Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Lumi hidastaa pelastustoimintaa – Pidäthän pelastustiet auki

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen pelastusajoneuvoilla, kuten erityisesti ambulansseilla on ollut hankaluuksia saavuttaa kohteita runsaan lumen tulon takia.

Nostolava tarvitsee 6 X 13 metriä tilaa ympärilleen.
Nostolava tarvitsee 6 X 13 metriä tilaa ympärilleen.

Muistutamme, että pelastuslain mukaan kiinteistön omistajan ja haltijan sekä toiminnanharjoittajan on osaltaan huolehdittava siitä, että hälytysajoneuvoille tarkoitetut ajotiet ja muut kulkuyhteydet (pelastustiet) pidetään ajokelpoisina ja esteettöminä ja että ne on merkitty asianmukaisesti. Pelastustielle ei saa pysäköidä ajoneuvoja eikä asettaa muutakaan estettä, kuten varastoida lunta. 

Pelastustiet ja nostopaikat on merkitty pysäköinnin kieltävän merkin lisäksi lisäkilvellä. Pelastustien leveys tulee aurattunakin olla 3,5 metriä ja nostopaikkojen koko 6 x13 metriä.

On meidän kaikkien yhteinen etu, että pelastajat pääsevät ajoissa kohteeseen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nostolava tarvitsee 6 X 13 metriä tilaa ympärilleen.
Nostolava tarvitsee 6 X 13 metriä tilaa ympärilleen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Eläinpelastusyksikkö hälytetään 1.4. alkaen hätänumeron 112 kautta14.3.2022 12:08:36 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin pelastuslaitos siirtyy eläinpelastustehtävien osalta valtakunnalliseen toimintamalliin 1.4.2022 lähtien. Huhtikuusta lähtien eläinpelastusyksikkö hälytetään tehtäville hätäkeskuksen tekemän riskinarvion perusteella. Pelastuslaitoksen aiemmin tarjoama eläimiin liittyvä puhelinneuvonta päättyy. Jatkossa eläinpelastusyksikön toiminnassa painottuu lakisääteisten tehtävien hoitaminen.

Helsingissä pelastustoimen ja ensihoidon tehtävämäärät ovat kasvaneet17.2.2022 16:51:57 EET | Tiedote

Pelastuslaitoksen tunnuslukuja -raportti on päivitetty vuoden 2021 tiedoilla. Tilastot kertovat Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen toiminnasta. Kuinka usein pelastusyksikkö eli tuttavallisemmin paloauto, hööki, sammutusauto, pelastusauto, pelastusyksikkö, sammutusyksikkö lähtee hälytysajoon ja kuinka paljon hälytystehtäviä on? Entä ambulanssi? Ensihoitajat lähtevät ensihoitotehtäville moninkertaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme