Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Lomautettujen määrä nousi Etelä-Savossa tammikuussa

Jaa
Etelä-Savossa oli 5 780 työtöntä, mikä on noin 600 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Tammikuun aikana työttömien kokonaismäärä laski vain hieman, koska lomautettujen määrä nousi yli sadalla.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa tammikuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa tammikuun 2023 lopussa.

Etelä-Savossa oli tammikuun lopussa työnvälityksessä työnhakijoita hieman vajaa 10 700, mikä on noin 1 400 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Avoimilla työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli noin 2 000. Heistä yli puolet on osa-aikatyössä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa tammikuun lopussa 647 eli 14 % vähemmän kuin vuosi sitten. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä laski hieman joulukuusta.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Etelä-Savossa tammikuun lopussa 1 649 eli 253 henkilöä ja 13 % vähemmän kuin vuosi sitten. Määrä väheni erityisesti TE-toimistossa.


Asiointi kuntakokeiluissa ja TE-toimistossa

Työttömien aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa tammikuun lopussa 2 961 henkilöä, eli reilu sata enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 34 %.  

Etelä-Savossa vajaa 2 200 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, vajaa 1 100 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja noin 2 500 TE-toimistossa.  

Alle 30-vuotiaista työttömistä 83 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 56 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä 60 % on TE-toimiston asiakkaita. Tammikuun lopussa lomautettuna olevista 614 työnhakijasta 80 % asioi TE-toimistossa.

Työttömien määrä laski vuodentakaisesta Mikkelin seudun kuntakokeilussa 7 %, Savonlinnan kuntakokeilussa 6 % ja Etelä-Savon TE-toimistossa 12 %.  


Lisää tietoa Etelä-Savon työllisyystilanteesta saa liitteenä olevasta tammikuun 2023 työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi


Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004, hanna.makkula(at)te-toimisto.fi


Asiantuntija Mervi Huuskonen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Kuvat

Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa tammikuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa tammikuun 2023 lopussa.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Helmi-ohjelmassa tapahtuu: Rantasalmelle valmistellaan luonnon monimuotoisuutta vahvistavaa Helmi-keskittymää ja ELY-keskus etsii kunnostettavia pienvesikohteita26.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helmi-elinympäristöohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjelma, jossa hoidetaan ja kunnostetaan maamme arvokkainta luontoa. Etelä-Savoon on suunnitteilla useita Helmi-keskittymiä ja niistä ensimmäistä valmistellaan Rantasalmelle. Maanomistajat voivat ehdottaa Helmi-ohjelmaan maillaan sijaitsevia kunnostuksen tarpeessa olevia pienvesiä.

Rauhoitetut kangasvuokot ovat aloittaneet kukinnan Etelä-Savossa12.5.2023 09:12:25 EEST | Tiedote

Etelä-Savon kangasvuokot ovat aloittaneet kukinnan ja niitä voi päästä ihailemaan harjuilla sekä kuivilla ja valoisilla kankailla. Laji on rauhoitettu jo vuonna 1952, mutta rauhoituksesta huolimatta laji on vähentynyt ja laji on luokiteltu uhanalaisluokituksessa vaarantuneeksi. Rauhoitetun kasvin tai sen osan poimiminen, kerääminen, juurineen ottaminen tai hävittäminen on luonnonsuojelulain nojalla kielletty. Kielto koskee myös kasvin siementen keräämistä. Luonnossa kasvavat kangasvuokot tulee jättää rauhaan yhteisesti ihailtaviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme