Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Lomautukset heikensivät työllisyyttä Etelä-Savossa

Jaa
Etelä-Savossa oli helmikuun lopussa työnvälityksessä työnhakijoita 10 800, eli vajaa 1 200 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Avoimilla työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli noin 2 000. Heistä yli tuhat on osa-aikatyössä, näistä 72 % naisia.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa helmikuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa helmikuun 2023 lopussa.

Etelä-Savossa oli helmikuun lopussa 6 064 työtöntä, mikä on vain 60 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Tammikuusta helmikuuhun työttömien määrä nousi lähes 300:lla. Valtaosa kasvusta johtui lomautettujen määrän lisääntymisestä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa helmikuun lopussa 644 eli 9 % vähemmän kuin vuosi sitten. Tammikuuhun verrattuna määrä oli ennallaan.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Etelä-Savossa helmikuun lopussa 1 633 eli 242 henkilöä ja 13 % vähemmän kuin vuosi sitten. Määrä väheni erityisesti TE-toimistossa.

Asiointi kuntakuntakokeiluissa ja TE-toimistossa

Työttömien aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa helmikuun lopussa 3 003 henkilöä, eli reilu sata enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 33 %.

Etelä-Savossa vajaa 2 200 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, vajaa 1 100 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja noin 2 700 TE-toimistossa. Lomautusten lisääntyminen helmikuussa nosti erityisesti TE-toimiston työttömien määrää. Muutos tammikuusta oli noin 200 henkilöä.

Alle 30-vuotiaista työttömistä 83 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 54 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä 60 % on TE-toimiston asiakkaita. Helmikuun lopussa lomautettuna olevista 868 työnhakijasta 81 % asioi TE-toimistossa.

Työttömien määrä laski vuodentakaisesta Mikkelin seudun kuntakokeilussa 1 % ja Savonlinnan kuntakokeilussa 2 %. Etelä-Savon TE-toimistossa työttömien määrä oli edellisvuoden tasolla.

Lisää tietoa Etelä-Savon työllisyystilanteesta saa liitteenä olevasta helmikuun 2023 työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi


Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004, hanna.makkula(at)te-toimisto.fi


Asiantuntija Mervi Huuskonen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Kuvat

Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa helmikuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa helmikuun 2023 lopussa.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Helmi-ohjelmassa tapahtuu: Rantasalmelle valmistellaan luonnon monimuotoisuutta vahvistavaa Helmi-keskittymää ja ELY-keskus etsii kunnostettavia pienvesikohteita26.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helmi-elinympäristöohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjelma, jossa hoidetaan ja kunnostetaan maamme arvokkainta luontoa. Etelä-Savoon on suunnitteilla useita Helmi-keskittymiä ja niistä ensimmäistä valmistellaan Rantasalmelle. Maanomistajat voivat ehdottaa Helmi-ohjelmaan maillaan sijaitsevia kunnostuksen tarpeessa olevia pienvesiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme