Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loistefestivalen är toppevenemanget för teaterintresserade ungdomar i Helsingfors - anmälningstiden har börjat

Jaa

Loistefestivalen bjuder in teatergrupper för ungdomar i huvudstadsregionen att kliva upp på Narri-scenen på de ungas aktivitetscenter Happi och på scenen Kling & Klang i Nordsjö lågstadieskola. Loistefestivalen för ungdomar ordnas den 29–31 mars 2019. Anmälningar tas emot på loiste.munstadi.fi den 11–28 februari.

Loistefestivalen den 29–31 mars 2019
Loistefestivalen den 29–31 mars 2019

Loistefestivalen är en fantastisk möjlighet för ungdomar att få erfarenhet av att uppträda, se olika föreställningar av ungdomar och få experttips för framtiden. Grupperna som uppträder på Loistefestivalen har möjlighet att diskutera med experter (mentorer) inom teaterbranschen och få uppmuntrande feedback. Loistefestivalen välkomnar alla 10–25-åriga konstintresserade som bor i huvudstadsregionen. För en tredjedel av medlemmarna i en grupp kan åldern avvika från åldersserien. Genren för föreställningen får väljas fritt. Föreställningarna kan omfatta olika uttrycksformer, allt från talteater till cirkuspantomimer.

Loistefestivalen är ett regionalt evenemang i huvudstadsregionen i anslutning till det nationella evenemanget Ung Kultur. Det riksomfattande TEATRIS 2019 ordnas i Jyväskylä i maj 2019. Mentorerna på och produktionen av Loistefestivalen skickar de mest oförglömliga föreställningarna till Teatris 2019. Loistefestivalen ordnas av Helsingfors stads kulturella ungdomsarbete.

Loistefestivalen den 29–31 mars 2019

Mönstringarna ordnas på Narri-scenen den 29–31 mars och i salen Kling och Klang i Nordsjö lågstadieskola i östra Helsingfors den 30 mars. Inträdet är fritt till mönstringarna.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Produktion:
Ilona Anttila
ilona.anttila@hel.fi
tfn 040 194 4533
Kultur och fritid / Ungdomsservicen

Kommunikation:
Jonna Pennanen
jonna.pennanen@hel.fi
tfn 041 5121 779
Kultur och fritid / Kommunikations- och marknadsföringstjänst

Kuvat

Loistefestivalen den 29–31 mars 2019
Loistefestivalen den 29–31 mars 2019
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en attraktiv och dynamisk stad som erbjuder evenemang, upplevelser, lokaler, stimulerande områden och konstsamlingar, stöd för medborgarverksamhet, inlärning och uppfostringsarbete samt experttjänster. Kultur- och fritidssektorn vill stödja stadsbornas psykiska och fysiska välbefinnande, aktivt medborgarskap och bildning.

Helsingfors är framför allt människornas stad och den bästa staden för barn och unga. Inom kultur- och fritidssektorn betonas frihet. Friheten att välja, friheten att vara sig själv och friheten att göra det man själv är mest intresserad av.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme