Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Loistoduuniin!-rekrytointitapahtumasta löytyy kone- ja metallialan töitä myös alanvaihtajille

Jaa
Loistoduuniin!-rekrytointitapahtumassa työnhakijat pääsevät tutustumaan kone- ja metallialaan, missä on tarvetta tekijöille. Jos työnhakijalta puuttuu alan osaamista, TAKK järjestää koulutusta.

Kone- ja metallialan Loistoduuniin!-rekrytointitapahtuma järjestetään Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKissa (Kurssikeskuksenkatu 11) keskiviikkona 8.3. klo 13–15. Tapahtuma on avoin kaikille kone- ja metallialasta kiinnostuneille.

– Monelle työnhakijalle ei välttämättä ole selvää, millaisia työtehtäviä kone- ja metallialalta löytyy. Loistoduuni-tapahtumassa tulevat tutuiksi niin alan työtehtävät kuin yrityksetkin, kun työnhakijat pääsevät keskustelemaan työnantajien kanssa. Se madaltaa kynnystä hakea alalle, TAKKin yrityspalvelupäällikkö Rosa Hyvönen kertoo.

Pirkanmaa on merkittävä teknologiateollisuuden keskittymä. Tampereen kaupungin tilaaman selvityksen mukaan Pirkanmaalla tarvitaan 6042 uutta koulutettua kone- ja metallialan ammattilaista vuonna 2026, mutta ennusteen mukaan tarjonta vuonna 2026 olisi vain 2293 osaajaa.

Yrityspalvelujohtaja Olli-Pekka Tuomi kertoo saaneensa kone- ja metallialan yrityksistä viestiä kovasta työntekijöiden pulasta. Yhtenä ratkaisuna uusien työntekijöiden saamiseksi on oppisopimuskoulutus.

– Oppisopimus luo yritykselle uusia mahdollisuuksia rekrytointiin ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Aikuiselle alanvaihtajalle se on puolestaan sujuva tapa vaihtaa työtä - palkkaa saa jo koulutuksen ajalta, Tuomi muistuttaa.

Oppisopimuksen lisäksi alalle voi kouluttautua omaehtoisissa koulutuksissa sekä työvoimakoulutuksissa. Jos työpaikka löytyy jo opintojen aikana, opiskelija pääsee halutessaan siirtymään omaehtoisesta koulutuksesta joustavasti oppisopimuskoulutukseen.

– Koulutus edistää aina työllistymistä. Kun osaaminen lisääntyy, koulutus muuttuu helposti työsuhteeksi, Hyvönen toteaa.

Tapahtumassa työntekijöitä rekrytoivat:

(tilanne 2.3.2023)

 • Tasowheel Oy
 • MV-Jäähdytys Oy
 • Muototerä Oy
 • Ata Gears Oy
 • FläktGroup Finland Oy
 • Tampereen Konepajat Oy
 • Logistic Oy
 • Telatek Service Oy
 • Rautalaaki Oy
 • Masor Works Oy
 • RekryDiili Oy
 • Suomen Henkilöstötalo
 • VPS Henkilöstöpalvelu
 • Sacometal Oy

Haussa on muun muassa koneenasentajia, koneistajia, CNC-koneistajia, kokoonpanoasentajia, hitsaajia, sähköasentajia, ammattikeittiölaitteiden sähköasentajia, maalämpöasentajia, huoltoasentajia, laatutarkastajaa, maalareita, ilmalämpöpumppuasentajia sekä toimihenkilöitä mm. tuotekehitykseen.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on järjestänyt Loistoduuniin!-tapahtumia vuodesta 2016 alkaen. Tapahtuma järjestetään aina alakohtaisena, mikä helpottaa työpaikkojen ja hakijoiden kohtaamista.

Kutsu

Loistoduuniin-rekrytointitapahtuma keskiviikkona 8.3.2023 klo 13–15 TAKKissa, Nirvan kampuksella (Kurssikeskuksenkatu 11). Tervetuloa jututtamaan yritysten edustajia ja työnhakijoita!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen valtatie 15
33100 TAMPERE

Vaihde 03 2361 111, info@takk.fihttp://www.takk.fi

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee noin 11 000 aikuista ja henkilöstöä on n. 250. TAKKia ylläpitää Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta. Koulutuksia, toimintaa ja oppimisympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa. Yrityksille ja organisaatioille on tarjolla joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Oma juttu löytyi kahdessa viikossa suurjänniteosaajakoulutuksesta5.6.2023 13:35:53 EEST | Tiedote

Sähkö- ja automaatioalan opiskelijat ympäri Suomen pääsivät tutustumaan suurjänniteasentajan työhön Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKissa järjestetyssä intensiivikoulutuksessa. Harjoitussähkökentällä onnistui niin käytännön harjoittelu kuin työnäytösten pitäminenkin alan yritysten avustamana. Tavoitteena oli saada opiskelijat kiinnostumaan sähköverkkoalan töistä – ja niin myös kävi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme