Luminen Jyväskylä on valmis alamäkiluistelun MM-osakilpailuun - mukana ennätysmäärä urheilijoita

Jaa

Alamäkiluistelun MM-osakilpailu, Red Bull Crashed Ice, palaa Jyväskylään tulevana lauantaina neljännen kerran. Yhdysvaltalainen Cameron Naasz johtaa miesten MM-sarjaa ja naisten sarjassa johtopaikkaa pitää Kanadan Jacqueline Legere. Heillä on vastassaan liuta kovia haastajia, joihin myös kuuluu suomalaiset Mirko Lahti, Markus Juola ja Antti Tolvanen. Toistaiseksi viimeistä kertaa Jyväskylässä luisteltavaan osakilpailuun yleisöllä on vapaa pääsy. Tapahtuma alkaa kello 12:45, mutta yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa ruuhkien välttämiseksi.

Paavo Klintrup, Michael Urban ja Juho Oinonen lähtötilanteessa Laajavuoren kisassa 2018. Kuvacredit: Red Bull Content Pool
Paavo Klintrup, Michael Urban ja Juho Oinonen lähtötilanteessa Laajavuoren kisassa 2018. Kuvacredit: Red Bull Content Pool

Alamäkiluistelun MM-sarja on saavuttanut kauden puolenvälin ja tulevana lauantaina 2. helmikuuta luistellaan Jyväskylässä 1000 MM-pisteen arvoinen kilpailu vaativalla luonnonjääradalla. Mukana kilpailussa on ennätysmäärä urheilijoita. Kilpailuun on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan yli 180 urheilijaa jotka edustavat yhteensä 24 kansallisuutta. Suomesta on mukana yhteensä 32 luistelijaa.

Tästä voit ladata drone-videon radan rakennustöistä vapaaseen käyttöön: https://we.tl/t-4X2XKL3YO6 
Tästä voit ladata radan 3D-mallin videona: https://www.redbullcontentpool.com/redbullcrashedice/AP-1Y6R2JUKH2111

Kamppailu maailmanmestaruudesta käy kuumana, kun laskijat päästetään irti kauden toisessa Red Bull Crashed Ice -pääosakilpailussa. Yhdysvaltalainen Cameron Naasz (1250 MM-pistettä) johtaa sarjaa ennen toisena olevaa kanadalaista Kyle Croxallia (1125 MM-pistettä). Hallitseva maailmanmestari Scott Croxall (1100 MM-pistetä) on voittanut kaksi kolmesta luistelemastaan Jyväskylän kisasta.

Itävaltalaisella Marco Dallagolla (1100 MM-pistettä), suomalaisella Mirko Lahdella (1087.5 MM-pistettä) ja amerikkalaisella Maxwell Dunnella (937 MM-pistettä) on myös hyvät mahdollisuudet taistella maailmanmestaruudesta. Jyväskylän 630-metrinen luonnonjäärata tarjoaa kovan haasteen luistelijoille ja yllätyksiä tullaan varmasti näkemään kilpailussa.

Naisten sarjaa johtaa kanadalainen kaksinkertainen maailmanmestari Jacqueline Legere (1650 MM-pistettä). Hänen suurimmat haastajat tulevat lauantaina olemaan hallitseva maailmanmestari, yhdysvaltalainen Amanda Trunzo (1250 MM-pistettä) sekä kanadalainen Tamara Kajah (1225 MM-pistettä).   

Junioreissa tullaan näkemään kova kamppailu voitosta. Suomalaisten ennakko-odotukset kääntyvät Leevi Nakarin, Linus Ollikaisen, Joni Saarisen ja Miisa Klemolan puoleen. Nakari ja Ollikainen olivat molemmat palkintopallilla viime viikonloppuna luistellussa Pietarin osakilpailussa. Saarinen on tällä hetkellä kolmantena junioreiden MM-sarjassa ja hän on yhdessä Klemolan kanssa vilautellut hyviä otteita Jyväskylän radalla. 

Kilpailijat syöksyvät radalle neljä urheilijaa kerrallaan, saavuttaen jopa yli 80 km/h huippunopeuden kiitäessään kohti maaliviivaa. Kaksi ensimmäisenä maaliin selvinnyttä luistelijaa etenee seuraavalle kierrokselle ja lopulta miesten, naisten ja junioreiden nopein laskija kruunataan voittajaksi. MM-sarjassa pisteitä kerätään jokaisesta osakilpailusta ja kauden päätteeksi suurimman pistepotin kerryttänyt urheilija nappaa mestaruuden itselleen. 

Jyväskylän Red Bull Crashed Ice -MM-osakilpailuun osallistuvan median tapahtumakohtaiset akkreditointipyynnöt pyydetään sähköpostiosoitteeseen isak.kullman@redbull.com Median edustajien käytössä on wifillä varustettu pressikeskus. Akkreditointia varten tarvitaan:

- Akkreditointia hakevan henkilön nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
- Edustettava media ja työtehtävä

Jyväskylä Red Bull Crashed Ice –tapahtuman aikataulu*

Perjantai, 1. helmikuuta (avoinna medialle)

09:30-12:00 Karsintalaskut
12.30-13.30 Karsintakilpailu lauantain kilpailuun
14:00-15.00 Juniorikilpailu ja finaali
15:00-16:00 Medialla mahdollisuus tutustua ja kokeilla rataa (omat luistimet mukaan, turvavarusteet saa paikan päältä) 

Lauantai, 2. helmikuuta (avoinna yleisölle)

11:00 Kisa-alueen portit aukeavat yleisölle
12:45 Tapahtuma alkaa
15:30 Tapahtuma päättyy

* alustava ohjelma, oikeudet muutoksiin pidätetään

Alamäkiluistelun MM-sarja 2018-2019

7.-8.12.2018    ATSX 1000 Red Bull Crashed Ice, Yokohama, Japani
5./6.1.2019     ATSX 250 Judenburg, Itävalta
19.1.2019        ATSX 250 Rautalampi, Suomi 
26.1.2019        ATSX 500 Igora, Pietari, Venäjä
2.2.2019          ATSX 1000 Red Bull Crashed Ice, Jyväskylä, Suomi
8.-9.2.2019      ATSX 1000 Red Bull Crashed Ice, Boston (MA), Yhdysvallat
16.2.2019        ATSX 250 Uktus, Ekaterinburg, Venäjä
16.2.2019        ATSX 500 Mont DuLac, MN, Yhdysvallat
2.3.2019          ATSX 500 La Sarre, Quebec, Kanada 

Kuvat ja videot voit ladata vapaaseen editoriaaliseen käyttöön osoitteessa https://www.redbullcontentpool.com/redbullcrashedice/

Lisätiedot lajista ja ohjelmasta
www.redbullcrashedice.com
www.atsx.org

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuli Pehkonen
samuli.pehkonen@redbull.com

Isak Kullman
isak.kullman@redbull.com

Kuvat

Paavo Klintrup, Michael Urban ja Juho Oinonen lähtötilanteessa Laajavuoren kisassa 2018. Kuvacredit: Red Bull Content Pool
Paavo Klintrup, Michael Urban ja Juho Oinonen lähtötilanteessa Laajavuoren kisassa 2018. Kuvacredit: Red Bull Content Pool
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Red Bull Finland
Red Bull Finland
Ruoholahdenkatu 23
00180 HELSINKI

http://www.redbull.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Red Bull Finland

MÄKIAUTOT VALTAAVAT JÄLLEEN TÄHTITORNINMÄEN - RED BULL MÄKIAUTO GP 17.813.8.2019 15:29:46 EESTTiedote

Red Bull Mäkiauto GP palaa Helsingin Tähtitorninmäelle 17.8.2019. Suomeen tapahtuma saapuu nyt viidettä kertaa. Kisaan haki mukaan yhteensä 600 tiimiä joista 70 parasta valikoitui kisaan. Tiimit ovat rakentaneet mäkiautojaan läpi kesän ja osoittaneet, että luovan hulluuden rajat ovat olleet tänäkin vuonna ilahduttavan olemattomia. Kisan tuomaristossa istuvat muun muassa Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori, ralliautoilija Kalle Rovanperä, taitoluistelija Emmi Peltonen sekä kokki ja yrittäjä Akseli Herlevi. Kisaa voi seurata livenä ISTV:ssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme