Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija

Jaa

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Lotta Kemppinen tuulettaa EM-saavutustaan Puolan hallikisoissa. Kuva: Suomen Urheiluliitto
Lotta Kemppinen tuulettaa EM-saavutustaan Puolan hallikisoissa. Kuva: Suomen Urheiluliitto
Vuoden helsinkiläisurheilija kuittaa valinnastaan 10 000 euron stipendin, joka jaetaan vuosittain Helsinki-päivänä.
 

Helsinki-päivänä palkittiin myös vuoden helsinkiläinen urheiluseura, vuoden helsinkiläinen valmentaja ja vuoden nuori helsinkiläinen urheilija.

Vuoden helsinkiläiseksi urheiluseuraksi kruunattiin Helsingin Suunnistajat ry. Seura huomioi toiminnassaan laajasti yhdenvertaisuuden. Seura on laatinut toiminnalleen vastuullisuusohjelman "Reilu peli - Eettiset periaatteet", joka perustuu seuran yhteisiin arvoihin: harrastamme yhdessä, meihin voi luottaa ja pyrimme avoimuuteen sekä koko urheiluyhteisöä sitovaan eettiseen ohjeistukseen, Reilun Pelin ihanteisiin ja tavoitteisiin.
Suunnistusseura on kyennyt korona-aikanakin tuottamaan seuran aikuisille urheilijoille, lapsille ja nuorille sekä kuntoilijoille paljon mahdollisuuksia jatkaa harrastamista ja löytää jopa uusia tapoja toteuttaa sitä. Seurassa pyritään pitämään ja lisäämään nuorten harrastajien määrää tarjoamalla monipuolisesti toimintaa erilaisilla tavoitteilla. Vuoden helsinkiläinen seura palkitaan 5000 euron stipendillä.

Vuoden helsinkiläinen valmentaja on puolestaan Saara Niemi, joka on HIFK:n naisten liigajoukkueen valmentaja. Niemi tekee tärkeää naisten jääkiekon esikuvatyötä sekä lajiprofiilin nostoa. Hän on valmentanut divarijoukkueesta lyhyessä ajassa SM-tason joukkueen, joka voitti SM-pronssia kaudella 2020-2021. Vuoden helsinkiläinen valmentaja palkitaan 2500 euron stipendillä.

Vuoden nuori helsinkiläisurheilija on sulkapalloilija Nella Nyqvist. Nyqvist on tehnyt hyvin nuorena läpimurron lajinsa kansainväliselle huipulle. Hän voittialle 19-vuotiaiden EM-pronssimitali 14-vuotiaana marraskuussa 2020. 14-vuotiaan voittama EM-pronssi alle 19-vuotiaiden kisoissa on ainutlaatuinen koko lajin historiassa. Mitalien lisäksi Nella on rankattu jo nyt Suomen ykköseksi, ja hänella on edustuspaikka Suomen aikuisten maajoukkueessa. Vuoden nuori helsinkiläinen urheilija palkitaan 2500 euron stipendillä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja urheilijoiden palkitsemisista
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/urheilijoiden-palkitseminen

Kuvat

Lotta Kemppinen tuulettaa EM-saavutustaan Puolan hallikisoissa. Kuva: Suomen Urheiluliitto
Lotta Kemppinen tuulettaa EM-saavutustaan Puolan hallikisoissa. Kuva: Suomen Urheiluliitto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Cultural Centre Caisa celebrates its 25th anniversary by donating art to Helsinki residents27.7.2021 09:00:00 EEST | Press release

Cultural Centre Caisa is turning 25! To celebrate the anniversary, Caisa will donate art to Helsinki residents as a birthday gift. The gift package includes art workshops for children, teens, and adults of all ages; samba and a concert with modern Sami music; previews of community dance sculpture Bacteria by artist group Compañía Kaari & Roni Martin; and online performances. The art gifts will be shared with the public in August–November 2021.

Kulturcentret Caisa firar sitt 25-årsjubileum med en konstgåva till helsingforsarna27.7.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Kulturcentret Caisa fyller 25 år! Jubileumsåret till ära skänker Caisa konst till helsingforsarna som födelsedagsgåva. Till gåvan hör konstverkstäder för barn, unga, vuxna och seniorer, samba och en konsert med modern samisk musik, förhandsföreställningar av konstgruppen Compañía Kaari & Roni Martins gemenskapliga dansskulptur Bakterien samt föreställningar på webben. Konstgåvorna äger rum under augusti–november 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme