokoiset roskat, kuten pizzalaatikot täyttävät roskikset nopeasti. Ne kannattaa tilan säästämiseksi taitella. Jos roskis kaikesta huolimatta on täynnä, eikö omat roskansa voisi viedä seuraavaan roskikseen, jossa on tilaa?” sanoo puistovastaava Pekka Engblom.

Helsingissä lähin roskis on yleensä aina hyvin kohtuullisen matkan päässä. Katso tästä kaikki kaupungin roskikset kartalla: https://kartta.hel.fi/link/9Kifgt.

Täysistä astioista voi ilmoittaa kaupungin palautejärjestelmän kautta: https://www.hel.fi/palaute.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puistovastaava Pekka Engblom, puh. 050 559 2159, pekka.engblom@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 29.4.202129.4.2021 19:54:13 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 29.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 27.5.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme