Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Lukijoiden rakastamia Tammen lastenkirjoja pian saatavilla Suomen kirjastoissa

Jaa

Helsingin kaupunginkirjasto ja Kustannusosakeyhtiö Tammi aloittavat ainutlaatuisen yhteistyöhankkeen, jonka myötä loppuunmyytyjä klassikkoteoksia tuodaan kirjastoihin lainattavaksi. Kirjastojen asiakkaat voivat osallistua äänestykseen, jonka kymmenestä suosituimmasta teoksesta Tammi ottaa uusintapainokset.

Kollaasi lastenkirjojen kansista.
Kollaasi lastenkirjojen kansista.

Kirjastoista kysytään säännöllisesti vanhempaa kirjallisuutta ja tämä korostuu etenkin lastenkirjallisuuden kohdalla. Vanhemmat haluavat usein lukea lastensa kanssa samoja kirjoja, mitä ovat lukeneet itse lapsina. Kirjastoissa nämä vanhemmat kirjat alkavat olla nykyään loppuun luettuja ja korvaavia kappaleita ei aina saada. Tammen ja kirjastojen yhteistyöhankkeessa luodaan malli, jonka avulla klassikoista saadaan joustavasti uusintapainoksia kirjastoihin kaikkien ulottuville ja lainattaviksi. Samalla kampanja kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja jakamaan lukemisen ilon yli sukupolvien.

”Kirjakauppojen tarjonta painottuu luonnollisesti uutuuksiin, mutta kirjastoissa voidaan tarjota asiakkaille myös vanhempia, lukijoiden toivomia kirjoja. Tämä on mahtava mahdollisuus kirjastoille saada kokoelmiinsa niiltä osin täydennystä! Yhteishankintapilotti on myös loistava esimerkki kirjastojen kyvystä tehdä yhteistyötä yli kuntarajojen. Olen todella iloinen, että niin moni kirjasto oli lyhyellä varoitusajalla mukana ja antoi ehdotuksia äänestettävistä kirjoista”, toteaa Helsingin kaupunginkirjaston Aineisto- ja metatietoyksikön päällikkö Virva Nousiainen-Hiiri.

”Yhteistyö kirjastojen kanssa on tärkeä, uusi avaus, jonka avulla Tammen lastenkirjallisuuden aarteet löytävät uusia lukijasukupolvia eri puolilta Suomea. Haluamme kannustaa vanhempia, isovanhempia ja kaikkia aikuisia löytämään lapsuuden suosikkikirjansa ja lukemaan ja kokemaan niitä yhdessä lasten kanssa. On erityisen hienoa, että tänä vuonna 75-vuotisjuhlaansa viettävä Tammi voi olla aloitteen tekijänä yhdessä Helsingin kaupunginkirjaston kanssa näin tärkeässä asiassa”, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi.

Jokainen voi vaikuttaa osallistumalla nettiäänestykseen, joka on avoinna 3.-30.9.2018. Mukana äänestyksessä on suomenkielistä vanhempaa kirjallisuutta mm. Mikko Mallikkaita, Viisikoita, Neiti Etsiviä sekä Teemu ja Sanna -sarjaa. Äänestyksen 10 suosituimmasta kirjasta otetaan uusintapainos, joita kirjastot voivat tilata.

Äänestykseen pääsee tästä linkistä: https://kyselyt.kirjastot.fi/index.php/424855?lang=fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Virva Nousiainen-Hiiri
Yksikön päällikkö
Helsingin kaupunginkirjasto, Aineisto- ja metatietoyksikkö
puh. 050 402 5813

Saara Tiuraniemi
Kustantaja
Kustannusosakeyhtiö Tammi, Lasten- ja nuortenkirjallisuus
puh. 0400 873 335

Kuvat

Kollaasi lastenkirjojen kansista.
Kollaasi lastenkirjojen kansista.
Lataa
Gunilla Wolde: Sanna lääkärissä
Gunilla Wolde: Sanna lääkärissä
Lataa
Kristiina Louhi: Tomppa tahtoo
Kristiina Louhi: Tomppa tahtoo
Lataa
Gunilla Bergström: Mikko Mallikas panee töpinäksi
Gunilla Bergström: Mikko Mallikas panee töpinäksi
Lataa
Zdeněk Miler & J. A. Novotný: Myyrä kaupungissa
Zdeněk Miler & J. A. Novotný: Myyrä kaupungissa
Lataa
Enid Blyton: Viisikko retkellä
Enid Blyton: Viisikko retkellä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kirjasto on ideoiden ja ajatusten rikastamo!

Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja yleisten kirjastojen keskuskirjasto.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uintilipun ostaneille kuntosalikäynti kaupan päälle - Itiksessä myös maksuttomia virtuaalijumppia16.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Pääsiäisen jälkeen tiistaista 23.4.2019 alkaen Itäkeskuksen, Pirkkolan ja Jakomäen uimahallien uintilipun ostaneet pääsevät samaan hintaan huhkimaan uimahallien kuntosaleille. Tarjous on voimassa kyseisten uimahallien kevätkauden 2019 loppuun asti ja koskee myös sarja- ja kuukausikortteja. Lisäksi Itäkeskuksen uimahallissa järjestetään pääsiäisen jälkeen maksuttomia virtuaalijumppia.

Helsingin mallin ensimmäinen hankekausi edisti uudenlaisen taidekentän syntymistä16.4.2019 10:38:32 EESTTiedote

Helsingin malli onnistui ensimmäisellä hankekaudellaan luomaan hahmotelman uudenlaisesta taidekentästä, joka sijoittuu ammattitaiteen ja harrastuskentän rinnalle omanaan, arvioidaan hankekauden loppuraportissa ”Toisenlainen taidemaailma. Taidelaitokset lähiöissä vuosina 2016–2018 Helsingin osallistavassa kulttuurityön mallissa”, joka julkaistaan tänään 16.4.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme