Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Lukupilvessä keskustellaan digitaalisen lukemisen ilmiöistä

Jaa
Sellon kirjastossa järjestetään 13.4.-8.6.2023 Lukupilvessä - digitaalisen lukemisen tapahtumasarja, jossa keskustellaan vaihtuvien vieraiden kanssa erilaisista digitaaliseen lukemiseen liittyvistä ilmiöistä. Tapahtumia voi seurata kirjastossa tai suoratoistona. Tapahtumista jää myös tallenteet Espoon kaupunginkirjaston YouTube-kanavalle.

Luemme yhä enemmän korvillamme, ja myös kirjahyllymme löytyvät nykyään pilvipalveluista. Nautimme sähkökirjamme suoratoistona tai omalle laitteelle ladattuna. Digitaalinen lukeminen tai e-lukeminen tarkoittaakin e-kirjan lukemista tai äänikirjan kuuntelua luku- tai mobiililaitteella. Moni meistä on lähes päivittäin lukupilvessä, joko lukuaikapalveluita käyttämällä tai kirjaston e- ja äänikirjoja lainaamalla.

Kuten kirja-alalla yleisesti, myös kirjastoissa on näkynyt e-kirjojen ja e-äänikirjojen kysynnän kasvu. Viime keväänä tehdyssä kyselytutkimuksessa 80 % asiakkaista kertoi olevansa tietoisia Helmet-kirjaston tarjoamista e-aineistoista, mutta vain 47 % heistä on lainannut niitä. Siksi Espoon kaupunginkirjastossa päätettiin tänä keväänä aloittaa entistä aktiivisempi e-aineistojen markkinointi sosiaalisen median, vaikuttajamarkkinoinnin, kirjastokampanjan ja digitaalisen lukemisen tapahtumasarjan avulla.

”Iloitsen tästä tapahtumasarjasta, joka on hyvä avaus entistä aktiivisemmalle digitaalisten aineistojen tutuksi tekemiselle! Odotan innolla tapahtumia ja niiden ympärillä käytävää keskustelua. Hienoa, että tapahtumista jää myös tallenteet, joita voi katsoa, jos ei pääse paikalle!” sanoo Espoon kaupunginkirjaston kirjastopalveluiden johtaja Ritva Nyberg.

Sellon kirjastossa järjestettävä Lukupilvessä-tapahtumasarja on tarkoitettu kaikille e-lukemisesta kiinnostuneille. Lukupilven reunalle kutsuttavien vieraiden kanssa keskustellaan erilaisista digitaaliseen lukemiseen liittyvistä ilmiöistä. Tapahtumia voi seurata paikan päällä kirjastossa tai katsoa suoratoistona. Tapahtumista jää myös tallenne Espoon kaupunginkirjaston YouTube-kanavalle. Keskusteluja luotsaa ja tapahtumasarjan tuottaa kirjastopedagogi Virpi Kotro.

Lukupilvessä-tapahtumasarjan tavoitteena on tarjota inspiraatiota digitaaliseen lukemiseen, jakaa e-lukemisen iloa ja tehdä tunnetuksi Helmet-kirjaston e-kirja- ja e-äänikirjakokoelmia.

Tapahtuman aikataulu, keskusteluteemat ja vieraat:

  • 13.4.2023 klo 18–19: Seniori e-lukijana, vieraana eläkeläinen Eeva Lahtinen
  • 27.4.2023 klo 17–18: POC-kirjailijoiden kirjat tutuksi, vieraina POC-lukupiirin perustajat Aracelis Correa ja Téri Zambrano
  • 11.5.2023 klo 17–18: Digitaalista sateenkaarikirjallisuutta eri-ikäisille ja eri kielillä, vieraana kirjastoneuvoja Linnea Peurakoski
  • 25.5.2023 klo 17–18: E-lukemisen digitaalinen sosiaalisuus, vieraina Marko Suomi (Takakansi-podcast) ja Ulla Lehtinen (Tarinannuppuja-blogi / Instagram / TikTok)
  • 8.6.2023 klo 17–18: Lapset ja nuoret e-lukijoina, vieraina kirjastoammattilaiset Jenna Nokkala ja Jertta Pomeranz

Lisäksi vieraat antavat lukuvinkkejä Helmet-kirjaston e- ja e-äänikirjavalikoimaan kuuluvista, teemaan sopivista suomenkielisistä, englanninkielisistä ja ruotsinkielisistä teoksista. Lukuvinkit jaetaan tapahtuman jälkeen myös Espoon kirjastojen sosiaalisen median tileillä.

Lue lisää: helmet.fi/ekirjasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirjastopedagogi
Virpi Kotro
Espoon kaupunginkirjasto
Puh: 040 639 3602
virpi.kotro@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Lukupilvessä-tapahtuman tunnus. Grafiikka: Saala Erlo, Espoon kaupunginkirjasto
Lukupilvessä-tapahtuman tunnus. Grafiikka: Saala Erlo, Espoon kaupunginkirjasto
Lataa
Eeva Lahtinen
Eeva Lahtinen
Lataa
POC-lukupiiri, Aracelis Correa ja Téri Zambrano
POC-lukupiiri, Aracelis Correa ja Téri Zambrano
Lataa
Linnea Peurakoski
Linnea Peurakoski
Lataa
Marko Suomi ja Ulla Lehtinen
Marko Suomi ja Ulla Lehtinen
Lataa
Jertta Pomeranz ja Jenna Nokkala
Jertta Pomeranz ja Jenna Nokkala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäasiantuntija

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme