Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Lumityöt jatkuvat täydellä teholla Helsingissä

Jaa

Lumityöt jatkuvat täydellä teholla Helsingissä. Pääkadut ja joukkoliikennekadut ovat pääosin saatu aurattua. Tärkeimmätkin kadut ovat joissakin paikoissa normaalia kapeampia lumen vuoksi. Niitä aukaistaan parhaillaan täyteen leveyteen. Lisäksi lumenajo on käynnissä. Pienemmillä asuntokaduilla lumitöitä jatketaan, ja osa asuntokaduista odottaa edelleen aurausta.

Talvista Sepänkatua 14.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Talvista Sepänkatua 14.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila

Vilkkaimmat kävelyreitit on aurattu ja hiekoitettu.

Joillekin pyörätieosuuksille on jouduttu kasaamaan lunta, jos lumelle ei ole muuta tilaa. Nämä lumikasat pyritään kuljettamaan pois ensimmäisenä.

Helsingin katujen talvikunnossapitoa tekee kaupungin oma palveluntuottaja Stara ja neljä yksityistä urakoitsijaa. Niillä on käytössään noin 350 konetta. Niiden apuna työskentelee nyt lisäkalustona noin satakunta kuorma-autoa ja muuta konetta. Lisäksi töissä on ylimääräistä henkilökuntaa.

”Asuntokaduilla on puhdistettavaa joka puolella Helsinkiä, niin keskustassa kuin esikaupunkialueilla. Parhaillaan urakoitsijat auraavat ajoratoja ja puhdistavat jalkakäytäviä lumesta”, kertoo tiimipäällikkö Tarja Myller.

Lumet aurataan niin sanotun hoitoluokituksen mukaan. Ensin aurataan pääkadut ja joukkoliikenteen käyttämät kadut. Asuntokadut ovat vuorossa niiden jälkeen. Myös kävely- ja pyöräteille on hoitoluokitus.

Katso ajoratojen, kävelyn ja pyöräilyn reittien aurausjärjestys verkkosivuilta 

Helsinki päätti 15.1. ottaa käyttöön poikkeustoimet lumitöissä. Näihin liittyen kaupunki valmistelee esimerkiksi väliaikaisten pysäköintipaikkojen käyttöönottoa. Paikoista tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Kaupungin lumenvastaanottopaikoille tuodaan noin 2 000 lumikuormaa päivässä.

Palautteiden käsittelyssä ruuhkaa

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta (hel.fi/palaute). Runsas lumentulo on ruuhkauttanut tällä hetkellä kaupunkiympäristön asiakaspalvelun. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan säätilanteen mukaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja katujen talvikunnossapidosta: hel.fi/lumi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala
Yksikön päällikkö Pekka Isoniemi
puh. 09 310 38414, pekka.isoniemi@hel.fi

Tiimipäällikkö Tarja Myller
puh. 09 310 38538, tarja.myller@hel.fi

Ylläpitoinsinööri Tuomas Lautaniemi
puh. 09 310 39463, tuomas.lautaniemi@hel.fi

Kävely- ja pyöräteiden talvihoito:
projektipäällikkö Antti Takkunen
puh. 09 310 26554, antti.takkunen@hel.fi

Kuvat

Talvista Sepänkatua 14.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Talvista Sepänkatua 14.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Kirsikka Mattila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.3.20214.3.2021 18:15:49 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.3.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 18.3.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

The winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi is Crossing Horizons4.3.2021 11:28:08 EETPress release

‘Crossing Horizons’ by Maanlumo Landscape Architecture and Collaboratorio Oy has been chosen as the winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi. The jury was unanimous on the winner and praised the entry for successfully linking the park to its environment. Second place was taken by the entry ‘Runway Meadows’ from Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen, while third place was taken by the entry ‘ALULA’ by LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

Malmin Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittaja on Crossing Horizons4.3.2021 11:19:40 EETTiedote

Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Crossing Horizons”, jonka tekijöiksi paljastuivat maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy. Tuomaristo oli voittajasta yksimielinen ja esitti kiitosta puiston onnistuneesta kytkeytymisestä ympäristöönsä. Toiselle sijalle sijoittui ehdotus “Runway Meadows”, jonka tekijöinä olivat Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen. Kolmannen palkinnon sai LOCI maisema-arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ALULA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme