Espoon kaupunki - Esbo stad

Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -teemavuosi kannustaa luontotekoihin luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Jaa

Espoon ympäristökeskuksen Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 –teemavuotena Espoon sosiaalisessa mediassa jaetaan viikoittain luontoteko-vinkkejä.

Teemavuosi kutsuu espoolaisia toimimaan monimuotoisen kaupunkiluonnon puolesta. Toimintaan kannustetaan jakamalla viikoittain erilaisia luontotekoja, joita kaupunkilaiset voivat toteuttaa niin kotona kuin ulkona. Luontoteot kohdistuvat monimuotoisuuden turvaamiseen ja luonnonkirjosta nauttimiseen.

Luontoteot on koottu Lumoudu kaupunkiluonnosta -vinkkipankkiin. Käytännön luontotekojen lisäksi vinkkipankki sisältää tietoiskuja Espoon luonnon monimuotoisuudesta sekä kertoo, miten kaupunki edistää monimuotoisuutta alueellaan. Materiaali sisältää pohjakuvituksen lisäksi valokuvia eri kohteista sekä luonnon äänimaisemaa.

Viikoittaiset luontoteot ja vinkkipankki jaetaan Espoon ympäristökeskuksen Facebook-sivuilla sekä luontotalo Villa Elfvikin Instagram-tilillä.

Teemavuoden aikana monimuotoisuutta ja luontotekoja tuodaan esiin myös tapahtumissa, jotka toteutuvat koronatilanteen suositusten puitteissa.

Villa Elfvikin luontotalon Lumoudu kaupunkiluonnosta -näyttely tuo vierailijalle luonnon monimuotoisuuden ihmeet käsin kosketeltavaksi. Näyttely on esillä 24.6-16.8.2020. Lisäksi Villa Elfvikissä järjestetään sunnuntaina 20.9. Lähemmäksi luontoa -tapahtuma, joka kokoaa yhteen luontoalan toimijoita ja ohjelmaa.

Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -teemavuosi on osa Espoon luonnonsuojelun toimenpiteet –projektia, joka tähtää kaupungin luontoarvojen ja monimuotoisuuden säilymiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teemavuosi: Hilja Kurkinen, Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -projektityöntekijä,
hilja.kurkinen@espoo.fi, 046 877 3845

Villa Elfvik: Anna Hakala, Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -projektityöntekijä,
anna.hakala@espoo.fi, 040 6393409

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme