Vaasan kaupunginteatteri

Luonnon kevättanssit huipentaa Vaasan tanssikauden

Jaa

Kuula-opiston ja TaiKonin yhteistyönä toteuttama kevätesitys Luonnon kevättanssit on varma kevään merkki Vaasan kaupunginteatterissa. Jo perinteeksi muodostunut tanssikauden huipentuma saattelee näyttämölle noin 200 tanssijaa.

Kuvassa Leppäkertut-ryhmä. Kuva: Sami Pulkkinen
Kuvassa Leppäkertut-ryhmä. Kuva: Sami Pulkkinen

Luonnon kevättanssit vie yleisön hyönteisten ja luonnon maailmaan tanssin askelin. Nuoret tytöt lähtevät eväsretkelle ja yhtäkkiä tapahtuu jotain ihmeellistä – he ovatkin hyönteisten kokoisia ja näkevät luonnon aivan eri silmin. He kohtaavat ampiaisten, hämähäkkien ja perhosten lisäksi myös sadetta ja aurinkoa.

Tarinan kerronnassa käytetään useiden eri tanssilajien ilmaisullisia keinoja, kuten lastentanssia, balettia ja nykytanssia. Esityksessä siirrytään sujuvasti tanssityylistä toiseen, ja vanhimmat oppilaat pääsevät näyttämään monipuolista osaamistaan erilaisissa tanssinumeroissa. Tarinan kehys säilyy kaikissa näytöksissä samana. Suuri osa tanssijaryhmistä on mukana kaikissa näytöksissä, ainoastaan nuorimmat esiintyjät vaihtuvat näytöksittäin.

Näytöksessä esiintyy Kuula-opiston ja TaiKonin tanssioppilaita, jotka ovat mukana taiteen perusopetuksessa. Kuula-opistosta on mukana 17 ryhmää sekä Vaasan että Laihian toimipisteistä. TaiKonilta on esityksessä mukana kolme ryhmää. Tanssijat ovat iältään 4–18-vuotiaita. Osa Kuula-opiston ja TaiKonin tanssinopetuksesta toteutetaan yhteistyössä muun muassa integroiduissa opetusryhmissä. Tämä yhteistyö näkyy myös Luonnon kevättansseissa.

Tanssiesityksen koreografioiden takana ovat tanssinopettajat Iiris Kankaanpää, Lina Winberg, Nanna Rahikainen, Johanna Eskola-Råberg, Viivi Sjöblom sekä Lotta Kaarla.

Luonnon kevättansseista nähdään kaksi päiväkoti- ja ala-asteikäisille lapsille suunnattua päivänäytöstä, sekä kolme iltanäytöstä 20.-21. toukokuuta. Iltanäytöksiin on saatavilla lippuja Vaasan kaupunginteatterin lipunmyynnistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Kuvassa Leppäkertut-ryhmä. Kuva: Sami Pulkkinen
Kuvassa Leppäkertut-ryhmä. Kuva: Sami Pulkkinen
Lataa
Kuvassa Sade-ryhmä. Kuva: Sami Pulkkinen
Kuvassa Sade-ryhmä. Kuva: Sami Pulkkinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme