Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ljusparad i lyktornas sken

Dela

I Vasa ordnas en ljusparad till ära av FN:s barnkonventionens dag onsdagen den 20. november kl. 18. Evenemanget startar från torget med en ljusparad och avslutas på kasernområdet till en ljusföreställning.

Bild: Mikael Matikainen
Bild: Mikael Matikainen

Valo- Ljus-evenemanget ordnas av grundläggande konstundervisning inom Vasa stad TaiKon tillsammans med ungdomsavdelningen.

Ljusparaden startar från Vasa torg kl. 18, där elever i teaterkonst berättar om barnens rättigheter och läser upp ställningstagande om hur barn och unga i Vasa vill påverka. Dessa ställningstaganden kan man även läsa på ungdomsgården Kultsas vägg, där paraden stannar upp kort.

Paraden avslutas på grusplanen på kasernområdet, där deltagarna kan följa en ljusföreställning med TaiKons teater-, dans- och bildkonstelever.

- Evenemanget för ljus och värme med sig i den mörka novemberkvällen. Alla kan gärna ta med sig en egen lykta. Vi hoppas att så många som möjligt kan dela den stämningsfulla stunden, berättar TaiKons ledande lärare Mia Wiik.

Evenemanget är öppet för alla och räcker ca 1 timme.

Kontakter

TaiKons ledande lärare Mia Wiik, tfn 0400 256 961, mia.wiik@vaasa.fi

Bilder

Bild: Mikael Matikainen
Bild: Mikael Matikainen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum