Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Lomautusten päättyminen vähensi maaliskuussa työttömien määrää Etelä-Savossa

Jaa
Etelä-Savossa oli maaliskuun lopussa työnvälityksessä 10 500 työnhakijaa, eli yli tuhat henkilöä vuodentakaista vähemmän. Avoimilla työmarkkinoilla työssä olevia työnhakijoita oli noin 2 000. Heistä yli tuhat on osa-aikatyössä, näistä 72 % naisia.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa maaliskuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa maaliskuun 2023 lopussa.

Etelä-Savossa oli maaliskuun lopussa 5 734 työtöntä, mikä on noin 200 henkilöä vuodentakaista vähemmän. Helmikuusta maaliskuuhun työttömien määrä laski noin 300:lla, pääosin lomautusten päättymisen takia.  

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa maaliskuun lopussa 604 eli 8 % vähemmän kuin vuosi sitten. Helmikuusta määrä laski 40:llä.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Etelä-Savossa maaliskuun lopussa 1 647 eli 214 henkilöä ja 11 % vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömyyden lasku on viime kuukausina taittunut.

Työttömien aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa maaliskuun lopussa 3 081 henkilöä, eli reilu sata enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 33,5 %.

Asiointi kuntakokeiluissa ja TE-toimistossa

Etelä-Savossa reilu 2 100 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, vajaa 1 100 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja reilu 2 600 TE-toimistossa.

Alle 30-vuotiaista työttömistä 84 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 59 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä 59 % on TE-toimiston asiakkaita. Maaliskuun lopussa lomautettuna olevista 868 työnhakijasta 80 % asioi TE-toimistossa.

Mikkelin seudun kuntakokeilussa työttömien määrä nousi vuodentakaisesta 44:llä (2 %), Savonlinnan kuntakokeilussa määrä laski 12:lla (1 %) ja Etelä-Savon TE-toimistossa määrä laski 206:lla (8 %).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi


Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004, hanna.makkula(at)te-toimisto.fi


Asiantuntija Mervi Huuskonen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Kuvat

Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa maaliskuun 2023 lopussa.
Kartalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Etelä-Savossa maaliskuun 2023 lopussa.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Helmi-ohjelmassa tapahtuu: Rantasalmelle valmistellaan luonnon monimuotoisuutta vahvistavaa Helmi-keskittymää ja ELY-keskus etsii kunnostettavia pienvesikohteita26.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helmi-elinympäristöohjelma on ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ohjelma, jossa hoidetaan ja kunnostetaan maamme arvokkainta luontoa. Etelä-Savoon on suunnitteilla useita Helmi-keskittymiä ja niistä ensimmäistä valmistellaan Rantasalmelle. Maanomistajat voivat ehdottaa Helmi-ohjelmaan maillaan sijaitsevia kunnostuksen tarpeessa olevia pienvesiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme