Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Lukuvuosi päättyy 5.6. – onnea valmistuneille

Jaa

Poikkeuksellinen koronalukuvuosi 2020-2021 on pian takana. Varma kesän merkki oppilaille, opiskelijoille, huoltajille ja opetushenkilökunnalle on jokavuotinen kevätjuhla. Helsingissä kevätjuhlat pidetään suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa lauantaina 5.6.2021. Myös uusia ylioppilaita juhlitaan lauantaina 5.6.2021. Stadin ammatti- ja aikuisopiston yhteinen valmistujaisjuhla järjestetään perjantaina 4.6.2021.

Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 1737 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta eli Stadin AO:sta on mahdollista valmistua jatkuvasti. Tämän vuoden kevään valmistuvia on noin 1800.

Kevätjuhlat omissa ryhmissä

Helsinki noudattaa kevätjuhlajärjestelyissä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suosituksia yleisötilaisuuksien ja yksityistilaisuuksien järjestämisestä.

Vaikka koronatilanne Helsingissä on viime aikoina alkanut helpottaa, terveysturvallisista syistä kevätjuhlat järjestetään vain oppilaiden ja opiskelijoiden oman ryhmän/luokan kesken. Oppilaat ja opiskelijat ovat mukana toteuttamassa juhlaa mahdollisuuksien mukaan. Poikkeuksellisissa opetusjärjestelyissä opiskeleville tai karanteenissa olevat oppilaat ja opiskelijat voivat osallistua kevätjuhlaan etäyhteyksin ja todistus postitetaan näille oppijoille kotiin.

Huoltajille ja läheisille voidaan tarjota mahdollisuus osallistua koulu- ja oppilaitoskohtaisiin juhlallisuuksiin etäyhteyksien välityksellä.

Onnea uusille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille

Kevään ylioppilastutkinnon tulokset ovat saapuneet. Helsingin kaupungin lukiot julkaisevat uusien ylioppilaiden nimet verkkosivuillaan. Tiedot julkaistaan niistä ylioppilaista, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisua.

“Kevään ylioppilaat ovat näyttäneet sitkeyttään ja osaamistaan haastavassa tilanteessa. He ovat kaikki ansainneet suuret onnittelut työstään, vaikka yhteisiä valmistujaisjuhlia ei voidakaan pandemiatilanteesta johtuen järjestää”, toteavat lukiokoulutuksen päälliköt Harri Korhonen ja Moa Thors.

Lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille lähitoteutuksena, mutta juhliin ei valitettavasti voida ottaa yleisöä, vaan ne striimataan seurattavaksi koteihin. Myös Stadin AO:n yhteinen valmistujaisjuhla järjestetään virtuaalisesti. Linkki valmistujaisjuhliin julkaistaan lähempänä juhlaa Stadin AO:n verkkosivuilla ja some-kanavilla.

Kotona tai muissa yksityisissä tiloissa järjestettävät kevään ja kesän valmistujaisjuhlien järjestämisessä on hyvä noudattaa yksityistilaisuuksista annettua suositusta ja järjestää ne ensisijaisesti ulkotiloissa. Valmistujaisiin on vielä aikaa, joten viranomaisohjeiden päivittymistä on hyvä seurata.

Uusi lukuvuosi alkaa elokuussa

Kesän jälkeen koulutyö alkaa kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ja lukioissa keskiviikkona 11. elokuuta. Ruotsinkielisissä peruskouluissa ja lukioissa koulutyö alkaa maanantaina 16. elokuuta. Helsingin aikuislukion syyslukukausi alkaa maanantaina 30. elokuuta.

Stadin AO:on yhteishaussa sekä toukokuun jatkuvassa haussa valittujen opiskelijoiden opinnot alkavat pääsääntöisesti keskiviikkona 4. elokuuta. Jatkavien opiskelijoiden opinnot etenevät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Pohjolainen
toimialajohtaja
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
puh. 09 310 86200

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 15.6.202111.6.2021 13:47:43 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 15. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita tilahankkeita, kuten osoitteeseen Kutomokuja 3 toteutettavan päiväkodin tarveselvitys ja osoitteessa Riihitie 9 sijaitsevan päiväkoti Elkan hankesuunnitelma. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi myös osoitteeseen Lohikäärmeenpolku 5 toteutettavien aikuisten perusopetuksen väliaikaisten lisätilojen tarveselvitys. Lisäksi esityslistalla on ruotsinkielisen koulun hankesuunnitelma osoitteeseen Pohjolankatu 45 ja Metsolan ala-asteen koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma sekä Stadin ammatti-ja aikuisopiston Roihupellon kampuksen uudisrakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen. Roihupellon kampuksen tilat suunnitellaan noin 3 000 opiskelijalle. Tilat tarjoavat opiskelijoille pedagogisesti monipuolisen, työelämään valmentavan ympäristön oppia. Osoitteeseen Holkk

Läsåret slutar 5.6 – lyckönskningar till de nyutexaminerade21.5.2021 16:30:00 EEST | Tiedote

Ett exceptionellt coronaläsår 2020–2021 ligger snart bakom oss. Ett säkert tecken på att sommaren har anlänt är för eleverna, de studerande, vårdnadshavarna och undervisningspersonalen den årliga våravslutningen. I Helsingfors hålls våravslutningen i de svensk- och finskspråkiga skolorna på lördagen 5.6.2021. De nya studenterna firas också på lördagen 5.6.2021. Den gemensamma examensfesten vid yrkesinstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto ordnas på fredagen 4.6.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme