Asuntomessut

Loviisan Asuntomessualue kannustaa yrittäjyyteen

Jaa
Vuoden 2023 Asuntomessut järjestetään Loviisan Kuningattarenrannan alueella. Aivan keskustan tuntumaan rakentuva uusi asuinalue antaa mahdollisuudet myös monenlaiseen yrittäjyyteen sekä työn ja arjen saumattomaan yhdistämiseen.
Loviisan keskusta tulee yhdistymään Asuntomessualueeseen ponttoonisillalla.
Loviisan keskusta tulee yhdistymään Asuntomessualueeseen ponttoonisillalla.

Ensi kesän Asuntomessuilla Loviisassa asunnot ovat monella tapaa enemmän kuin koteja. 

Viime vuosina monien suomalaisten kodeista on tullut myös työpaikkoja. Loviisan Kuningattarenrannassa työskentelyn ja asumisen yhdistäminen on huomioitu alueen suunnittelun ensimetreiltä alkaen. 

Lähes kaikilta tonteilta aukeava merimaisema houkuttaa etätöihin, mutta Kuningattarenranta kannustaa myös yrittäjyyteen. Kaavoitusvaiheesta lähtien aluetta on suunniteltu sillä periaatteella, että omakotitalojen yhteydessä voi sijaita myös yritystiloja.

WisdomHousen katon alla elämä ja työ ovat tasapainossa

Yksi Loviisan Asuntomessualueen tulevista asukkaista ja yrittäjistä on kirjailija, terapeutti, kouluttaja, valmentaja ja Ihminen tavattavissa -filosofian isä Tommy Hellsten. WisdomHouseksi nimetty talo tulee toimimaan Hellstenin saman nimisen yrityksen päätoimipaikkana.

Tommy Hellstenille työ on elämäntapa. Siksi kodin ja yritystilojen yhdistäminen on hänelle luonnollinen ratkaisu. 

"Minusta siinä on jotain keinotekoista, että ihmisen elämä eristetään hänen työelämästään. Minun mielestäni kaiken tulisi olla elämää, johon työkin mahtuu."

Hellsten kuitenkin muistuttaa, että erityisesti kotona työskentelevän ihmisen on syytä vaalia olemisen taitoa. 

"Kun on läsnä itsessään ja elämässään, silloin ei tee työtä omalla kustannuksellaan vaan se ohjautuu työn ilosta. Tässä talossa toteutuu olemisen ja tekemisen balanssi," Hellsten sanoo.

Uusille yritysideoille on tilaa ja tontteja

Kaikki liiketoiminta ei välttämättä sovellu oman kodin yhteyteen, mutta Loviisassa työn ja kodin voi yhdistää myös rakentamalla yritykselle kokonaan omat toimitilat aivan asuinalueen tuntumaan. Näin työmatkan voi kutistaa lyhyeksi kävelymatkaksi luonnonkauniissa maisemassa. 

Alueella on tarjolla tontteja, jotka soveltuvat esimerkiksi ravintolatoimintaan, yleisen saunan ja uimalan sekä kahvilan pitämiseen. Myös erilaisille hoiva- ja hyvinvointipalveluille, kaupoille tai vaikkapa opetus- ja tutkimustoimintaan löytyy paikka. 

"Lähes kaikelle yritystoiminnalle on osoitettu tiloja ja alueita. Jos jollakin on idea, niin se pystytään toteuttamaan täällä, uskoo projektipäällikkö Niina Okkonen Loviisan kaupungin Asuntomessuorganisaatiosta."

Vuoden 2023 Asuntomessualueella saattaa tulevaisuudessa pystyä vierailemaan pidempäänkin, sillä usealla korttelialueella sallitaan asumisen lisäksi myös majoitustilat.

Kelluvat talot tarjoavat elämyksellistä asumista

Loviisanlahdella sijaitseva kelluvien asuintalojen kortteli tarjoaa puitteet elämykselliseen asumiseen. Alueelle on suunniteltu paikat yhteensä yhdeksälle kelluvalle talolle. Niissä voi asua pysyvästi tai vaikkapa yhdistää loma-asumisen ja majoitustoiminnan parhaat puolet.

Kuningattarenranta sijaitsee vain puolentoista kilometrin päässä Loviisan keskustasta. Sinne sijoittuvat yritykset on helppo saavuttaa ja ne nivoutuvat luontevasti osaksi keskustan palveluita. Ensi vuonna valmistuvan kelluvan kevyenliikenteensillan avulla Kuningattarenranta yhdistyy myös Loviisanlahden toisella puolella sijaitsevaan historialliseen alakaupungin alueeseen. 

Asuntomessut Loviisassa järjestetään 7.7.–6.8.2023.

Bostadsmässområdet i Lovisa uppmuntrar till företagsamhet

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Loviisan keskusta tulee yhdistymään Asuntomessualueeseen ponttoonisillalla.
Loviisan keskusta tulee yhdistymään Asuntomessualueeseen ponttoonisillalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Rakentajat Asuntomessuille Oulussa on valittu – tällaisia messukoteja nähdään vuonna 202519.4.2023 09:43:21 EEST | Tiedote

Oulun Lehtokylän pientaloalueella tullaan näkemään raikkaita ja moderneja tulkintoja vanhasta huvilakulttuurista. Myös vuoden 2025 Asuntomessujen teemat eli kestävyys, digitaalisuus ja yhteisöllisyys korostuvat rakentamisessa. Suurin osa pientalokohteiden rakentajista aikoo muuttaa itse alueelle, mutta muutamia kohteita on myös tulossa myyntiin messujen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme