Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Löydä oma juttusi! Syyslomalla riittää tekemistä Helsingissä

Jaa

Helsingissä riittää toimintaa syyslomalla. Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala panostaa lasten ja nuorten vapaa-aikaan tarjoamalla harrastusmahdollisuuksia ja taide-elämyksiä myös koulujen loma-aikoina. Ohjelmaa on ympäri kaupunkia ja tekemistä löytyy aina Itäkeskuksen lelu-uinnista kummituskävelyihin kantakaupungissa. Tapahtumapaikkoina toimivat museot, kulttuuritalot, kirjastot, nuorisotalot ja liikuntapaikat. Syyslomatarjonta on koottuna nuorten munstadi.fi sivustolla, josta jokainen voi löytää itselleen mieluisaa ohjelmaa.

Syyslomalla ei tarvitse tylsistyä. Helsingissä riittää tekemistä. Kuva: Joonas Vallius
Syyslomalla ei tarvitse tylsistyä. Helsingissä riittää tekemistä. Kuva: Joonas Vallius

Helsingissä voi syysloman aikana tutustua mm. kaupungin kummitushistorialliseen menneisyyteen tai sukeltaa sadan vuoden takaiseen Helsinkiin etsimään Eino-pojan kadottamaa Musti-koiraa Signe Branderin valokuvista kaupunginmuseossa.

Lasten taidekeskus Annantalossa perehdytään animointiin ja hahmosuunnitteluun ja harjoitellaan teatteri-ilmaisua, sillä syyslomaviikon teemana ovat tarinat ja sadut. Viikon päätteeksi vietetään Valtakunnallista satupäivää avoimin tanssi- ja teatteriesityksin.
Malmitalolla katsellaan elokuvia, suunnitellaan ihanteellista kaupunkia, askarrellaan paperikukkia tai opiskellaan meditatiivista piirustusta Zentangle-työpajassa. Race Horse Companyn Chevalier - Keppihevossirkus on vastustamattoman hauska sirkusesitys koko perheelle Stoassa. Vuotalossa katsellaan ruotsinkielisten nuortenelokuvia maanantaina ja torstaina, tekstitys suomeksi. Tiistaina kuullaan ruotsinkielinen Rekku & Jekkuorkesterin konsertti.

Nuorten huikeassa Chefs’n’Gamers tapahtumassa Kanneltalolla kisataan mm. mobiili- ja lautapeleissä ja kakkujen koristelussa. Luvassa on myös supersuositun rap-artisti Kuben keikka! Kivikon nuorisotalolla on avointa toimintaa. Megazonesta kiinnostuneet voivat osallistua retkelle Salmisaaren liikuntakeskukseen. Roihuvuoressa kokeillaan teatterin perusharjoitteita, improvisaatiota ja teatterileikkejä. Viikissä pidetään futsal-turnaukset. Betaniassa on syyslomalla avointa toimintaa, kokkailua ja pelejä. Lasten liikennekaupungissa vietetään perhepäivää.

Nuorisotalot Rastis ja Sandels ovat avoinna myös ruotsinkielisten koulujen syyslomalla torstaina ja perjantaina ja ohjelmassa on tuolloin avointa toimintaa – mm. pelejä, musiikin kuuntelua ja muuta rentoa yhdessäoloa kavereiden ja ohjaajien kanssa.

Tiivistämössä tanssitaan KDC K-pop cover tanssikilpailun merkeissä, tehdään omaa luonnonkosmetiikkaa, joogataan ja opetellaan esimerkiksi street-tanssia. Kirpputori keskiviikkona!

Liikunnallista syyslomaviikkoa vietetään Itäkeskuksen uimahallilla, jossa on tarjolla mm. EasySport-vesiliikuntaa ja Töölön kisahallilla, jossa pidetään EasySport-syyslomaviikko.

Syyslomaviikko on lukuloma kirjastoissa. Lukuloma – Läslov tapahtuma vie kaikenikäiset lukutoukat kirjan siivin maailmalle. Kirjastoammattilaiset tarjoavat parhaita lukuvinkkejään ja ovat matkaoppaina unohtumattomille nojatuolimatkoille.

Rauhatädin, Adikian ja Maria Uskomattoman rap-työpajat pidetään keskiviikkona Oodissa. Käpylän kirjastossa katsellaan elokuvia ja jaetaan kirjavinkkejä. Myös Itäkeskuksen kirjastossa katellaan elokuvia ja pidetään lisäksi PS4-pelikerhon kokoontuminen. Kontulan kirjastossa on tarjolla Satukahvit Valtakunnallisen Satupäivän kunniaksi. Supersuosittu Soturikissat-tapahtuma ja Fifa-turnaus järjestetään syysloman kunniaksi Vuosaaren kirjastossa. Siellä vierailee myös Lukukoira Keksi, jonka kanssa voi rauhassa harjoitella ääneen lukemista.

Tapanilan kirjastossa harrastetaan Kammottavaa askartelua ja muuta Kummituspuuhaa. Mukana myös peli-iltapäivä ja Manga-työpaja. Kannelmäen kirjastossa tehdään muun muassa kirjanmerkkejä ja siilikavereita. Laajasalon kirjastossa on Nuorten kirjakahvila. Syyslomalla Suvilahteen saapuu kirjastoauto keskiviikkona ja torstaina.

Suureen osaan tapahtumista on vapaa pääsy. Katso koko syysloman tarjonta ja tarkemmat tiedot osoitteessa munstadi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

viestintäasiantuntija Jonna Pennanen / Helsingin kaupunki, viestintä- ja markkinointipalvelut
jonna.pennanen@hel.fi, 041 5121779

Kuvat

Syyslomalla ei tarvitse tylsistyä. Helsingissä riittää tekemistä. Kuva: Joonas Vallius
Syyslomalla ei tarvitse tylsistyä. Helsingissä riittää tekemistä. Kuva: Joonas Vallius
Lataa
Kampanjamateriaalia, Helsingin syysloma 2019
Kampanjamateriaalia, Helsingin syysloma 2019
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kallion kirjaston pyörälähetti toimittaa kuntoiluvälineitä kotiovelle 8.7. alkaen6.7.2020 11:30:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto toteuttaa kesäkampanjan, jossa pyörälähetti toimittaa kirjastosta lainattuja kuntoiluvälineitä kotiin riskiryhmiin kuuluville. Lainattavana on askelmittareita käsipainoja, nilkkapainoja, kävelysauvoja, punnerruskahvoja, pilatespalloja, tasapainotyynyjä, vastuskuminauhoja ja venyttelynauhoja. Pyörälähetti-palvelu on tarjolla 8.7.–28.8. välisen ajan.

A bike messenger from Kallio Library will be making exercise equipment home deliveries starting from 8 July6.7.2020 11:28:00 EESTPress release

Helsinki City Library is implementing a summer campaign, in which a bike messenger will be delivering exercise equipment borrowed from the library home to people at highest risk from coronavirus. Customers may borrow pedometers, dumbbells, ankle weights, walking poles, press-up handles, pilates balls, balance pads, and exercise and resistance bands. The bike messenger service is available 8 July–28 August.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme