Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lucia-mommo firas i år småskaligt i gruppverksamheten

Dela

I år står flera Lucia-mommor till buds i Vasa, då evenemanget ordnas småskaligt för grupper inom dagverksamheten för seniorer. Varje grupp väljer inom sig en egen Lucia-mommo, och firar tillsammans med henne.

Den traditionella omröstningen om Vasas Lucia-mommo slopas i år på grund av coronavirussituationen.

– Inte heller i år har vi glömt de fantastiska Vasamommorna, utan vi har Lucia-mommofester i grupperna inom dagverksamheten. Vi levererar en Lucia-krona och andra tillbehör till varje grupp inom dagverksamheten, berättar kulturplanerare Leena Nyqvist.

Gruppens medlemmar väljer bland sig, en klubb åt gången, sin egen Lucia-mommo, och varje grupp firar evenemanget på sin egen dag under veckan.

– Före och efter Luciadagen 13.12 presenterar vi gruppernas foton från deras Lucia-fester. Vi delar fotona på Vasa stads, social- och hälsosektorns samt Vasas Lucia-mommos kanaler i Facebook i den takt vi får dem, fortsätter Nyqvist.

Nyckelord

Kontakter

Kulturplanerare Leena Nyqvist, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 0400 668197, leena.nyqvist@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum