Louhi Net Oy

Louhen uusi toimitusjohtaja: Suomessa hukataan miljardeja työtunteja tehottomuuden takia

Jaa

Mika Paavola on aloittanut Louhi Net Oy:n toimitusjohtajana. Paavolan mukaan Suomessa hukataan vuosittain jopa 2,5 miljardia työtuntia, koska tietoteknisiä perustyökaluja hyödynnetään heikosti.

Louhen tuore toimitusjohtaja Mika Paavola on huolissaan suomalaisesta kilpailukyvystä ja työn tuottavuudesta.
Louhen tuore toimitusjohtaja Mika Paavola on huolissaan suomalaisesta kilpailukyvystä ja työn tuottavuudesta.

Ennen nimitystään Louhen toimitusjohtajaksi Paavola toimi Louhen Business Development Directorin tehtävässä. Aiemmin hän työskenteli tarjooma- ja ICT-johtaja Haltija Group Oy:ssa ja sitä ennen Softera Oy:n toimitusjohtajana. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri. 

– Toivotamme Mikan lämpimästi tervetulleeksi yhtiömme toimitusjohtajaksi. Hänellä on kattava kokonaiskuva toimialastamme, onhan hän työskennellyt monipuolisissa liiketoiminnan johtotehtävissä yli 25 vuoden ajan ja kehittänyt menestyksekkäästi myös Louhen G Suite -liiketoimintaa, Louhen hallituksen puheenjohtaja Jani Kaskinen toteaa.

Korona ajoi suomalaiset verkkoon ilman osaamista

Paavola on huolissaan suomalaisesta kilpailukyvystä ja työn tuottavuudesta, koska tietoteknisiä työkaluja hyödynnetään maassamme vajavaisesti. Paavolan mukaan Suomessa hukataan joka vuosi noin 2,5 miljardia työtuntia, sillä perustyökaluja hyödynnetään heikosti.

– Käytämme päivittäin paljon erilaisia tietoteknisiä työkaluja mutta usein hyvin rajoittuneesti. Yleensä niitä vain aletaan käyttää ilman, että työkalujen ominaisuuksiin perehdytään tai perehdytetään. Tämä ei koske vain tietotyöläisiä, sillä tietotekniikkaa käyttää työssään jo lähes jokainen, aina sairaanhoitajasta putkimieheen, Paavola huomauttaa.

Paavolan mukaan haaste on nyt erityisen ajankohtainen koronaepidemian takia.

– Epidemia ajoi suomalaiset nopeasti tekemään yhteistyötä verkossa, vaikka suurin osa meistä ei hyödynnä edes työvälineiden perusominaisuuksia kattavasti. Esimerkiksi sähköisen kalenterin hallintaan tai sähköpostin luokitteluun on olemassa monenlaisia ratkaisuja, ja tehokkuutta hukataan valtavasti, kun niitä ei käytetä.

Työnantaja ei vaadi työkalujen tehokäyttöä

Uransa aikana Paavola on huomannut, että yksilöiden välillä on merkittäviä eroja osaamisessa.

– Ne, jotka uskaltavat kokeilla uusi toimintatapoja, hallitsevat työvälineiden ominaisuudet monipuolisesti ja pystyvät työskentelemään tehokkaasti. Yksilöiden välillä puhutaan jopa satojen tai tuhansien prosenttien tehokkuuseroista, Paavola sanoo.

Paavolan mukaan yhteistä suomalaisille on se, että organisaatiot eivät vaadi työntekijöiltä työkalujen tehokäyttöä, eivätkä tarjoa siihen koulutusta. 

– Tyypillisesti työnantaja ottaa tietyt järjestelmät käyttöön mutta hyväksyy hiljaisesti sen, ettei järjestelmän ominaisuuksia hyödynnetä monipuolisesti. Yrityksissä mietitään kuumeisesti digistrategioita, mutta henkilöstö ei saa edes sähköpostista kaikkea irti. Työkalut ovat kehittyneet niin nopeasti, etteivät työnantajat ole perillä siitä, mitä kaikkea niillä voi tehdä, Paavola huomauttaa.

Espoolainen Louhi alansa pioneereja

Louhi on keskittynyt tietojärjestelmien vaativaan ylläpitoon. Yhtiön missio on tarjota asiakkailleen verkko-identiteetti sekä työkalut tehokkaampaan työhön ja yhteistyöhön verkossa. Esimerkiksi webhotelli-palveluissa Louhella on yli 15.500 asiakasta. 

Vuonna 2005 perustettu Louhi on eräs Suomen perinteikkäimmistä toimijoista alallaan. Yhtiön liikevaihto viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 2,3 miljoonaa euroa. Louhi on kokonaan kotimaisessa yksityisomistuksessa. Espoolainen yritys työllistää 15 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Paavola, toimitusjohtaja
Louhi Net Oy
mika.paavola@louhi.fi
p. +358 40 833 4532

Jani Kaskinen, hallituksen puheenjohtaja
Louhi Net Oy
jani@kaskinen-yhtiot.com
p. +358 40 821 0713

Kuvat

Louhen tuore toimitusjohtaja Mika Paavola on huolissaan suomalaisesta kilpailukyvystä ja työn tuottavuudesta.
Louhen tuore toimitusjohtaja Mika Paavola on huolissaan suomalaisesta kilpailukyvystä ja työn tuottavuudesta.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Louhi Net Oy
Louhi Net OyEspoolainen Louhi Net Oy on keskittynyt tietojärjestelmien vaativaan ylläpitoon. Vuonna 2005 perustettu Louhi on eräs Suomen perinteikkäimmistä toimijoista alallaan. Yhtiön liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella oli 2,3 miljoonaa euroa. Louhi on kokonaan kotimaisessa yksityisomistuksessa. Yritys työllistää 12 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.