Varsinais-Suomen ELY-keskus

Loimaa-Pöytyä-Turku joukkoliikenteen kausilipputuotteisiin parannuksia

Jaa
Vuorisen Liikenne Oy on voittanut Loimaa-Pöytyä-Turku linja-autoliikennettä koskevan Ely-keskuksen kilpailutuksen. Uusi sopimuskausi käynnistyy kesäaikataulukauden alusta 5.6.2023. Liikennöinti jatkuu ennallaan, mutta säännöllisen matkustuksen kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Reitille saadaan mm. Seutu+ kausiliput ja vaihtoyhteys Turun seudun Föli -liikenteeseen.

Vuorisen Liikenne Oy voitti Loimaa-Pöytyä-Turku liikennettä koskevan kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin uudella sopimuskaudella 5.6.2023. Yritys on yhteysvälin nykyinen liikenteenharjoittaja. Osan liikenteen vuoroista ajaa Valtasen Liikenne Oy alihankintana.

Loimaa-Pöytyä-Turku vuorojen määrä on normaaliarkena kuusi vuoroa ja kesällä kolme vuoroa suuntaansa. Aikatauluissa on pyritty huomioimaan keskeiset koulu-, opiskelu- ja työmatkayhteydet sekä asiointimatkat. Linjaston reitti on sama kuin ennenkin. Reitit ja aikataulut löytyvät seutuplus.fi-sivuston uudesta reittioppaasta ja aikataulupalvelusta.

Säännöllisesti matkustavien asiakkaiden kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Loimaa-Pöytyä-Turku linjastolla otetaan käyttöön Seutu+ kausiliput. Loimaa-kausilipulla voi matkustaa 30 päivän ajan Alastaro-Loimaa, Ypäjä-Loimaa ja Loimaa-Pöytyä-Aura väleillä. Loimaa+Föli-kausilippu kattaa yhteysvälit Alastaro-Loimaa, Ypäjä-Loimaa, Huittinen-Virttaa-Loimaa sekä Loimaa-Pöytyä-Aura-Turku. Lisäksi Loimaa+Föli-lipulla voi tehdä jatko- ja vaihtomatkoja Föli-alueen kaikilla linjoilla. Pöytyäläiset voivat hankkia Loimaa-kausilipun, mikäli matka suuntautuu Loimaalle ja Pöytyä+Föli-kausilipun, jos matka suuntautuu Turkuun. Aurasta voi jatkossa nousta Loimaalta tulevien seutuliikenteen vuorojen kyytiin myös Seutu+ Turun seutu kausilippu- ja sarjalipputuotteilla.

Seutu+ lipputuotteen voi hankkia joko mobiili- tai korttiversiona. Lisätietoja lipun hankinnasta, kelpoisuusalueista ja hinnoista löytyy seutuplus.fi-sivustolta. Loimaalla ei ole toistaiseksi Seutu+ asiakaspalvelupistettä, mutta korttipohjan voi hakea jostain toisesta Turun seudun asiakaspalvelupisteestä. Pohjan voi tilata myös postitse kotiin seutuplus.fi-sivuston kautta.

Linjaston liikenne kilpailutettiin sopimuskaudelle 5.6.2023–31.5.2026. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kahden vuoden optiokaudella. Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat Ely-keskus, Loimaa ja Pöytyä.


Lisätietoja liikennöinnistä:

Vuorisen Liikenne Oy, toimitusjohtaja Jukka Vuorinen, p.0500 789 040, jukka.vuorinen@vuorisenliikenne.inet.fi

Lisätietoja liikenteen hankinnasta:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä, p. 0295 022 007, markus.kivela@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylää päällystetään viikkojen 24 ja 25 aikana9.6.2023 10:16:28 EEST | Tiedote

Jalankulku- ja pyöräilyväylän päällystäminen on osa jalankulku- ja pyöräily-yhteyksien liikenneturvallisuuden parantamisen urakkaa. Päällystystyöt alkavat ensi viikolla ja jatkuvat viikon 25. Jalankulku- ja pyöräilyväylä päällystetään Uudenmaantien (tie 110) ja Uuden Littoistentien väliseltä matkalta, pois lukien lyhyt osuus Krossinkaaren ja Helsingin valtatien välillä, jonka päällyste on hiljattain jo uusittu. Työt aloitetaan Uudenmaantien suunnasta.

Päällystystöitä valtatiellä 9 Loimaalla sekä valtatiellä 10 Marttilassa ja Koskella.9.6.2023 08:35:44 EEST | Tiedote

12.6.2023 alkavan viikon aikana tehdään valtatien 9 päällystystyön jälkeistä piennarmursketäyttöä Loimaalla Mellilän ja Karhulan liittymien välillä. Työkohde on pistemäinen ja liikkuva. Valtatien 10 päällystystyö etenee aikataulussaan Marttilassa ja Koskella. Työtä tehdään kahdessa kohteessa. 37 kilometrin mittaisen osuuden päällystystyön arvioidaan valmistuvan heinäkuun alkuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme