Espoon kaupunki - Esbo stad

Lumoudu kaupunkiluonnosta -näyttely Villa Elfvikin luontotalossa 24.6.-16.8.2020

Jaa

Miksi luonnon monimuotoisuus on tärkeää, mikä sitä uhkaa ja mitä sinä voit tehdä sen turvaamiseksi? Tervetuloa lumoutumaan kaupunkiluonnosta ja hakemaan konkreettisia toimintavinkkejä!

Kuva: Vesa Turtola.
Kuva: Vesa Turtola.

Luonnon monimuotoisuuden hupeneminen on tällä hetkellä yksi suurimmista ympäristöongelmista. Ihminen on osa luontoa ja täysin riippuvainen sen tarjoamista palveluista. Esimerkiksi pölyttäjien väheneminen uhkaa ruoantuotantoa, sillä yli 75 prosenttia maapallon tärkeimmistä ruokakasveista on ainakin osittain riippuvaisia eläinpölytyksestä.

Valinnoillamme on vaikutusta luonnon monimuotoisuuteen. Voit vaikuttaa sekä paikallisesti että globaalisti monin eri tavoin. Näyttelystä löydät luonnon monimuotoisuutta edistäviä ratkaisuja niin omalle pihalle, retkeilyyn kuin ruokapöytäänkin. Pihapiiriin levittäytyvä rastipolku esittelee Elfvikissä tehtyjä luontotekoja.

Luonnon monimuotoisuutta pyritään huomioimaan myös Espoon kaupungin toimissa. Tärkeimmät viheryhteydet huomioidaan, lahopuuta säästetään metsien hoidossa ja vieraslajeja torjutaan. Näyttelystä saat myös tietoa, mitä voit omalta osaltasi tehdä yhteisten luontoalueidemme hyväksi.

Näyttely on tehty Villa Elfvikin luontotalossa osana Espoon ympäristökeskuksen Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -teemavuotta. Sen sisällöstä ja ulkoasusta on vastannut projektityöntekijä Anna Hakala. Näyttelyä voi jatkossa lainata muuallekin.

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4) on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisin talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Katri Luukkonen, suunnittelija, Villa Elfvikin luontotalo, p. 043 826 5253. katri.luukkonen@espoo.fi

Anna Hakala, projektityöntekijä, Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -teemavuosi/Villa Elfvikin luontotalo, p.040 639 3409, anna.hakala@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Vesa Turtola.
Kuva: Vesa Turtola.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

April Jazzin syksyn klubisarja käynnistyy Näyttelykeskus WeeGeellä24.9.2020 16:53:16 EESTTiedote

April Jazzin ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteistyössä tuottama konserttisarja tuo kotimaisen jazzin huiput museoympäristöön. Livemusiikki soi kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina afterwork-hengessä, jolloin konsertteihin ja WeeGeen museoihin on vapaa pääsy. Syksyn aikana juhlitaan Elifantreen ja Riitta Paakki Quartetin levynjulkaisuja, ja nähdään muun muassa Iiro Rantalan ja Maja Mannilan uusi kotimainen kokoonpano.

Esbos ekonomiska förhandlingar avslutades24.9.2020 13:13:20 EESTTiedote

Förhandlingarna mellan ordförandena för fullmäktigegrupperna om programmet En ekonomiskt hållbar stad utmynnade i ett avtal som omfattar fullmäktigegrupperna med undantag av De gröna, Vänsterförbundet och Blå fullmäktigegruppen. Enligt avtalet eftersträvas balans i ekonomin under fem år genom att ökningen av driftsutgifterna och personalstyrkan bromsas upp, investeringskostnaderna minskas, inkomsterna ökas och fastigheter och lokaler som ägs av staden säljs.

Espoon talousneuvottelut päättyivät24.9.2020 13:10:39 EESTTiedote

Valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvottelut Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta päättyivät sopimukseen, jossa ovat mukana valtuustoryhmät lukuunottamatta Vihreitä, Vasemmistoliittoa ja Sinisiä. Sopimuksen mukaan talouden tasapainoa haetaan viiden vuoden aikana hidastamalla käyttömenojen ja henkilöstömäärän kasvua, pienentämällä investointikustannuksia, kasvattamalla tuloja sekä myymällä kaupungin omistamia kiinteistöjä ja toimitiloja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme