Savonlinnan Oopperajuhlat

Lotta Wennäkoski säveltää Savonlinnan Oopperajuhlilla kantaesitettävän oopperan

Jaa

Oopperajuhlien librettokilpailun viime vuonna voittanut käsikirjoitus Regine kertoo filosofi Kierkegaardin morsiamen elämäntarinan.

Säveltäjä Lotta Wennäkosken viime vuoden tilaustöitä olivat BBC:lle kirjoitettu orkesteriteos Flounce sekä Teosto-palkintoehdokkaaksikin valittu Uniin asti, jonka Radion sinfoniaorkesteri ja Polyteknikkojen Kuoro kantaesittivät. Parhaillaan Wennäkoski säveltää kamariteosta Los Angelesin filharmonikoille. Wennäkoskelle Regineen musiikin säveltäminen on mieluisa tehtävä. "On ilo ja kunnia saada säveltää Regine Savonlinnan Oopperajuhlille. Libretto on kaunis ja huolellisesti rakennettu. Ryhdyn isoon sävellystehtävään innolla mutta levollisin mielin. Libretisti Laura Voipio on selvästi tiennyt, mitä tekee."  

Voipion käsikirjoitus kertoo runollisella ja monitasoisella tavalla tanskalaisen Regine Olsenin (1822 - 1904) elämäntarinan, ja erityisesti hänen suhteensa teologi ja filosofi Søren Kierkegaardiin. Pari oli kihloissa vain vuoden Reginen ollessa alle 20-vuotias, mutta suhde jätti syvät jälkensä molempien elämään – ja myös koko Kierkegaardin tuotantoon. 

Laura Voipio on suomentaja ja laulaja, jonka omaan kirjalliseen tuotantoon kuuluu muun muassa kuva- ja tietokirjoja sekä oopperalibretto Maailman valo. Oopperan maailmaan hän tutustui laulaessaan Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa 1995 - 2013. 

Savonlinnan Oopperajuhlien librettokilpailun päämääränä oli luoda uusi suomalainen ooppera kantaesitettäväksi Oopperajuhlilla. Uuden oopperan luominen on suuri panostus suomalaiseen taitoon ja osaamiseen. ”Oopperajuhlien ohjelmistoon on jo vuosikymmenten ajan kuulunut uusi kotimainen oopperamusiikki. Meille on tärkeää taata uusien suomalaisten oopperoiden jatkumo Savonlinnassa myös tulevaisuudessa. Olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme aloittaa yhteistyön Lotta Wennäkosken kanssa Laura Voipion libreton pohjalta”, toteavat Oopperajuhlien johtajat Jan Strandholm ja Jorma Silvasti.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Battle Beast, Arion ja Wheel esiintyvät Oopperajuhlilla5.3.2019 12:00:00 EETTiedote

Suositut raskaan sarjan metallikonsertit jatkuvat Olavinlinnassa. Eturivin suomalainen metallibändi Battle Beast esiintyy Savonlinnan Oopperajuhlilla Olavinlinnassa ensi kesänä 21. heinäkuuta. Popahtavasta power-metallista ja power-balladeista tunnetun Battle Beastin kanssa Olavinlinnan muureilla soittaa kaksi kansainvälisesti kiinnostavaa nuorta bändiä, Arion ja Wheel. Lipunmyynti alkaa huomenna keskiviikkona 6.3. klo 9.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme