Vaasan kaupunki - Vasa stad

Loma lähestyy: lapset ja nuoret eivät saa kokoontua suurin joukoin

Jaa

Pääsiäisloman lähestyessä Vaasan kaupunki haluaa muistuttaa, etteivät lapset ja nuoret saa kokoontua suurin joukoin viettämään aikaa yhdessä. Koronavirusepidemian hillitsemisessä tärkeää on lähikontaktien välttäminen muiden kuin oman perheen jäsenten kanssa.

Vaasan kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta on saanut yhteydenottoja huolestuneilta vanhemmilta koskien yläkouluikäisten kokoontumisia ilta-aikaan. Kaukoranta painottaa, että kaikenlaiset kokoontumiset täytyy nyt jättää epidemian jälkeiseen aikaan.

- Tämä on yhtä tärkeää kuin käsi-, niistämis- ja yskimishygienian noudattaminen. Nämä eivät ole terveydenhuollon toimia, vaan meidän jokaisen tehtäviä.

Pääsiäisloman alkaessa lapsilla ja nuorilla on edessä ylimääräistä vapaa-aikaa, mutta sitä ei silti saisi viettää kavereiden kanssa isoissa joukoissa.

- Sosiaalisten kontaktien välttäminen koskee myös lapsia ja nuoria, ja vanhemmat ovat heistä vastuussa, painottaa sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Jokainen päivä ja viikko ratkaisevia rajoitusten noudattamisessa

Kaukoranta kertoo, että koronatilanteen vuoksi asetettuja rajoituksia voidaan purkaa, kun tautitapausten määrä saadaan kääntymään laskuun.

- Jokainen päivä ja jokainen viikko ovat sen vuoksi ratkaisevia. Mitä paremmin noudatamme rajoituksia, sitä nopeammin pääsemme rajoituksista eroon, Kaukoranta sanoo.

Tälle sivulle on koottu yhteystietoja organisaatioilta, yhdistyksiltä, järjestöiltä ja muilta tahoilta, jotka tarjoavat henkistä tukea asukkaille Vaasassa: www.vaasa.fi/asu-ja-ela/terveys-ja-hyvinvointi/tietoa-koronaviruksesta/henkista-tukea-asukkaille

Yhteyshenkilöt

tartuntataudeista vastaava lääkäri Heikki Kaukoranta, puh. 040 528 3443, heikki.kaukoranta@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme