Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määrää kokoontumisrajoituksen Satakuntaan

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kokoontumisrajoituksen Satakuntaan kuultuaan sairaanhoitopiiriä alueen epidemiatilanteesta ja rajoitusten välttämättömyydestä. Alue on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 22.7.2021. Määräys kokoontumisrajoituksista on voimassa 31.7.-15.8.2021.

Satakunnan sairaanhoitopiiri arvioi asiantuntijalausunnossaan, että yleisötapahtumissa altistustilanteet voivat muodostua laajoiksi, jolloin epidemia uhkaa kiihtyä voimakkaasti, eivätkä muut toteutetut toimenpiteet ole olleet riittäviä epidemiatilanteen hillitsemiseksi. Ilman lisätoimenpiteitä sairaanhoitopiiri arvioi tilanteen huonontuvan. Terveydenhuollon kantokyky ei erikoissairaanhoidon osalta ole sairaanhoitopiirin mukaan vaarantunut, mutta perusterveydenhuollossa uhka on jo huolestuttava. Sairaanhoitopiiri katsoo lausunnossaan, että kokoontumisrajoituksen olisi syytä tulla voimaan viipymättä. Aluehallintovirasto pitää kokoontumisrajoituksen asettamista Satakunnan kuntien alueelle välttämättömänä epidemian leviämisen ehkäisemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla on tosiasiallisesti mahdollisuus säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa covid-19-tartuntojen ehkäisemiseksi. Rajoitus koskee yli 10 henkilön sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa.

Julkisten ja yksityisten toimijoiden tulee edelleen huomioida myös tartuntatautilain pykälän 58 c mukaiset tilojen hygieniavaatimukset toiminnassaan. Valtioneuvosto on asettanut maakuntaan myös kiihtymisvaiheen ravintolarajoituksia 31.7.2021 eteenpäin.

Lisätietoja

Medialle:

  • Ylijohtajan sijainen, johtaja Heikki Mäki, puh. 0295 018 094

Aluehallintovirastojen sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)avi.fi.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kauppakeskuksissa rokotuksista myönteistä palautetta – asioinnissa maskin käyttöä hyvä jatkaa24.9.2021 10:44:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 24.9.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 8. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat helpottaneet epidemian tilannetta ja asiointi on helpottunut. Ilman ajanvarausta tarjotut rokotukset kauppakeskuksissa ovat olleet erittäin onnistuneita. Pop up -rokotuspisteitä on myös esimerkiksi oppilaitoksissa ja kuntien rokotuspisteissä.

Sammankomstbegränsningarna i Nyland fortsätts inte i oktober - de sista sammankomstbegränsningarna i Finland upphör i slutet av september24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den senaste lägesbedömningen förlänger Regionförvaltningsverket i Södra Finland inte sammankomstbegränsningarna i Nyland i oktober. Det nuvarande beslutet är i kraft till och med den 30 september och efter det finns det inte längre något område i Finland där regionförvaltningsverkets sammankomstbegränsningar är i kraft. De allmänna hygienkraven i lagen om smittsamma sjukdomar förpliktar emellertid fortsättningsvis en stor del av aktörerna som svarar för användningen av olika utrymmen att säkerställa kundernas och deltagarnas hälsosäkerhet. Dessutom begränsas restaurangverksamhet regionalt genom statsrådets förordning.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa - Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättymässä syyskuun lopussa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme