Premico Group Oy

Lujatalon rakentama asuinkerrostalo Premicon uusimmalle vuokra-asuntorahastolle

Jaa
Lujatalo ja Premico ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Premicon kolmas asuntorahasto ostaa Lujatalon rakentaman Espoon Holmanpuiston alueelle valmistuvan asuinkerrostalon. EU-taksonomiakriteeristön täyttävälle A-energialuokan kohteelle haetaan LEED-sertifikaattia.
Havainnekuva hankkeesta: taitelijan näkemys ja luonnos
Havainnekuva hankkeesta: taitelijan näkemys ja luonnos

Espoon Keskuspuiston ja Ison Omenan palvelujen läheisyyteen on vuosien 2017–2022 aikana noussut uusi Holmanpuiston asuinalue, jossa Lujatalo on ollut yksi merkittävistä rakentajista rakentamalla alueelle yhteensä 11 kerrostaloa ja asuntoja lähes 500. Asunto Oy Espoon Feeniks on Premicon ja Lujatalon toinen yhteinen asuntotuotantokohde Holmanpuiston alueella. Kuusikerroksiseen Asunto Oy Espoon Feeniksiin valmistuu 42 asuntoa, jotka ovat pääosin yksiöitä, kaksioita ja kolmioita ja joiden keskipinta-ala on 47 neliömetriä. Hankkeen valmiusaste on noin 90 % vuoden vaihteessa ja kohde valmistuu vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Premico aloittaa kohteen vuokrauksen heti alkuvuoden aikana.

– Yhteistyömme Premicon kanssa on pitkäjänteistä. Siitä oli hyötyä tässäkin hankkeessa ja pystyimme vielä rakentamisen aikana huomioimaan Premicon tavoitteita ja hakemaan ratkaisuja, joilla niiden täyttyminen varmistettiin. Siinä auttoi hankkeen molempien osapuolien yhteinen tahtotila, sanoo toimialajohtaja Tero Saanisto Lujatalolta.

Premicon kolmannen asuntorahaston, Premico Residential Fund III:n tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä noin 1 700 uutta vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle. Rahasto on sitoutunut asuinkiinteistöjensä hiilineutraaliuteen käytönaikaisen energian käytön osalta ja hiilijalanjäljen pienentämiseen myös kohteiden rakentamisvaiheen aikana. Kaikilla rahaston kohteilla tulee olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia.

Espoon Feeniksin osalta EU-taksonomian vaatimustason täyttyminen varmistettiin ulkopuolisen tahon arvioinnilla. – Hanke saavutti kaikki kuusi EU-taksonomian ympäristötavoitetta ja näin ollen se arvioitiin taksonomiahyväksytyksi ja taksonomian kanssa yhdenmukaiseksi Ramboll Oy:n toimesta, kertoo Lujatalon suunnittelujohtaja Janne Sihvonen.

Holmapuiston alue profiloituu tehokkaasti energiaa säästävien ratkaisujen hyödyntämisessä. Hankkeiden suunnittelussa on hyödynnetty mahdollisimman tehokkaasti energiaa säästäviä ratkaisuja. Lujatalo on myös tehnyt Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen, jossa se sitoutuu mm. edistämään työmaillaan muovien lajittelua ja kierrätystä.

– Espoon Feeniks on kolmannen asuntorahastomme pilottihanke, ja tulee täyttämään rahaston kohteille määrittelemämme ympäristövaikutuksen minimoimisen kriteerit erinomaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä pitkäjänteiseen yhteistyöhömme Lujatalon kanssa. Lujatalon ympäristövastuullinen rakentaminen tukee erityisesti yhteistyötämme, toteaa Premicon investointijohtaja Samuel Tuomola.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuel Tuomola
Investointijohtaja, Premico
050 566 6111
samuel.tuomola@premico.fi


Tero Saanisto
Toimialajohtaja, Lujatalo Oy
044 585 2092
tero.saanisto@luja.fi


Janne Sihvonen
Suunnittelujohtaja, Lujatalo Oy
044 585 2899
janne.sihvonen@luja.fi

Kuvat

Havainnekuva hankkeesta: taitelijan näkemys ja luonnos
Havainnekuva hankkeesta: taitelijan näkemys ja luonnos
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Premico Group Oy
Premico Group Oy
Aleksanterinkatu 11
00100 Helsinki

+358 29 007 5050https://premico.fi

Premico

Premico on vuokra-asuntoihin erikoistunut kiinteistösijoitus-, kehitys- ja hallinnointiyhtiö, jonka strategian keskiössä ovat asumisen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä kohtuuhintaisen vuokra-asumisen mahdollistaminen kaikille. Premicolla on kaksi liiketoiminta-aluetta; asuntoihin sijoittavat pääomarahastot, sekä palveluliiketoiminta, joka pitää sisällään kiinteistökehitykseen ja rakennuttamiseen liittyvän konsultoinnin, salkunhoidolliset palvelut, sekä vuokra-asuntojen hallinnoinnin, isännöinnin ja vuokrauspalvelut.

Premico Residential Fund III on Premicon kolmas vuokra-asumiseen erikoistunut asuntorahasto. Rahaston tavoitteena on rakentaa vuoteen 2025 mennessä noin 1 700 uutta vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulle. Rahasto on sitoutunut asuinkiinteistöjensä hiilineutraaliuteen käytönaikaisen energian käytön osalta ja hiilijalanjäljen pienentämiseen myös kohteiden rakentamisvaiheen aikana. Kaikilla rahaston kohteilla tulee olemaan energiatehokkuusluokka A, BREEAM- tai LEED-sertifikaatti ja ne tulevat olemaan EU:n taksonomian uudisrakentamisen kriteerien mukaisia.

Lujatalo

Lujatalo kuuluu Luja-yhtiöihin, joka on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Lujatalo on asunto- ja toimitilarakentaja, jolla on myös kattavat palvelut hanke- ja kiinteistökehittämisen osalta sekä vahva kokemus elinkaarihankkeista. Yritys on edelläkävijä digitaalisen rakentamisen menetelmien hyödyntämisessä. Yrityksessä työskentelee yli 900 rakentamisen ammattilaista ja sen Lujakoti-tuotemerkki tunnetaan hyvän asumisen laatumerkkinä. Lisätietoa Lujatalo Oy:stä osoitteessa www.lujatalo.fi, facebook.com/lujatalo, https://www.linkedin.com/company/lujatalo-oy/

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys viettää 70-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy. Konsernin liikevaihto on yli 800 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1900 työntekijää. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa. www.luja.fifacebook.com/luja-yhtiot

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Premico Group Oy

Premico ja Mangrove ovat sopineet kahden asuinkerrostalon rakentamisesta Turun Harppuunakortteliin13.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Premicon kolmas asuntorahasto ja Mangrove ovat allekirjoittaneet KVR-sopimuksen Turun Aurajokirannan Harppuunakortteliin rakennettavista kahdesta asuinkerrostalosta. Kohteen tonttikaupat tehtiin vuoden 2022 puolella ja rakennuslupa on nyt lainvoimainen. Kohteen rakentaminen on käynnistynyt ja sen on määrä valmistua elokuussa 2024. EU-taksonomiakriteeristön täyttävä A-energialuokan kohde toteutetaan BREEAM-ympäristösertifikaatin mukaisesti.

Premico on ilmoittanut kolmannen asuntorahastonsa ensimmäisestä sulkemisesta ja allekirjoittanut rahaston ensimmäisen hankkeen kauppasopimuksen14.10.2022 08:26:31 EEST | Tiedote

Kiinteistöpääomarahasto- ja palveluyhtiö Premico ilmoitti uusimman asuntorahastonsa, Premico Residential Fund III:n, ensimmäisestä sulkemisesta syyskuun lopussa 45 miljoonan euron pääomasitoumuksilla. Rahasto on edelleen avoinna uusille sijoittajille ja sen tavoitteena on kerätä yhteensä 250 miljoonaa euroa pääomaa. Ensimmäisen sulkemisen yhteydessä rahasto on allekirjoittanut ensimmäisen hankkeen kauppasopimuksen ja se tavoittelee useita lisähankintoja vielä vuoden 2022 aikana.

Premico’s third residential fund held its first closing and signed the first acquisition14.10.2022 08:26:30 EEST | Press release

Real estate fund management and services company Premico has announced the first closing of its newest residential fund, Premico Residential Fund III, at the end of September with equity commitments of 45 MEUR. The fund is open for new investors and targets to raise 250 MEUR of equity in total. In connection with the first closing, the Fund has signed its first acquisition and aims for several further acquisitions yet during the fall of 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme